Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor het vissen in 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 27. 04. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Van de spullen in je tacklebox tot het aas aan je lijn, visbenodigdheden kunnen van invloed zijn op je vangst van de dag. Vergeet niet dat een van de belangrijkste uitrustingen een kwaliteitspaar zonnebrillen voor vissers is.

Of je nu op zoek bent naar zonnebrillen voor karpervissen of je afvraagt welke kleur lenzen het beste zijn voor vliegvissen, wij hebben het voor je geregeld. In deze gids verkennen we zonnebrillen voor het vissen en belichten we de beste universele lenzen voor het vissen, evenals de beste zonnebrillen voor ondiep water, offshore en inshore vissen.

Vind Lentiamo's favoriete productaanbevelingen en lees enkele veelgestelde vragen. Laten we erin duiken!

Beste zonnebrillen voor het vissen

persoon die vist en een zonnebril draagt

De beste zonnebrillen voor het vissen moeten bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen, schittering verminderen en het zicht op het water verbeteren. Wist u dat verschillende lenzen onder bepaalde omstandigheden beter presteren dan andere? Lees over de kenmerken van de verschillende kleuren en typen lenzen om te begrijpen welke voor u de juiste is. Vind de beste gepolariseerde zonnebrillen en niet-gepolariseerde glazen in onze gids.

Beste alleskunner: Grijze glazen

Smith HOOKSHOT 807 6N 62

Grijze lenzen zijn een fantastische universele keuze voor het vissen. Omdat ze fel licht effectief verminderen, presteren ze goed in open water of overal waar schitteringen en reflecties van oppervlakken weerkaatsen. Bovendien behoudt grijs nauwkeurig de kleuren voor een meer natuurlijke kijkervaring.

Grijs is een van de donkerste kleuren glazen die beschikbaar zijn, wat betekent dat dit misschien niet de beste optie is voor donkere ochtenden of avonden. De beste gepolariseerde zonnebrillen voor het vissen bieden ook een goede bescherming tegen felle schittering.

Over het geheel genomen is deze veelzijdige lenskleur geschikt voor een grote verscheidenheid aan weersomstandigheden. Bescherm uw ogen en verminder vermoeide ogen of vermoeidheid op zonnige of bewolkte dagen met grijze lenzen.


Het beste voor ondiep water: Bruine of amberkleurige lenzen

Oakley Sylas OO 9448 26 57

Bruine lenzen verhogen het contrast en verbeteren het dieptezicht. Daarom zijn bruine lenzen ideaal voor het vissen in de kustwateren of in ondiep water. Ze zorgen voor het nodige contrast tussen zanderige of modderige bodems en moeilijk zichtbare vissen. Omdat ze een hogere lichttransmissie bieden, zijn bruine en amberkleurige lenzen ook zeer geschikt voor omstandigheden met weinig licht of bewolking. Helaas kan hun warmere tint bepaalde kleuren vervormen.

Elke ervaren visser weet dat gepolariseerde zonnebrillen ook voor het vissen in ondiep water moeten worden overwogen. Gepolariseerde lenzen verminderen de schittering op het wateroppervlak en stellen u in staat recht in de diepte te kijken. Bruine gepolariseerde lenzen werken goed om schittering te verminderen in glinsterende stromen of rivieren voor het vliegvissen.

Bruine lenzen zijn geweldig voor al uw ondiepe visbehoeften!


Het beste voor offshore vissen: Blauwe lenzen

Arnette Bushwick 0AN 4256 01/22 62

Blauwe lenzen zijn populair bij volle zon of bij overmatige schittering, zoals op grote meren of oceanen. Als u op het open water bent, kan de zon op de golven weerkaatsen en storend strooilicht veroorzaken. Vooral blauw gespiegelde glazen zijn ideaal om het licht van de ogen weg te reflecteren en schittering tegen te gaan.

Wat betreft het vergroten van het kleurcontrast presteren blauwe brillenglazen niet zo goed als andere kleuren brillenglazen. Ze bieden vooral een beter onderscheid tussen voorwerpen op een heldere of witte achtergrond.

Bij het vissen op open water of bij het platvissen in helder water, overweeg dan een blauw gespiegelde of gepolariseerde zonnebril voor beter zicht en meer comfort.


Het beste voor zoet water of zout water: Groene lenzen

Cébé ACROSS CBS004

Groene lenzen verminderen schittering en zorgen voor een geweldig contrast op bewolkte of bewolkte dagen. Ze bieden een goede kleurbalans in wisselende lichtomstandigheden. In zoet water of in rustige gebieden langs de oceaan zijn groene lenzen zeer geschikt om schaduwen veroorzaakt door rotsen, onkruid of bomen te verhelderen.

Met groene lenzen kunt u door veranderende omgevingen navigeren en vissen duidelijk zien.

Waarop moet u letten bij het kopen van zonnebrillen voor vissers?

visser geknield in het water terwijl hij een zonnebril draagt

Gepolariseerde lenzen

Gepolariseerde zonnebrillen voor het vissen bieden cruciale voordelen voor elke visser. Dankzij hun antiverblindingseigenschappen kunt u onder het wateroppervlak kijken, zodat u gemakkelijk vissen tussen het wier kunt spotten. Gepolariseerde lenzen zorgen voor een beter zicht op heldere en bewolkte dagen.

Overweeg gepolariseerde of gespiegelde zonnebrillen voor effectieve lichtvermindering om u op het water comfortabel en beschermd te houden. De beste gepolariseerde zonnebrillen kunnen een groot verschil maken tijdens uw visreis.

Materiaal lens

Net zoals lenskenmerken zoals polarisatie belangrijk zijn om te overwegen, zonnebrillen lensmateriaal kan van invloed zijn op uw viservaring.

Glazen lenzen zijn zeer krasbestendig en bieden een uitstekende optische helderheid, maar zijn zwaarder en kwetsbaarder dan andere materialen. Polycarbonaatlenzen zijn lichter en schokbestendiger, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zonnebrillen voor vissers.

Pro Tip: Zoek naar hydrofobe coatings om waterdruppels af te stoten en vlekken op zonnebrillen te voorkomen. Lentiamo optometrist Eliška beveelt deze lens eigenschap aan omdat het de lenzen langer schoon houdt.

UV bescherming

Vissen kan lange dagen op het water inhouden. Zoek naar zonnebrillen met een hoge UV-bescherming die uw ogen voor 100% tegen UVA- en UVB-stralen beschermt. Niet alleen uw ogen worden beschermd, maar ook de omliggende huid kan profiteren van de extra UV bescherming.

Materiaal frame

Met zonnebrillen voor de visserij meer dan andere sport zonnebrillen, zorg ervoor dat u materialen zoekt die bestand zijn tegen langdurige blootstelling aan de zon en andere elementen zoals zout water. Nylon of hoogwaardig polycarbonaat zijn te verkiezen boven roestgevoelig metaal of goedkope kunststoffen die kunnen corroderen of kromtrekken.

Fit

Zonnebrillen moeten comfortabel en goed passen zonder af te glijden als ze nat zijn. Zoek naar zonnebrillen met een dik montuur, grote glazen of brede veren voor een ruime dekking en een hoge bescherming tegen de zon.

Het dragen van de juiste brilmaat kan het comfort bepalen. Een zonnebril die bij uw gezichtsvorm passen kan ook invloed hebben op hoe de monturen op uw gezicht aanvoelen.

Nog steeds niet zeker? Laat onze virtual try on on je helpen om online zonnebril monturen uit te proberen.

Slotgedachten van Lentiamo

Ongeacht het soort vissen dat u beoefent, zonnebrillen zijn essentieel om u veilig en comfortabel te houden. In deze gids vindt u advies over de beste kleuren glazen voor het vissen en informatie over monturen, glazen en nog veel meer. 

Als u de volgende keer een lijn gaat uitwerpen, zorg dan dat u uw zonnebrillen bij u hebt.

Veelgestelde vragen

Is het de moeite waard om zonnebrillen voor vissers te kopen?

Met de juiste zonnebrillen voor het vissen kunt u helder zien en uw ogen beschermen. Met gepolariseerde zonnebrillen voor het vissen kunt u dieper in het water kijken om de vis die onder het oppervlak zwemt bloot te leggen. Voor leukere dagen op het water en een betere vangst zijn zonnebrillen van goede kwaliteit bijna onmisbaar.

Zijn gepolariseerde zonnebrillen beter voor het vissen?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn uiterst voordelig bij het vissen. Ze doorbreken reflecties en verminderen felle schitteringen op het wateroppervlak zodat u dieper in het water kunt kijken. De beste gepolariseerde zonnebrillen voor het vissen verbeteren het contrast en de kleuren voor een beter zicht op wat zich onder water bevindt.

Welke kleur polarisatie is het beste voor het vissen?

Hoewel verschillende kleuren lenzen beter presteren in verschillende omstandigheden, zijn grijze gepolariseerde lenzen een geweldige universele optie. Grijze lenzen bieden echte kleurwaarneming en lichtvermindering op heldere of bewolkte dagen.

Bij weinig licht doen bruine of amberkleurige gepolariseerde glazen het goed, omdat ze contrast bieden en toch bescherming bieden.

Wat is het nadeel van gepolariseerde zonnebrillen?

Het grootste nadeel van gepolariseerde zonnebrillen is hoe ze uw vermogen om LCD-schermen te lezen beïnvloeden. Ze kunnen het display van visvinders, GPS, elektronische kompassen en radarapparaten vervormen. Met gepolariseerde glazen kunt u beter onder het wateroppervlak kijken, maar ze kunnen onhandig zijn als u vaak digitale displays gebruikt.


Lees meer

Geïnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor mountainbiken.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten