Flash-uitverkoop: Zonnebrillen 🔥

Bestaande klant?

Beste wandel zonnebrillen in 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 30. 03. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Zowel rugzaktoeristen als gewone wandelaars hebben hoogwaardige oogbescherming nodig voor lange dagen in de natuur. Of u nu door weelderige bossen loopt of over paden aan zee trekt, betrouwbare zonnebrillen zijn een belangrijk accessoire voor uw reis. Zonnebrillen kunnen uw zicht verbeteren en u helpen elke stap op het pad beter te zien.

De experts van Lentiamo hebben een lijst samengesteld van de acht beste zonnebrillen voor uw volgende avontuur. Lees hieronder over de voor- en nadelen van elke selectie, ontdek de must-have functies en vind antwoorden op enkele veelgestelde vragen!

Hoe we de beste zonnebrillen voor wandelen kozen

  • Onderzoek – Van montuurontwerpen tot lensfuncties en meer, we onderzochten het beste van het beste om de voor- en nadelen van elk te bepalen. We keken naar populaire merken en modellen om te bepalen welke elementen je wandeling beter kunnen maken.
  • Beoordelingen van klanten – We onderzochten onze best verkochte ontwerpen om te zien welke merken en modellen gebruikers daadwerkelijk dragen en gebruiken.
  • Goedgekeurd door een optometrist – De optometristen van Lentiamo gaven hun deskundige mening over de beste glazen, materialen en ontwerpen voor zonnebrillen.

Beste zonnebrillen voor wandelen

8. Arnette Fastball

Arnette Fastball zonnebrillen bieden superieure helderheid en visuele verbetering voor wandelen. De blauw gespiegelde lenzen minimaliseren reflecties en verhogen het contrast. Ze zijn een fantastische keuze voor wandelingen in de buurt van grote watermassa's zoals oceanen of glinsterende meren.

Comfortabel en licht, deze zonnebril zal zeker in de smaak vallen.

Voordelen

  • Gladde plastic frames voor meer comfort
  • Inclusief duurzame zonnebrillenhouder en reinigingsdoekje
  • Zacht omhullend frame voor een comfortabele en beschermende pasvorm

Nadelen

  • Gespiegelde lenzen zijn vatbaarder voor krassen

7. Esprit ET19673 538 57

Voor ontspannen wandelingen door het bos kan een eenvoudige zonnebril wonderen doen. Deze zonnebrillen van Esprit bieden hoogwaardige UV-bescherming en visuele prestaties voor een geweldige prijs.

De bruine glazen zijn ongelooflijk veelzijdig voor omstandigheden met veel zon of bewolking. Ze verbeteren het contrast en filteren reflecties voor een scherper zicht. Als u uw ogen wilt beschermen en er goed uit wilt zien, probeer dan deze Esprit zonnebril eens op maat.

Voordelen

  • Hoogwaardige en lichte kunststof frames
  • Stylish design for both leisure and hiking
  • Betaalbare prijs

Nadelen

  • Geen verstelbare functies

6. Bollé Graphite

De Bollé Graphite zonnebrillen, met hun stijlvolle ontwerp en hoogwaardige eigenschappen, houden uw ogen beschermd en comfortabel tijdens uw hele expeditie.

De fotochromische lenzen passen zich aan veranderende lichtomstandigheden aan, waardoor ze perfect zijn om de hele dag te dragen. U zult de handige zijkapjes waarderen die extra bescherming bieden tegen zon en vuil. Deze unieke zonnebrillen begeleiden u van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Voordelen

  • Thermogrip frames voor extra grip bij contact met zweet en water
  • Phantom fotochromische lenzen voor fenomenale optische helderheid in elk licht
  • Grote glazen voor extra bescherming tegen de zon

Nadelen

  • Uniek atletisch ontwerp

Wist je dat? Phantom is de eerste fotochrome technologie van BollĂ©. Het is ontworpen om de beste optische helderheid te bieden bij veranderende weers- en lichtomstandigheden.


5. Oakley Cables

Deze bescheiden Oakley zonnebrillen

beschikken over een indrukwekkende combinatie van lensfuncties en montuurtechnologieën. Prizm lenzen verbeteren het zicht in verschillende omgevingen en bieden een optimale kleurwaarneming. Daarnaast zijn de minimalistische zwarte monturen gemaakt van ultralicht O Matter materiaal voor extra comfort.

Oakley Cables zijn de beste zonnebrillen voor je volgende dagwandeling of nachtelijke backpacking excursie.

Voordelen

  • HDO (High Definition Optics) glazen elimineren beeldvergroting en vervorming
  • Eenvoudig en modern ontwerp voor wandelen of casual wear
  • Volledig omrand ontwerp voor bescherming en comfort

Nadelen

  • Hogere kostprijs

4. Oakley Latch Beta

Voor wie op zoek is naar stijl en functionaliteit is de Oakley Latch Beta een aantrekkelijke optie. De dubbele brug frames zijn gemaakt van Oakley's ongelooflijk lichtgewicht O Matter materiaal. 

Latch Beta zorgt voor een hoge verblindingsvermindering en nauwkeurige lichttransmissie dankzij de Iridium lenscoatings. Laat deze zonnebrillen je omgeving verlichten en je stijl benadrukken.

Voordelen

  • Driepunts-passysteem voor beter comfort en een anti-slip pasvorm
  • HDO Optics zorgen voor kristalhelder zicht en schokbestendigheid
  • Prizm-technologie voor meer contrast, kleuren en details

Nadelen

  • Hoog prijskaartje

Wist je dat? Oakley ontwikkelde de state-of-the-art Prizm technologie speciaal voor maximale gezichtsscherpte. De technologie verbetert het kleurcontrast en de helderheid in verschillende licht- en weersomstandigheden, wat resulteert in een beter zicht en diepteperceptie.


3. Arnette Slickster

Als je op zoek bent naar een eenvoudige zonnebril die de klus klaart, dan is Arnette Slickster iets voor jou. De grijze lenzen geven kleuren op natuurlijke wijze weer en zijn ideaal om intens zonlicht te verduisteren.

De kunststof lenzen van hoge kwaliteit zijn bestand tegen barsten, zodat u ze af en toe kunt laten vallen. Met een modern wayfarer-ontwerp kan deze bril u begeleiden van het achterland tot het stadscentrum en weer terug.

Voordelen

  • Veelzijdige stijl voor elke gelegenheid
  • Betaalbaarder dan andere zonnebrillen op de markt.
  • 100% UVA en UVB bescherming

Nadelen

  • Het smalle formaat vermindert de bescherming rond de ogen

2. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor zijn echte zonnebrillen voor outdoorgebruik, voor backpacken op elk uitdagend terrein. De veelzijdige bruine lenzen bieden een geweldig kleurcontrast in verschillende lichtomstandigheden, zoals fel daglicht of bewolking. 

De dubbele neusbrug zorgt voor een goede en comfortabele pasvorm. Voor extra veiligheid voorkomt de unieke structuur van de pootuiteinden dat ze wegglijden. Evil Eye is gespecialiseerd in hoogwaardige sportkleding en hun zonnebrillen zullen zeker jarenlang goed presteren tijdens je wandeltochten.

Voordelen

  • Frameverstelling in drie stappen voor een aangepaste pasvorm
  • Zacht omhullend ontwerp beschermt beter tegen zon, wind en vuil
  • Duurzame polycarbonaat lenzen met kristalheldere optiek

Nadelen

  • Atletisch design is misschien niet voor iedereen weggelegd

1. Oakley Flak 2.0 XL

Oakley Flak 2.0 XL zijn onze top keuze voor zonnebrillen voor wandelaars! De lichtgewicht thermoplastic constructie is duurzaam en bestand tegen lange dagen in de zon, regen of sneeuw. Oakley's Unobtainium rubberen neuspads voorkomen slippen, zelfs als ze nat zijn. Dankzij de slimme halfronde monturen heb je vrij zicht op je voeten en het pad eronder.

Hoewel het prijskaartje hoger is, zijn er voor het Flak 2.0 model vervangende lenzen beschikbaar voor het geval dat. Laat Oakley je in stijl begeleiden naar onbekende gebieden.

Voordelen

  • Duurzame en hoogwaardige Plutonite lenzen voor een goede bescherming tegen de zon
  • Prizm lenzen voor een beter gezichtsvermogen om de details van het terrein te zien
  • HDO (High Definition Optics) lenzen elimineren beeldvergroting en kleurvervorming

Nadelen

  • Gespiegelde lenzen kunnen de lichttransmissie aanzienlijk verminderen

Wat moet een goede zonnebril voor wandelaars bieden?

mirrored sunglasses sitting on rock

Gepolariseerde glazen

Gepolariseerde zonnebrillen verhogen het contrast en versterken de kleuren tijdens de wandeling, waardoor het uitzicht op de natuur rijker en meeslepender wordt. Overweeg zowel gepolariseerde of gespiegelde zonnebrillen die schittering en intens zonlicht verminderen om uw ogen te beschermen en helder te zien.

Zoek naar materialen voor zonnebrillen die ook een geweldige optische kwaliteit bieden. Lichtgewicht materialen zoals polycarbonaat combineren duurzaamheid en scherpe beeldeigenschappen en zijn tegelijkertijd betaalbaarder dan andere opties zoals glas.

Een andere factor om rekening mee te houden is de kleur van de glazen

  • Bruine glazen – Bruine of amberkleurige lenzen verbeteren het contrast en de dieptewaarneming, wat ideaal is voor wandelingen op gevarieerd terrein. Bruine gepolariseerde lenzen zijn populair bij wandelaars omdat ze details beter doen uitkomen.
  • Grijze glazen – Grijze glazen zijn veelzijdig en werken goed in uiteenlopende omstandigheden, zoals schaduw of felle zon. Ze verminderen schittering en zorgen voor echte kleurwaarneming.
  • Groene glazen â€“ Groene glazen verbeteren het zicht in schaduwrijke en zonnige gebieden. Groen is nuttig bij het backpacken of wandelen in bosrijke gebieden met verspreid licht.
  • Rode glazen – Rode, roze of rosĂ© glazen bieden een geweldig kleurcontrast voor groene bossen.

Lichtgewicht

Lichtgewicht zonnebrillen zijn essentieel voor comfort op het pad. Vooral tijdens langere wandelingen kunnen zwaardere zonnebrillen op uw neus en oren drukken en ongemak veroorzaken. Materialen zoals polycarbonaat monturen en lenzen zijn uiterst licht en duurzaam.

Vergeet niet dat extra gewicht uw totale wandelervaring kan beĂŻnvloeden. Terwijl u voedsel, tenten en andere benodigdheden zorgvuldig afweegt, mag u niet vergeten om ook het gewicht van uw accessoires in aanmerking te nemen!

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška herinnert ons eraan dat sport zonnebrillen licht en comfortabel moeten zijn. Vergeet niet dat ze ook gemaakt moeten zijn van duurzame materialen om bestand te zijn tegen slechte weersomstandigheden, sterk zonlicht, zweet, vuil en meer.

UV-bescherming

Of je nu hoog in de bergen trekt of door schaduwrijke bossen trekt, UV bescherming is essentieel. Ongefilterde blootstelling aan ultraviolette straling brengt onze ogen in gevaar van schade en ziekten, zoals een verhoogd risico op staar.

Niet alleen de kwaliteit van de glazen is belangrijk, maar ook de vorm van het montuur kan van invloed zijn op de hoeveelheid licht die de ogen bereikt. Kijk voor omsluitende monturen of grote glazen voor extra dekking aan de bovenkant en zijkanten van uw ogen.

Hoge UV-bescherming is ook uiterst belangrijk in de wintermaanden. Sneeuw reflecteert 80% van de UV-stralen van de zon en kan een aandoening veroorzaken die bekend staat als sneeuwblindheid (fotokeratitis). Dit is wanneer schittering het hoornvlies kan ontsteken of zelfs beschadigen, wat pijn, wazig zicht en andere onaangename symptomen veroorzaakt.

Fit

De juiste zonnebril moet comfortabel zijn en goed blijven zitten. De beste zonnebrillen mogen niet schuren of rammelen. Dit leidt niet alleen af van de schoonheid van de omgeving, maar kan ook snel irritatie en ongemak veroorzaken. Tijdens het wandelen kijk je vaak naar je voeten. Monturen die niet over uw neusbrug glijden zijn noodzakelijk. Overweeg verstelbare voorzieningen zoals flexibele neuskussentjes of pootjes.

Je hoeft niet te kiezen tussen functionaliteit of esthetiek als het om zonnebrillen gaat. Zoek monturen die bij uw gezichtsvorm passen en je zult comfortabel zijn en er ook goed uitzien.

Duurzaamheid

Zonnebrillen voor wandelaars moeten duurzaam zijn om alles te kunnen weerstaan wat de natuur hen toewerpt. Soms kunnen we niet elke boomtak ontwijken en, ten goede of ten kwade, krijgen onze lenzen het zwaar te verduren. Lenzen en monturen moeten gemaakt zijn van lichte en duurzame materialen zoals polycarbonaat of andere hoogwaardige kunststoffen.

Nog steeds niet zeker? Gebruik onze virtual try on voor zonnebrillen om te zien hoe je favorieten staan

Veelgestelde vragen

Moet ik wandelen met zonnebrillen?

Het dragen van een zonnebril is essentieel bij het wandelen. Ze beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen, verminderen schitteringen en verbeteren het zicht zodat u precies kunt zien wat u moet zien. De beste zonnebrillen kunnen ook vermoeide ogen en vermoeidheid voorkomen, wat vooral belangrijk kan zijn tijdens langere wandeltochten. Vergeet niet dat UV-straling verandert afhankelijk van de hoogte. Naarmate de hoogte toeneemt, neemt ook de blootstelling aan UV-straling toe. Zonnebrillen fungeren als een cruciaal beschermingsfilter tussen de schadelijke zonnestralen en uw ogen.

Welke zonnebrillen dragen bergbeklimmers?

Bergbeklimmers dragen gewoonlijk een gletsjerbril of een zonnebril voor bergbeklimmers, die speciaal is ontworpen om een goede bescherming te bieden tegen de schittering van zon, sneeuw en ijs op grote hoogte. Over het algemeen hebben zonnebrillen voor bergbeklimmers een wikkel- of brilstijl voor maximale dekking. Ze zijn vaak gepolariseerd om schittering en reflecties te minimaliseren en zijn voorzien van zijkapjes om perifeer licht te blokkeren.

Wat zijn de nadelen van gepolariseerde zonnebrillen?

Hoewel gepolariseerde zonnebrillen schitteringen effectief verminderen en het contrast verhogen, kunnen ze de diepteperceptie beĂŻnvloeden of beelden vervormen. Dit kan een nadeel zijn op oneffen paden met veel rotsen, wortels of struikelgevaar. Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen een verandering merkt bij het gebruik van gepolariseerde glazen. Velen vinden ze voordelig op het pad. Bovendien, als u GPS of satelliettelefoons met digitale displays gebruikt, kunnen gepolariseerde zonnebrillen het beeld op LCD-schermen vervormen.

Zijn Ray Bans goed om mee te wandelen?

Veel wandelaars genieten van Ray-Ban zonnebrillen voor de optische helderheid en duurzaamheid die ze bieden. Veel modellen zijn licht van gewicht en hebben extra functies zoals gepolariseerde glazen. Ray-Ban heeft veel stijlvolle en betrouwbare opties. Zorg ervoor dat u altijd een bril kiest met voldoende dekking voor lange dagen in de zon.


Lees meer

GeĂŻnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor vissen en golf.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten