😎 Nu in de aanbieding: Lentiamo zonnebrillen uitverkoop

Bestaande klant?

Zonnebril glazen: Welke kleur kies je?

De juiste zonnebril kleur glas vinden


Waarom is de kleur van het zonnebrilglas belangrijk?

Naast dat de zonnebril met de glazen het uiterlijk verfraaien, zullen de glazen van jouw zonnebril een schild zijn dat je beschermt tegen UV-stralen. Iedere kleur heeft een andere functie en past bij een andere toepassing/activiteit. Ontdek hieronder welke glaskleur bij welke situatie past.

Wat is UV-straling en waarom beschermt een zonnebril jouw ogen ertegen?

UV-stralen, ook bekend als ultraviolette straling, zijn een soort elektromagnetische straling die in de eerste plaats verantwoordelijk is voor een gebruinde en/of verbrande huid. Het is geen geheim dat overmatige blootstelling aan UV-stralen meerdere problemen voor de ogen kan zorgen. UV-straling tijdens de zonnige zomermaanden is gevaarlijk voor ons, maar wees je ervan bewust dat het licht dat in de winter door sneeuw wordt gereflecteerd en daarmee nog sterker is dan de zonnestralen aan zee.

Zoek een zonnebril die ten minste 99% van de UVB-stralen en ten minste 95% van de UVA-stralen blokkeert.

Lees in dit artikel meer informatie over UV straling, UV400 filters en filter categorieën.

Wat is de juiste kleur voor de glazen van de zonnebril?

De kleur van het glas die je kiest, is afhankelijk van het gebruik van de zonnebril en de weersomstandigheden. Het verschilt bijvoorbeeld of je tijd spendeert in de bergen of aan zee.

Let op: één ding om in gedachten te houden is dat de kleur van het glas van de zonnebril niets te maken heeft met de hoeveelheid bescherming die de zonnebril biedt.

Welke kleur glazen is goed voor autorijden?

Groene, grijze en bruine glazen zijn ideaal voor het autorijden. Deze kleuren zijn functioneel, geschikt voor alledaags gebruik en zullen de kleurwaarneming niet vervormen. Zonnebrillen met gele glazen zijn verboden in het wegverkeer. Lees alle informatie over de kleuren glazen in zonnebrillen in dit artikel!

Bekijk alle zonnebrillen

grijze glazen zonnebril

Grijze glazen

Grijze glazen verminderen de lichtintensiteit en zijn goed voor de ogen, ze tasten het contrast niet aan en vervormen de kleuren niet. Zonnebrillen met grijze glazen zijn geschikt voor het autorijden, sporten en andere dagelijkse activiteiten.

Bekijk zonnebrillen met grijze glazen

groene glazen zonnebril

Donkergroene glazen

Hetzelfde geldt voor donkergroene glazen, die ideaal zijn voor het autorijden. Dat komt omdat grijze en groene glazen de kleurbeleving niet veranderen. Interessant is dat dit nuttig is wanneer je last hebt van een afwijking zoals hypermetropie.

Bekijk zonnebrillen met groene glazen

rode glazen zonnebril

Rode en oranje glazen

Als je van sport en sneeuw houdt, kun je kiezen voor glazen in het rood of oranje, want deze kleuren blokkeren gedeeltelijk het blauwe licht. In de winter wordt het blauwe licht erger, zeker wanneer de zon ook nog schijnt. De kleuren hebben een geruststellend effect op de ogen. Spiegelende zonnebrillen helpen ook om beter te zien tijdens wintersport.

Bekijk zonnebrillen met rode en oranje glazen

bruine glazen zonnebril

Bruine glazen

Bruine glazen hebben dezelfde voordelen als rode en oranje glazen, en zijn geschikt voor het autorijden. Daarnaast krijgen bruine glazen de voorkeur voor mensen die last hebben van bijziendheid, gezien het kan helpen het zicht te verbeteren.

Bekijk zonnebrillen met bruine glazen

gele glazen zonnebril

Gele en amber-kleurige glazen

Amber-kleurige of gele glazen filteren (gedeeltelijk) fel en blauw licht, zeker op een zonnige stranddag is dit handig. Dit soort glazen zijn echter gevaarlijk en zelfs verboden tijdens het autorijden, of bij elke andere activiteit die kleurherkenning vereist.

Bekijk zonnebrillen met gele glazen

paarse glazen zonnebril

Paarse glazen

Als jouw baan of hobby's vaak buiten is, dan zijn paarse glazen in jouw zonnebril een goede optie voor je.

Bekijk zonnebrillen met paarse glazen

blauwe glazen zonnebril

Blauwe glazen

Blauwe glazen zorgen voor een beter onderscheid tussen wit en zwart en worden aanbevolen voor mensen die last hebben van bijziendheid of wanneer je gevoelig bent voor scherp licht.

Bekijk zonnebrillen met blauwe glazen

Meer informatie over zonnebrillen glazen

Gepolariseerde & gespiegelde glazen in zonnebrillen

Gepolariseerde & gespiegelde glazen in zonnebrillen

UV-bescherming in brillen en zonnebrillen (UV400 Filter)

UV-bescherming in zonnebrillen (UV400 Filter)