Paas uitverkoop 🐣

Bestaande klant?

Beste mountainbike (MTB) zonnebrillen in 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 18. 04. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Zoals elke fervente mountainbiker weet, kan één kleine misstap op het parcours je rit maken of breken. Laat brokstukken of hinderlijke schitteringen uw vooruitgang niet belemmeren. Verbeter je zicht en houd je ogen beschermd met een zonnebril van topkwaliteit voor off-road fietsen.

Vraag je je af wat een goede MTB zonnebril onderscheidt van een doorsnee zonnebril? Bekijk hieronder Lentiamo's top negen aanbevelingen voor zonnebrillen voor off-road fietsen. Lees over de belangrijkste voor- en nadelen van elke keuze, krijg advies over belangrijke kenmerken waar je op moet letten en vind antwoorden op veelgestelde vragen!

Hoe we de beste zonnebrillen voor mountainbiken kozen

  • Onderzoek – Van montuurontwerpen, lenskenmerken en meer, we onderzochten het beste van het beste om de voor- en nadelen van elk te bepalen. We keken naar populaire merken en modellen om te bepalen welke elementen zonnebrillen voor mountainbikes moeten hebben.
  • Beoordelingen van klanten – We onderzochten onze best verkochte ontwerpen om te zien welke merken en modellen gebruikers daadwerkelijk dragen en graag dragen.
  • Goedgekeurd door een optometrist– De optometristen van Lentiamo gaven hun deskundige mening over de beste glazen, materialen en ontwerpen voor zonnebrillen.

Beste MTB zonnebrillen

person sitting on hill with mountain bike and wearing sunglasses

9. Fila SF9326 0U28 99

Deze stijlvolle zonnebrillen van het internationale sportmerk Fila zijn een gemakkelijke keuze voor alle off-road avonturen. De gepolariseerde lenzen verminderen schittering voor een betere visuele scherpte op het parcours.

Het aerodynamische silhouet is perfect voor het versnellen op, neer en buiten de gebaande paden. Je zult het neutrale zwarte ontwerp zeker waarderen voor zowel casual wear als ritten.

Voordelen

  • Kleine ventilatiegaten in de lenzen om beslaan te voorkomen
  • Zachte, verstelbare neuskussentjes voor comfort en betere aanpassing
  • Hoogwaardige en duurzame kunststof frames

Nadelen

  • Grijze glazen verhogen het contrast van de omgeving niet

8. Under Armour UA 7001/S KB7 Z9 99

Deze kleurrijke zonnebrillen van Under Armour bieden een moderne look voor mountainbiken of elke andere sportactiviteit. De omsluitende monolens bieden voldoende bescherming tegen zon en vuil zonder het perifere zicht te belemmeren.

De paarse spiegelende lenzen zijn niet alleen stijlvol, maar verbeteren ook het contrast bij weinig licht. Ze zijn een veelzijdige optie om de hele dag te dragen.

Voordelen

  • Verstelbare en antislip rubberen neuskussentjes voor comfort
  • Geleverd met twee vervangingslenzen in verschillende kleuren voor grote flexibiliteit
  • Ultralichte en duurzame nylon frames

Nadelen

  • Smalle frame is misschien niet comfortabel voor sommigen

7. Evil Eye Traileye

Draag Evil Eye Traileye en zie het verschil dat ze maken! De oranje lenzen filteren blauw licht om het contrast te verbeteren en de omgeving helderder te maken.

De grote monolens beschermt je ogen tegen opdrogende wind, rondvliegend puin en alles wat het pad je voor de voeten werpt. Het Traileye-model zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die geïnteresseerd is in functionaliteit en stijl.

Voordelen

  • Zacht omhullend ontwerp voor meer aerodynamica
  • Ultralichte en duurzame plastic constructie
  • Zachte, geventileerde neuskussentjes voor comfort en minder irritatie

Nadelen

  • De glazen zijn niet geventileerd en kunnen beslaan.

6. Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Deze retro zonnebrillen van Smith hebben een lichtgewicht en comfortabel ontwerp. Ze bieden een stevige pasvorm die niet verschuift tijdens intensieve ritten.

