In de huidige situatie bezorgen wij bestellingen zonder enige restrictie. Lees hier meer informatie over de bezorging.

Erkende verkoper in de markt sinds 2008

Bestaande klant?

Kleurlenzen

/

Draagtijd

Type

Producent

Merk

  • Type

    Kleurlenzen ×

Toon 21 van de 21 items

Kleurlenzen

Natuurlijke kleurlenzen of gekke kleurlenzen voor Halloween of Cosplay bestel je online op Lentiamo. Kleurlenzen in diverse kleuren, met of zonder sterkte.

Hoe werken kleurlenzen?

Een gekleurde contactlens is verdeeld in drie zones: de buitenste rand van de lens, het middelste gedeelte, dat is gedrukt, en het midden van de lens, dat transparant is, zodat je niet beperkt bent in het zien met kleurlenzen. Daarom is de functie van kleurlenzen in theorie identiek aan die van normale contactlenzen.

Waarmee moet rekening worden gehouden bij gekleurde contactlenzen?

Het lensoppervlak van kleurlenzen is even groot als dat van gewone lenzen. Het wordt echter problematisch als de pupillen in het donker verwijden. Dan is het gezichtsveld minimaal beperkt door het drukbereik en kan het tot optische illusies leiden. Daarom is het niet aan te raden om in het verkeer met de auto of op de fiets te rijden als je kleurlenzen draagt.

Hoe lang kan ik kleurlenzen dragen?

- Gekleurde maandlenzen: Dagelijks dragen, elke maand vervangen of zoals op de verpakking staat vermeld.

- Gekleurde daglenzen: Dagelijks dragen, elke dag vervangen of zoals op de verpakking staat vermeld.

Als je gekleurde maandlenzen koopt, dan kun je ze in theorie elke dag een maand lang dragen. Ze zijn speciaal ontworpen voor dat gebruik. Gekleurde daglenzen mogen alleen 1 dag gedragen worden en eenmaal uitgenomen, moet je ze weggooien. Je kunt en mag daglenzen niet opslaan in een lenzendoosje zoals je dat met een ander type lenzen zou doen.

Zijn kleurlenzen gevaarlijk?

Het dragen van contactlenzen (zelfs gekleurde lenzen) brengt altijd een risico met zich mee. Gebrek aan hygiëne (bijvoorbeeld door de handen niet te wassen voor het plaatsen of verwijderen van de lenzen) kan leiden tot ziektekiemen of bacteriën die in de ogen komen en ontstekingen of zelfs schade aan het hoornvlies veroorzaken (bijvoorbeeld in het geval van vuil op de vingers).

Ook het te lang dragen van goedkope en zuurstofondoorlatende lenzen is een extra belasting voor de ogen, die roodheid of een branderig gevoel kan veroorzaken.

Hoe doe je gekleurde contactlenzen in?

Het indoen van kleurlenzen is hetzelfde als het aanbrengen van normale lenzen. Het boven- en onderste ooglid wordt naar boven/beneden geduwd, de natte contactlens wordt met de bolling naar beneden op de droge vinger geplaatst en vervolgens in het oog geplaatst. De contactlenzen draaien bij het openen en sluiten van de ogen zelf in de juiste positie. Kleurlenzen met motieven moeten mogelijk worden gecorrigeerd. Dit moet echter voorzichtig gebeuren, zodat de ogen niet worden beschadigd.

Als je speciale gekleurde maandlenzen koopt, dan kun je ze in theorie de hele dag door dragen. Ze zijn daarvoor ontworpen. Daglenzen - vooral bij ongebruikelijke ontwerpen en slechte kwaliteit - mogen niet langer dan nodig worden gedragen. Het drukbereik kan zuurstofdoorlaatbaarheid voorkomen, wat kan leiden tot geïrriteerde en droge ogen.

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen klaar voor directe verzending.

Gratis bezorging voor bestellingen boven € 69,-

Voor bestellingen met een kleiner bedrag kun je het laten bezorgen voor € 3,99.

Lage prijzen

Wij behoren tot de grootste verkopers van contactlenzen van Europa, we hebben fijne prijzen voor iedereen.

Klantenprogramma

Vanaf jouw eerste aankoop spaar je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365-dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen wanneer jouw voorschrift is gewijzigd.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van respectabele producenten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.

Bewezen door onze klanten

Van 52 reviews -zijn er 94% positief

Dit was mijn eerste bestelling alles perfect ondanks de moeilijke tijd met het coronavires toch snel geleverd top
Snelle levering, top product, goede prijs
Snel geleverd