Bestaande klant?

Beste bril voor een rond gezicht

Geschreven door Lentiamo op 16. 08. 2023

Als het gaat om het vinden van de beste bril voor ronde gezichten, denken veel mensen dat er maar één of twee stijlen zijn die goed werken. Integendeel, een veelheid aan brillen zien er geweldig uit op ronde gezichten. Het draait allemaal om persoonlijke voorkeur en waar jij je goed bij voelt. Je kunt je keuze beperken door verschillende factoren te overwegen om je unieke kenmerken te benadrukken of juist te verminderen.

In dit artikel geven we je alle informatie!

Hoe je kunt zien of je een rond gezicht hebt

contour rond een rond gezicht op neutrale achtergrondIt's important to remember that everyone's face is unique, even circular shapes! Trust your instincts when selecting frames for vision correction. Trying on different styles will help

Over het algemeen hebben ronde gezichten vollere wangen en zachte trekken. Let op deze kenmerken om te bepalen of je een rond gezicht hebt:

  • Verhoudingen: Meet de breedte en lengte van je gezicht. Een belangrijke indicator van een rond gezicht is wanneer de breedte ongeveer gelijk is aan de lengte.
  • Jukbeenderen en kaaklijn: Ronde gezichten hebben meestal zacht gebogen jukbeenderen en vollere wangen. De kaaklijn is minder gedefinieerd en eerder afgerond dan hoekig.
  • Voorhoofd en kin: Ronde gezichten hebben vaak een iets breder voorhoofd en de kin is meestal afgerond in plaats van puntig of vierkant.

Beroemdheden met ronde gezichten

collage van selena gomez, kirsten dunst en jonah hill

Pictured from left to right: Selena Gomez1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Welke bril is het beste voor een rond gezicht?

Als je een rond gezicht hebt, kun je een bril op sterkte overwegen die contrasteert met je zachte gelaatstrekken. Hoekige stijlen met gedurfde lijnen, zoals rechthoekige en vierkante monturen, werken bijzonder goed. Oversized monturen of felle kleuren kunnen een flatterend effect geven. Hier zijn enkele aanbevolen brilstijlen voor ronde gezichten:

Wayfarer brillen

De rechte lijnen van rechthoekige bril passen goed bij ronde gezichten. De hoekige lijnen creëren contrast door een bepalende lijn door het midden van het gezicht toe te voegen. Overweeg een klassieke bril in Wayfarer-stijl die meestal diagonale lijnen heeft die vollere wangen helpen breken.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Koop rechthoekige bril


Kleurrijke glazen

Als je je gelaatstrekken wilt laten contrasteren, zijn opvallende en kleurrijke brillen een goede keuze. Felle kleuren en levendige patronen trekken de aandacht weg van de contouren van het gezicht en leggen de focus op de bril. Probeer eens een kleurrijk montuur dat afsteekt tegen je ronde vorm!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Grote glazen

Oversized brilmonturen zijn een geweldige keuze voor ronde gezichten. Terwijl slankere gezichtsvormen vaak niet geschikt zijn voor grotere monturen, zien ronde gezichten er fantastisch uit in verschillende oversized stijlen, ongeacht de montuurvorm of -stijl. Kies voor stijlen die het breedste deel van je gezicht bereiken voor een slankmakende, flatterende look. 

Probeer oversized versies van stijlen die over het algemeen niet zo populair zijn voor ronde gezichten, zoals oversized ronde brillen. 

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Koop ronde brillen


Cat-eye bril 

Cat-eye brillen zien er bijzonder flatterend uit op ronde gezichten vanwege hun hoekige en opstaande ontwerp. Bij veel cat-eye stijlen bootst het onderste deel van de bril de ronde lijnen van de kaak en wangen na, en de hoeken trekken het oog omhoog om het gezicht en de jukbeenderen optisch te liften.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Koop cat-eye brillen


Welke bril je moet vermijden voor ronde gezichten

Hoewel geen enkele bril verboden terrein is voor ronde gezichten, zijn bepaalde brilmonturen niet zo geliefd bij mensen met deze gezichtsvorm.

Kleine brilmonturen kunnen misstaan op een rond gezicht. Als het je doel is om de volheid van je gezicht te verminderen, kunnen kleine monturen wangen voller en breder doen lijken.  

Ronde gezichten met de juiste bril 

Als je extra begeleiding nodig hebt, bekijk dan onze brillengids, die inspiratie biedt over lensmaterialen, geschikte kleuren voor je huidskleur en andere handige tips.

Slotgedachten van Lentiamo

Hoewel deze aanbevelingen algemene richtlijnen zijn, kunnen ze dienen als uitgangspunt voor de montuurkeuze voor ronde gezichten.

Uiteindelijk zijn de beste brillen voor ronde gezichten de brillen waarbij je je goed voelt en die passen bij je persoonlijke stijl. Dus ga je gang, probeer verschillende vormen uit en kies de perfecte bril die jouw natuurlijke schoonheid benadrukt. Fijne brillenjacht!

 

Beeldbronnen

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten