Tot 15% korting op gekleurde contactlenzen.

Bestaande klant?

Gepolariseerde zonnebrillen versus zonnebrillen met spiegel: Welke kiezen?

in focus foto van persoon die een zonnebril draagt

 

Als je de keuze hebt tussen gepolariseerde of gespiegelde zonnebrillen, weet je dan welke je zou kiezen? Als je de verschillen tussen deze twee soorten lenzen begrijpt, kun je de lenzen kiezen die het beste bij jou passen. (Spoiler alert: hoewel ze verschillend zijn, hoef je niet voor het een of het ander te kiezen!)

Of je nu meer wilt weten over de verblindingsverminderende eigenschappen van polarisatie of de esthetische component van spiegeling, de experts van Lentiamo hebben het voor je geregeld. Leer meer over de verschillen tussen deze twee soorten zonnebrillen, zie hoe ze werken en lees hieronder over de voordelen van polarisatie en spiegeling.

Wat zijn gepolariseerde zonnebrillen?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn ontworpen om schittering te verminderen en het zicht te verbeteren. Aan de buitenkant zien ze eruit als een gewone zonnebril. Het verschil zit hem in het chemische filter dat aan de lenzen is toegevoegd.

Hoe werken gepolariseerde glazen?

Zonnebrillen met polarisatie filteren horizontale lichtgolven die worden weerkaatst door vlakke oppervlakken zoals water, sneeuw of glas. Om dit te bereiken wordt een speciaal polarisatiefilter verticaal geplaatst. Dit verandert het pad van het horizontale licht, waardoor de heldere en hinderlijke schittering veroorzaakt door de horizontale golven effectief wordt verminderd.

Wat is het verschil tussen gepolariseerde en niet-gepolariseerde zonnebrillen?

De mate van schitteringsvermindering is een van de belangrijkste verschillen tussen gepolariseerde en niet-gepolariseerde zonnebrillen. Deze zijn namelijk niet uitgerust met een speciaal filter, Niet-gepolariseerde zonnebrillen bieden over het algemeen niet dezelfde helderheid of reductie van schittering.

Het filter op gepolariseerde lenzen kan het ook moeilijk maken om LCD-schermen af te lezen. Dit kan een probleem zijn als je mobiele telefoons gebruikt, naar autodisplays kijkt of andere schermen zoals navigatiesystemen gebruikt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van gepolariseerde glazen?

De belangrijkste voordelen van polarisatie zijn vermindering van schittering, beter contrast en kleurwaarneming, en een verbeterde visuele helderheid. Ze kunnen vermoeidheid van de ogen verminderen en zorgen voor comfortabeler en helderder zicht, vooral op superzonnige dagen of rond reflecterende oppervlakken.

voordelen van gepolariseerde zonnebrillen

Ze zijn nuttig tijdens wateractiviteiten zoals vissen of varen. Sommige van de beste zonnebrillen voor vissen hebben gepolariseerde lenzen die schitteringen tegengaan en je helpen om in het water te kijken. In de bovenstaande afbeelding kun je de voordelen van gepolariseerde zonnebrillen beter begrijpen.

Hoe weet ik of mijn zonnebrillen gepolariseerd zijn?

Je kunt in drie eenvoudige stappen bepalen of je zonnebrillen gepolariseerd zijn:

 • Zet je zonnebrillen op – Plaats je zonnebrillen zoals je ze normaal zou dragen.
 • Naar een scherm kijken – Ga recht voor een telefoon of computerscherm zitten. Het kan zijn dat je nu nog geen veranderingen op het scherm ziet.
 • Kantel je hoofd – Kantel je hoofd 60 graden naar links en rechts. Als het scherm de ene of de andere kant op zwart wordt, is je zonnebril gepolariseerd.
bewegend beeld van gepolariseerde zonnebrillen die draaien en de achtergrond donkerder maken

 

Voor de beste resultaten gebruik je een wit scherm. Door de helderheid zal het effect van de test meer opvallen. Als je zonnebrillen gepolariseerd zijn, kan je zicht veranderen en er ongeveer uitzien zoals in de afbeelding hierboven.

Wil je effectief schittering verminderen en helder zien?

Bekijk vandaag nog een brede selectie gepolariseerde zonnebrillen.

Zonnebrillen kopen

Wat zijn gespiegelde zonnebrillen?

Gespiegelde zonnebrillen zijn behandeld met een dunne, metalen coating. Dit extra laagje weerkaatst licht weg van de ogen en geeft de lenzen hun kenmerkende spiegelende uiterlijk.

Hoe werken spiegelende lenzen?

Gespiegelde brillenglazen maken gebruik van een traditionele kleur plus een reflecterende optische laag die een spiegel- of flashcoating wordt genoemd. Deze speciale coating reflecteert zonlicht, waardoor de hoeveelheid licht die door de lenzen valt met 10-60% wordt verminderd.

Deze reflecterende zonnebrillen gebruiken meestal verschillende coatings. Nadat de metaallaag is aangebracht, worden plastic coatings toegevoegd voor bescherming en om schittering te verminderen. Dit is wat uiteindelijk resulteert in de glanzende, spiegelachtige afwerking die veel mensen uitsluitend voor stijldoeleinden kiezen.

Wat zijn dan de voordelen van een zonnebril met spiegel?

Gespiegelde lenzen bieden verschillende voordelen, waaronder het verminderen van lichtreflecties, het verbeteren van het visuele comfort en het bieden van een hoge UV-bescherming vergeleken met standaardlenzen.

avoordelen van gespiegelde zonnebrillen

Dit maakt ze bijzonder voordelig voor activiteiten in zeer heldere omstandigheden, zoals skiën op een zonnige dag, fietsen in open gebieden of klimmen en wandelen. Je kunt enkele van de voordelen van spiegelende zonnebrillen zien in de bovenstaande afbeelding.

Denk je aan zonnebrillen met spiegeleffect?

Stylish options are waiting for you

Zonnebrillen met spiegeling kopen

Zijn gepolariseerde of spiegelende lenzen beter?

Hoewel beide soorten lenzen effectief het zicht bij fel licht verbeteren, is geen van beide beter of slechter dan de andere. Gespiegelde brillenglazen worden vaak verkozen voor activiteiten zoals fietsen, skiën en klimmen in open gebieden. Aan de andere kant zijn gepolariseerde brillenglazen vooral handig voor activiteiten op het water, zoals vissen en varen, omdat ze horizontaal licht selectief kunnen filteren.

Bekijk de belangrijkste voordelen van spiegelende versus gepolariseerde zonnebrillen op een rij:

Gepolariseerde zonnebrillen

 • Effectieve vermindering van verblinding
 • Verbeterde visuele helderheid
 • Verhoogd comfort voor de ogen
 • Minimale kleurvervorming

Gespiegelde zonnebrillen

 • Hoge mate van lichtreductie
 • Hoge UV-bescherming
 • Stijlvolle kleuren en unieke look
 • Duurzame lenzen

Kunnen zonnebrillen gepolariseerd en gespiegeld worden?

Ja, zonnebrillen kunnen zowel gepolariseerd als gespiegeld zijn. Gespiegelde glazen hebben een sterk reflecterende coating aan de buitenkant, terwijl gepolariseerde zonnebrillen een gespecialiseerd chemisch filter hebben dat schittering vermindert. Veel Polaroid zonnebrillen bieden gepolariseerde, gespiegelde of gecombineerde lenzen.

Gespiegelde gepolariseerde zonnebrillen bieden de voordelen van verminderde schittering, verbeterde visuele helderheid en verminderde lichttransmissie. Ze bieden ook het stijlvolle uiterlijk van gespiegelde glazen.

Gepolariseerde of spiegelende lenzen kunnen worden toegevoegd aan veel monturen, zodat je op de hoogte kunt blijven met zonnebrillen trends terwijl je beschermd blijft.

Kun je niet kiezen tussen spiegelende of gepolariseerde tinten?

Blader door de hele selectie zonnebrillen om je favorieten te vinden.

Zonnebrillen kopen

Slotgedachten

Voor zonnebrillen hoeft gepolariseerd versus gespiegeld geen moeilijke beslissing te zijn. Het belangrijkste is om stijlen te vinden waar je van houdt en zonnebrillen die het voor jou doen! Dus of je nu schittering wilt tegengaan, licht wilt verminderen of een combinatie van beide, er zijn zonnebrillen voor jou.

Weet je het nog steeds niet zeker? probeer onze zonnebrillen virtueel passen functie waarmee je online monturen kunt uitproberen.

Meer lezen

Stijladvies en tips voor de juiste zonnebrillen kiezen

Find out what your face shape is

Zoek uit wat je gezichtsvorm is

Klassieke, tijdloze zonnebrillen en monturen

Klassieke, tijdloze zonnebrillen en monturen

Why kids need to wear sunglasses

Waarom kinderen zonnebrillen moeten dragen