Bestaande klant?

De beste bril voor een ovaal gezicht

Geschreven door Lentiamo op 09. 11. 2023

Ovale gezichten zijn opmerkelijk veelzijdig, wat betekent dat ze zeer geschikt zijn voor een breed scala aan brilstijlen. Experimenteren met trendy kleuren of klassieke stijlen is gemakkelijk met deze gezichtsvorm!

In dit artikel verdiepen we ons in de belangrijkste factoren die ovale gezichtsvormen definiëren en raden we je een aantal brillen aan, en leggen uit hoe elk montuurontwerp ovale vormen aanvult of contrasteert. Van cat-eye tot rechthoekige monturen, de mogelijkheden zijn eindeloos voor wie op zoek is naar de perfecte bril om zijn ovaal te accentueren of te contrasteren.

Hoe je kunt zien of je een ovaal gezicht hebt

omtrek van ovale gezichtsvorm op neutrale achtergrond

Ovale gezichten hebben een harmonieuze balans, met licht afgeronde jukbeenderen en een iets smaller voorhoofd en kaaklijn. Je weet hoe een ovaal eruitziet, maar wat maakt een gezicht ovaal?

  • Ovale gezichten zijn langer dan ze breed zijn, meestal ongeveer twee keer zo lang.
  • Ovale voorhoofden zijn licht gebogen of hebben een lichte helling als je ze van opzij bekijkt.
  • Ovale gezichten hebben meestal een consistente breedte van de bovenkant tot de onderkant van het hoofd.
  • Ovale gezichten worden vaak gekenmerkt door zachte trekken zonder scherpe hoeken bij de wangen of kaaklijn.

Beroemdheden met ovale gezichten

collage van jennifer lawrence, rihanna en ryan reynolds

Afgebeeld van links naar rechts: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3

Welke bril is het beste voor een ovale gezichtsvorm?

Ovale gezichten zien er geweldig uit in een verscheidenheid aan stijlen op sterkte. Langwerpige vormen, zoals cat-eye- of aviatorbrillen, vullen de natuurlijke lengte van ovalen aan. Hoekige rechthoeken of vierkante monturen breken de gladde vorm en voegen contrast toe.

Cat-eye brillen

De opstaande hoeken van cat-eye brillen trekken de aandacht naar boven en harmoniëren met de lengte van ovale gezichten terwijl ze de jukbeenderen accentueren. Deze monturen stralen elegantie en speelsheid uit, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met ovale gezichten.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Bekijk Armani Exchange


Aviator brillen

De langwerpige traanvorm van aviator brillen vult ovale gezichten aan. Deze moeiteloos coole vorm, ook wel pilotenbril genoemd, is uniek en wordt vaker gezien als zonnebril dan als dioptrische bril.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Bekijk Ray-Ban New Aviator


Rechthoekige brillen

Voor degenen die op zoek zijn naar contrast: rechthoeken zijn breder dan ze lang zijn, precies het tegenovergestelde van ovalen. Rechthoekige brillen geven dimensie en contrast aan de langwerpige gelaatstrekken van ovale gezichten. Omdat ze zich uitstrekken over de breedte van het gezicht, trekken ze het oog naar buiten voor evenwicht.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Bekijk Lentiamo JAKUB


Vierkante brillen

Vergelijkbaar met hun rechthoekige tegenhangers, vierkante brillen creëren een opvallend contrast met hun scherpe lijnen en loodrechte hoeken. Deze monturen kunnen creëren een opvallend contrast met hun scherpe lijnen en loodrechte hoeken. Deze monturen kunnen effectiever accentueren, contrasteren en diepte toevoegen dan rechthoekige glazen., contrasteren en diepte toevoegen dan rechthoekige glazen.

Persol 0PO3292V 985 48

Bekijk Persol


Welke bril je moet vermijden voor ovale gezichten

Hoewel je met je ovale gezicht elke bril kunt dragen die je mooi vindt, hebben mensen met ovale gezichten soms de neiging om bepaalde stijlen te vermijden. 

Te grote brillen kunnen de evenwichtige proporties van ovale gezichten verstoren. Ze kunnen de zijkanten van het gezicht te zwaar maken als ze verder reiken dan het breedste deel van het hoofd. Een groter brilmontuur kan het gezicht ook langer maken, waardoor de nadruk te veel op de lengte komt te liggen en niet genoeg op een evenwichtige look.

Oneindige mogelijkheden voor ovale gezichten
Hoewel veel stijlen uitstekend werken voor ovale gezichten, moet je bij het zoeken naar een goede zichtcorrectie prioriteit geven aan je zelfvertrouwen en comfort. Ontdek verschillende stijlen, kleuren en materialen om het perfecte paar te vinden dat bij jouw persoonlijkheid en stijl past.

Voor aanvullend advies, ontdek onze uitgebreide brillengids, deze biedt inzicht in lensmaterialen, kleuren die bij je haarkleur passen en meer waardevolle inspiratie.

Slotgedachten van Lentiamo

Het kiezen van een bril op sterkte voor je ovale gezicht moet een plezierige reis zijn! Of je nu kiest voor een montuur dat je natuurlijke kenmerken aanvult of juist contrasteert, zorg ervoor dat het de nodige zichtcorrectie en bescherming biedt. Omarm de veelzijdigheid van je ovale gezichtsvorm en draag je nieuwe bril met vertrouwen!


Image sources

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten