Weekend van fijne deals - bespaar tot 25% op geselecteerde producten!

Erkende verkoper in de markt sinds 2008

Bestaande klant?

Lenzenvloeistof

Sanne Hendriks Offline

Sanne Hendriks Customer Care

Hulp nodig?

Bel ons (Ma-Vrij 8:30 - 16:00 uur)

097-010280949 / info@lentiamo.nl

Sanne Hendriks, Customer Care

Laad meer producten

Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistoffen verwijderen afzettingen, desinfecteren, bevochtigen en reinigen de contactlenzen. Contactlenzen worden bewaard in een lenzendoosje gevuld met lenzenvloeistof. Lenzenvloeistoffen kunnen multifunctioneel zijn of op basis van waterstofperoxide.

Lenzenvloeistof verzorging

Er zijn twee soorten vloeistoffen voor de verzorging van contactlenzen: multifunctionele lenzenvloeistoffen en waterstofperoxide lenzenvloeistoffen.

Multifunctionele lenzenvloeistoffen worden ook wel "no-rub" vloeistoffen genoemd, omdat ze de lenzen zowel reinigen als desinfecteren, zonder dat je ze mechanisch moet wrijven om de afzettingen van lipiden, eiwitten of calcium te verwijderen.

Toch zal een lichte wrijving na bevochtiging zorgen voor een effectievere reiniging.

Multifunctionele lenzenvloeistoffen zijn ontworpen om contactlenzen te reinigen, te spoelen, te bewaren en te verfrissen. Multifunctionele vloeistoffen zijn gemakkelijker te gebruiken en goedkoper dan lenzenvloeistoffen op basis van peroxide.

Waterstofperoxide lenzenvloeistoffen bestaan uit het plaatsen van de lenzen in de lenshouder in het doosje, het gieten van de peroxide lenzenvloeistof in het doosje en het sluiten ervan gedurende de tijd die in de bijsluiter van het product is aangegeven.

Dit lensverzorgingssysteem vereist neutralisatie van de vloeistof voordat de lenzen worden gedragen. Vermijd contact van het oog met een niet geneutraliseerde vloeistof.

Er zijn lenzenvloeistoffen op de markt met een cilindrisch lenzendoosje, die een schijf bevat die de vloeistof onmiddellijk begint te neutraliseren. Dit wordt het eenstaps waterstofperoxide-gebaseerde lensverzorgingssysteem genoemd.

Bij een twee-staps systeem worden de contactlenzen gedurende een bepaalde tijd in de waterstofperoxide bewaard, zoals aangegeven op de bijsluiter. Vervolgens wordt een neutralisator in het doosje gedaan om het desinfectiemiddel om te zetten in saline.

Voor mensen die allergisch of gevoelig zijn voor conserveringsmiddelen wordt het waterstofperoxidelens verzorgingssysteem aanbevolen. Waterstofperoxide-lenzenvloeistoffen zijn vrij van conserveringsmiddelen, in tegenstelling tot multifunctionele lenzenvloeistoffen, die conserveringsmiddelen kunnen bevatten.

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen klaar voor directe verzending.

Gratis bezorging voor bestellingen boven € 69,-

Voor bestellingen met een kleiner bedrag kun je het laten bezorgen voor € 3,99.

Lage prijzen

Wij behoren tot de grootste verkopers van contactlenzen van Europa, we hebben fijne prijzen voor iedereen.

Klantenprogramma

Vanaf jouw eerste aankoop spaar je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365-dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen wanneer jouw voorschrift is gewijzigd.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van respectabele producenten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.

Bewezen door onze klanten

Van 73 reviews -zijn er 95% positief

Veel voordeel ten opzichte van de opticiën
Erg mooie en goede lenzen
Ik heb mijn lenzen altijd besteld bij mijn opticien. Veel goedkoper via internet!