De grote gepolariseerde lenzen verminderen schittering en bieden aanzienlijke bescherming rond de ogen. Met een verstelbaar neuskussentje en een nauwsluitende wikkelvorm blijft dit Flywheel-model ook op het zwaarste terrein goed zitten.

Voordelen

  • Galzen met ChromaPop-technologie voor beter zicht en kleurweergave
  • Flexibele armen met automatisch vergrendelende scharnieren voor eenvoudige montage en verwijdering onderweg
  • Lichtgewicht en uiterst duurzaam TR90 thermoplastisch frame

Nadelen

  • Geen opties voor verwisselbare glazen

5. Cébé S´TRACK 2.0

Probeer voor optimale dekking en prestaties de Cébé S´TRACK 2.0. De grote, omsluitende lenzen bieden een hoge bescherming tegen rondvliegend vuil en neerslag. De monturen hebben geventileerde veren om beslaan tijdens duurritten te voorkomen.

S´TRACK 2.0 hebben Sensor lens technologie die het contrast en de zichtbaarheid verhoogt zodat je paden en bomen beter kunt zien.

Voordelen

  • Lichtgewicht en barstbestendig kunststof frame
  • Gepolariseerde glazen om schittering te verminderen en het contrast te verbeteren
  • Vervangbare lens voor meer flexibiliteit

Nadelen

  • Gespiegelde glazen zijn vatbaarder voor krassen.

4. Bollé Aeromax

De Bollé Aeromax zonnebrillen bieden een uitstekende dekking en een fantastische optiek. De grote gespiegelde lens is omgeven door een duurzaam halfrond montuur. Met de mogelijkheid om de lens te vervangen, kan de zonnebril worden aangepast en veranderd voor verschillende omstandigheden.

Het dramatische ontwerp van Aeromax is stijlvol en toch praktisch voor verschillende soorten mountainbiken.

Voordelen

  • Aerodynamisch ontwerp voor meer snelheid bij afdalingen
  • Thermogrip tempels en neusstukken voor anti-slip dragen
  • B-Max technologie voor een breed gezichtsveld met heldere optiek

Nadelen

  • Lenzen zijn niet gepolariseerd

3. Evil Eye Vizor

Deze slanke zonnebrillen van Evil Eye zijn ontworpen om je ogen veilig en je zicht kristalhelder te houden. Het wraparound montuur biedt volledige dekking en bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en onverwachte rommel.

Dankzij de verstelbare neuspads en veren kun je de perfecte pasvorm vinden. Handige grips op het neusstuk en de pootuiteinden voorkomen ook ongewenst wegglijden.

Voordelen

  • Extreem duurzame polycarbonaat lenzen voor bescherming en scherp zicht
  • 100% UVA-, UVB- en UVC-bescherming
  • Mogelijkheid om lenzen te vervangen met behulp van een Quick-Change Lens System

Nadelen

  • Geen ventilatieopeningen in de glazen die beslaan kunnen veroorzaken

2. Oakley Sutro Lite Sweep

Oakley Sutro Lite Sweep zonnebrillen zijn ontworpen voor atleten die hoge eisen stellen aan hun brillen. Met een strak design en lichtgewicht constructie, bieden de grote monturen een uitstekend zichtbereik, bescherming en langdurig comfort.

Oakley Sutro Lite Sweep is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen. Wij houden van de rode lenzen omdat ze een geweldig contrast vormen met de groene bossen.

.

Voordelen

  • Rode Prizm-lenzen verbeteren kleuren en contrast voor helderder zicht, vooral bij schemering
  • HDO (High Definition Optics) glazen elimineren beeldvergroting en kleurvervorming
  • Verstelbare neuspads van Oakley's antislip Unobtainium rubber.

Nadelen

  • Geen tractiegrepen op armen of slapen

Wist je dat? OOakley ontwikkelde de geavanceerde Prizm-technologie speciaal voor maximale gezichtsscherpte. De technologie verbetert het kleurcontrast en de helderheid in verschillende licht- en weersomstandigheden, wat resulteert in een beter zicht en diepteperceptie.


1. Oakley Radar EV Advancer

Onze keuze voor de beste MTB zonnebrillen is Oakley's Radar EV Advancer. Als het op zonnebrillen van Oakley aankomt, zijn er eindeloos veel kanshebbers om uit te kiezen. Het Radar EV Advancer model is praktisch, stijlvol en biedt veel waarde.

Het Radar EV Advancer model heeft onze stem voor zijn geavanceerde High Definition Optics lenzen die beeldvervorming voorkomen. De lenzen zijn ook voorzien van Prizm-technologie die kleuren, contrast en details verbetert. Hogere monturen bieden extra bescherming tegen de elementen en lastig vuil. Wat wilt u nog meer?

Voordelen

  • Lichtgewicht en duurzaam O Matter framemateriaal voor langdurig comfort
  • Verstelbare Unobtainium neuspads en veren glijden niet weg als ze nat zijn.
  • Advancer No Fog technologie zorgt voor luchtstroom om beslaan en oververhitting tegen te gaan

Nadelen

  • Hoger prijskaartje

Wat moet een goede zonnebril voor MTB bieden?

close up image of person wearing bike helmet and sunglasses

Bescherming tegen UV-stralen en vuil

Zonnebrillen met goede UV bescherming zijn essentieel voor lange dagen op het parcours. De beste zonnebrillen voor mountainbikes moeten uw ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling en puin.

Een omhullend frame biedt maximale dekking en bescherming tegen puin, losgeslagen takken, insecten en meer. Dit ontwerp verbetert ook het perifere zicht voor een beter gezichtsveld.

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška raadt een aerodynamisch ontwerp aan voor MTB-brillen, omdat deze de windweerstand verminderen voor meer snelheid. Ze bieden ook betere bescherming tegen zonlicht, wind en vuil omdat de vorm van het montuur nauw aansluit bij de rondingen van het hoofd.

Het juiste type glazen

Eén type lens werkt niet in alle omstandigheden. Als u een MTB-bril zoekt, kies dan zonnebrillen die de beste visuele verbetering en de meeste flexibiliteit voor verschillende omstandigheden bieden.

Bijvoorbeeld, gepolariseerde zonnebrillen zorgen voor een fantastische vermindering van schittering en verbeteren het contrast zodat u uw omgeving beter kunt zien. Veranderend terrein en weer kunnen ook van invloed zijn op de prestaties van uw lenzen. Fotochrome zonnebrillen, ook wel overgangslenzen genoemd, passen zich aan veranderende lichtomstandigheden aan en bieden meer flexibiliteit om de hele dag te dragen. Ze zijn handig voor het navigeren door schaduwrijke delen van het parcours of voor het rijden bij veranderend weer.

Als u in grotendeels onoverdekte gebieden rijdt of vaak met fel zonlicht te maken krijgt, overweeg dan gespiegelde of gepolariseerde glazen.

De kleur glazen hebben ook invloed op wat en hoe goed je ziet.

  • Rode glazen – Rode glazen verhogen de visuele scherpte met een hoog kleurcontrast. Ze zijn vooral nuttig voor het verbeteren van de definitie tussen de groenen, wat geweldig is voor bosritten.
  • Paarse glazen – Paarse glazen verbeteren het contrast, minimaliseren lichtreflecties en onderdrukken felle witte kleuren.
  • Gele glazen – Gele glazen bieden scherp zicht bij weinig licht, verhogen het contrast en maken uw omgeving helderder.
  • Bruine glazen – Bruin verbetert contrast, helderheid en diepteperceptie en versterkt groene tinten..
  • Heldere glazen – Een helder glas biedt essentiële bescherming tegen vuil wanneer het te donker of te bewolkt is om een getinte bril te dragen.

Nog steeds niet zeker? Bekijk hoe je favoriete paar eruitziet met onze virtual try on.

Comfort

Zonnebrillen voor MTB moeten goed en comfortabel passen voor hobbels, sprongen en hindernissen. Zoek naar eigenschappen zoals antislip neuskussentjes en pootuiteinden zodat uw zonnebril op zijn plaats blijft. Lichtgewicht materialen zoals polycarbonaat wegen niet op uw neus of oren. Comfort is essentieel zodat je je tijdens elke sessie kunt blijven concentreren.

Een te breed brilmontuur kan tegen je helm drukken en ongemak veroorzaken. Verstelbaarheid zorgt ervoor dat uw de bril heeft de juiste maat heeft voor comfortabele ritten.

Duurzaamheid

Of je nu op gravel rijdt of toert over onverharde paden, off-road fietsen kan zwaar zijn voor je uitrusting. Duurzame frames zijn noodzakelijk omdat ze bestand zijn tegen schokken en stevig op je gezicht blijven zitten tijdens je rit.

Sport zonnebrillen moeten gemaakt zijn van splintervrije materialen zoals duurzame kunststoffen en polycarbonaat. Vermijd metalen monturen, want die kunnen uw ogen of gezicht verwonden als ze breken of barsten.

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška benadrukt dat sportmonturen licht en comfortabel moeten zijn. Bovendien moeten ze gemaakt zijn van hoogwaardige, duurzame materialen, omdat je vaak te maken krijgt met slechte weersomstandigheden, sterk zonlicht, zweet, vuil en meer.

Slotgedachten van Lentiamo

Een hoogwaardige MTB zonnebril is de beste oogbescherming voor uw volgende off-road avontuur. De optometristen van Lentiamo hebben hun advies gegeven over de beste zonnebrillen om je veilig en goed te voelen op de trail.

Nu u weet op welke belangrijke kenmerken u moet letten, kunt u optimaal van uw ritjes genieten!

Veelgestelde vragen

Moet je zonnebrillen dragen bij het mountainbiken?

Het dragen van zonnebrillen tijdens het mountainbiken wordt sterk aanbevolen. Zonnebrillen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen en vuil zoals grind, vuil, insecten en modder. Ze kunnen ook uw zicht verbeteren door de helderheid te verminderen en het contrast te verbeteren, zodat u het parcours en de obstakels duidelijker kunt zien.

Wat zijn de beste budget zonnebrillen voor MTB?

Bij zonnebrillen voor MTB zijn duurzaamheid en bescherming vaak duur. U kunt nog steeds kwaliteits zonnebrillen vinden tegen betaalbare prijzen. Let op splintervrije materialen, scherpe optiek en UV-bescherming. Populaire merken zoals Cébé, Nike en zelfs Oakley bieden zonnebrillen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Welke fotochrome MTB zonnebrillen zijn de beste?

Enkele populaire fotochrome modellen zijn Oakley's Jawbreaker en Evzero Blades modellen die voorzien zijn van Prizm lens technologie die het contrast en de helderheid verbetert. Atletische merken zoals Smith, Bollé en Cébé bieden ook verschillende fotochrome zonnebrillen aan die goed werken bij het mountainbiken.

Wat is de juiste lenskleur voor mountainbiken?

Mountainbiken heeft te maken met specifieke omstandigheden, dus het is belangrijk om de kleur van je brillenglazen verstandig te kiezen. Veel fietsers dragen gele lenzen omdat deze het contrast en de diepte- en afstandswaarneming bij weinig licht verbeteren. Een universele bruine lens verbetert het contrast in zonnige omstandigheden. Rode, roze of roze brillenglazen bieden een geweldig kleurcontrast in groene bossen.

Welke zonnebrillen van Oakley zijn geweldig voor mountainbiken?

Oakley Radar blijft een van de meest populaire MTB zonnebrillen op de markt. De grote monturen en kwaliteitslenzen zorgen voor optimale stijl en prestaties. Andere populaire Oakley zonnebrillen zijn Jawbreaker, EVZero en Sutro. Ruiters houden van Oakley's Prizm technologie vanwege de detailverbeterende kwaliteiten waarmee ze details op het parcours kunnen zien.


Lees meer

Geïnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor vissen en hardlopen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten