Bestaande klant?

Is het veilig om elke dag contactlenzen te dragen?

Ing. Barbora Keřková

Medische review door Ing. Barbora Keřková, Deputy Optiekwinkel Manager, op 06. 08. 2022. Geschreven door Lentiamo

Contactlenzen zijn de perfecte oplossing voor mensen met gezichtsproblemen die een bril koste wat kost willen vermijden. Voor velen vormen zij een esthetisch alternatief voor een bril, zodat zij ervoor kiezen ze vrijwel altijd te dragen. Als gevolg daarvan rijzen meestal twee belangrijke vragen: zijn contactlenzen veilig voor dagelijks gebruik? Is het slecht om dagelijks contactlenzen te dragen?

In deze nieuwe Lentiamo post gaan we je vragen beantwoorden zodat je in staat bent om verantwoorde en volledig geïnformeerde beslissingen te nemen over je lenzen. Lees verder en mis niet alles wat je moet weten!

Zijn contactlenzen veilig voor dagelijks gebruik?

Ja, we kunnen bevestigen dat het dagelijks dragen van contactlenzen veilig is, zolang u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt op het gebied van hygiëne en verzorging. De belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn om ze altijd schoon te houden en te isoleren van contact met micro-organismen en om uw ogen een pauze te gunnen, tenzij ze het contactlenzen met verlengde levensduur zijn.

Wat betreft de producten die we bij Lentiamo verkopen, alle contactlenzen zijn veilig en worden volledig aanbevolen omdat ze worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en zijn goedgekeurd door de Europese Unie. We zorgen er altijd voor dat we onze klanten producten van hoge kwaliteit leveren, want het belangrijkste voor ons is de gezondheid van uw ogen.

Hoe lang kunnen de lenzen gedragen worden?

Verschillende soorten contactlenzen worden bepaald op hun aanbevolen gebruiksfrequentie, dus je zult je lenstype moeten kennen om het exacte antwoord op deze vraag te krijgen. In onze winkel vindt u de volgende varianten:

 • Dagelijkse contactlenzen
 • Twee-wekelijkse contactlenzen
 • Maandelijkse contactlenzen
 • Driemaandelijkse contactlenzen
 • Contactlenzen voor langer gebruik

U bent misschien nieuwsgierig naar de laatste, omdat ze zijn ontworpen voor gebruik voor langere tijd als gevolg van de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Bovendien vragen veel mensen zich af of contactlenzen voor langdurig gebruik veilig zijn, en de waarheid is dat ze dat zijn. Laten we eens kijken waarom:

Dit type lens kan tot 30 dagen en 29 nachten onafgebroken gedragen worden, omdat het een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid heeft. Hierdoor blijft het hoornvlies altijd gezond, zelfs als we slapen.

Is het slecht om elke dag contactlenzen te dragen?

Is het veilig om contactlenzen te dragen

Zoals we al zeiden, is het niet slecht om elke dag contactlenzen te dragen, maar oneigenlijk gebruik is wel slecht. U moet er rekening mee houden dat de ogen uiterst gevoelig zijn en beschadigd of geïrriteerd kunnen raken als ze niet goed worden verzorgd.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten