Bestaande klant?

Beste mountainbike (MTB) zonnebrillen in 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 18. 04. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Zoals elke fervente mountainbiker weet, kan één kleine misstap op het parcours je rit maken of breken. Laat brokstukken of hinderlijke schitteringen uw vooruitgang niet belemmeren. Verbeter je zicht en houd je ogen beschermd met een zonnebril van topkwaliteit voor off-road fietsen.

Vraag je je af wat een goede MTB zonnebril onderscheidt van een doorsnee zonnebril? Bekijk hieronder Lentiamo's top negen aanbevelingen voor zonnebrillen voor off-road fietsen. Krijg advies over belangrijke kenmerken waar je op moet letten en vind antwoorden op veelgestelde vragen!

Wat moet een goede zonnebril voor MTB bieden?

close up image of person wearing bike helmet and sunglasses

Bescherming tegen UV-stralen en vuil

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Merk hierboven afgebeeld: Smith

Zonnebrillen met goede UV bescherming zijn essentieel voor lange dagen op het parcours. De beste zonnebrillen voor mountainbikes moeten uw ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling en puin.

Een omhullend frame biedt maximale dekking en bescherming tegen puin, losgeslagen takken, insecten en meer. Dit ontwerp verbetert ook het perifere zicht voor een beter gezichtsveld.

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška raadt een aerodynamisch ontwerp aan voor MTB-brillen, omdat deze de windweerstand verminderen voor meer snelheid. Ze bieden ook betere bescherming tegen zonlicht, wind en vuil omdat de vorm van het montuur nauw aansluit bij de rondingen van het hoofd.

Het juiste type glazen

Oakley Sutro Lite OO 9463 03 39

Merk hierboven afgebeeld: Oakley

Eén type lens werkt niet in alle omstandigheden. Als u een MTB-bril zoekt, kies dan zonnebrillen die de beste visuele verbetering en de meeste flexibiliteit voor verschillende omstandigheden bieden.

Bijvoorbeeld, gepolariseerde zonnebrillen zorgen voor een fantastische vermindering van schittering en verbeteren het contrast zodat u uw omgeving beter kunt zien. Veranderend terrein en weer kunnen ook van invloed zijn op de prestaties van uw lenzen. Fotochrome zonnebrillen, ook wel overgangslenzen genoemd, passen zich aan veranderende lichtomstandigheden aan en bieden meer flexibiliteit om de hele dag te dragen. Ze zijn handig voor het navigeren door schaduwrijke delen van het parcours of voor het rijden bij veranderend weer.

Als u in grotendeels onoverdekte gebieden rijdt of vaak met fel zonlicht te maken krijgt, overweeg dan gespiegelde of gepolariseerde glazen.

De kleur glazen hebben ook invloed op wat en hoe goed je ziet.

 • Rode glazen – Rode glazen verhogen de visuele scherpte met een hoog kleurcontrast. Ze zijn vooral nuttig voor het verbeteren van de definitie tussen de groenen, wat geweldig is voor bosritten.
 • Paarse glazen – Paarse glazen verbeteren het contrast, minimaliseren lichtreflecties en onderdrukken felle witte kleuren.
 • Gele glazen – Gele glazen bieden scherp zicht bij weinig licht, verhogen het contrast en maken uw omgeving helderder.
 • Bruine glazen – Bruin verbetert contrast, helderheid en diepteperceptie en versterkt groene tinten..
 • Heldere glazen – Een helder glas biedt essentiële bescherming tegen vuil wanneer het te donker of te bewolkt is om een getinte bril te dragen.

Nog steeds niet zeker? Bekijk hoe je favoriete paar eruitziet met onze virtual try on.

Comfort

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Merk hierboven afgebeeld: Cébé

Zonnebrillen voor MTB moeten goed en comfortabel passen voor hobbels, sprongen en hindernissen. Zoek naar eigenschappen zoals antislip neuskussentjes en pootuiteinden zodat uw zonnebril op zijn plaats blijft. Lichtgewicht materialen zoals polycarbonaat wegen niet op uw neus of oren. Comfort is essentieel zodat je je tijdens elke sessie kunt blijven concentreren.

Een te breed brilmontuur kan tegen je helm drukken en ongemak veroorzaken. Verstelbaarheid zorgt ervoor dat uw de bril heeft de juiste maat heeft voor comfortabele ritten.

Duurzaamheid

Polaroid PLD 7047/S 0Z3 M9 99

Merk hierboven afgebeelde: Polaroid

Of je nu op gravel rijdt of toert over onverharde paden, off-road fietsen kan zwaar zijn voor je uitrusting. Duurzame frames zijn noodzakelijk omdat ze bestand zijn tegen schokken en stevig op je gezicht blijven zitten tijdens je rit.

Sport zonnebrillen moeten gemaakt zijn van splintervrije materialen zoals duurzame kunststoffen en polycarbonaat. Vermijd metalen monturen, want die kunnen uw ogen of gezicht verwonden als ze breken of barsten.

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška benadrukt dat sportmonturen licht en comfortabel moeten zijn. Bovendien moeten ze gemaakt zijn van hoogwaardige, duurzame materialen, omdat je vaak te maken krijgt met slechte weersomstandigheden, sterk zonlicht, zweet, vuil en meer.

Slotgedachten van Lentiamo

Een hoogwaardige MTB zonnebril is de beste oogbescherming voor uw volgende off-road avontuur. De optometristen van Lentiamo hebben hun advies gegeven over de beste zonnebrillen om je veilig en goed te voelen op de trail.

Nu u weet op welke belangrijke kenmerken u moet letten, kunt u optimaal van uw ritjes genieten!

Veelgestelde vragen

Moet je zonnebrillen dragen bij het mountainbiken?

Het dragen van zonnebrillen tijdens het mountainbiken wordt sterk aanbevolen. Zonnebrillen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen en vuil zoals grind, vuil, insecten en modder. Ze kunnen ook uw zicht verbeteren door de helderheid te verminderen en het contrast te verbeteren, zodat u het parcours en de obstakels duidelijker kunt zien.

Wat zijn de beste budget zonnebrillen voor MTB?

Bij zonnebrillen voor MTB zijn duurzaamheid en bescherming vaak duur. U kunt nog steeds kwaliteits zonnebrillen vinden tegen betaalbare prijzen. Let op splintervrije materialen, scherpe optiek en UV-bescherming. Populaire merken zoals Cébé, Nike en zelfs Oakley bieden zonnebrillen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Welke fotochrome MTB zonnebrillen zijn de beste?

Enkele populaire fotochrome modellen zijn Oakley's Jawbreaker en Evzero Blades modellen die voorzien zijn van Prizm lens technologie die het contrast en de helderheid verbetert. Atletische merken zoals Smith, Bollé en Cébé bieden ook verschillende fotochrome zonnebrillen aan die goed werken bij het mountainbiken.

Wat is de juiste lenskleur voor mountainbiken?

Mountainbiken heeft te maken met specifieke omstandigheden, dus het is belangrijk om de kleur van je brillenglazen verstandig te kiezen. Veel fietsers dragen gele lenzen omdat deze het contrast en de diepte- en afstandswaarneming bij weinig licht verbeteren. Een universele bruine lens verbetert het contrast in zonnige omstandigheden. Rode, roze of roze brillenglazen bieden een geweldig kleurcontrast in groene bossen.

Welke zonnebrillen van Oakley zijn geweldig voor mountainbiken?

Oakley Radar blijft een van de meest populaire MTB zonnebrillen op de markt. De grote monturen en kwaliteitslenzen zorgen voor optimale stijl en prestaties. Andere populaire Oakley zonnebrillen zijn Jawbreaker, EVZero en Sutro. Ruiters houden van Oakley's Prizm technologie vanwege de detailverbeterende kwaliteiten waarmee ze details op het parcours kunnen zien.


Lees meer

Geïnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor vissen en hardlopen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten