Summer Sunglasses Sale!

Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor een ovaal gezicht

Geschreven door Lentiamo op 29. 06. 2023

Ovale gezichten worden vaak beschouwd als zeer veelzijdige vormen. Ronde of langwerpige zonnebrillen passen perfect bij hun gebogen lijnen en natuurlijke symmetrie. Aan de andere kant bieden scherpere randen en gewaagdere monturen een geweldig contrast met de zachtere gelaatstrekken.

Maar waarom zien zulke verschillende stijlen er geweldig uit op ovale gezichten? De perfecte zonnebril voor elke gezichtsvorm is geen exacte wetenschap. Het is het beste om richtlijnen te volgen die je helpen om zonnebrillen te vinden die je gezichtskenmerken aanvullen of juist contrasteren! In dit artikel laten we je zien hoe je ovale gezichtsvormen kunt herkennen, raden we je zonnebrillen aan en leggen we uit waarom een bepaalde montuurstijl goed bij deze gelaatstrekken past.

Hoe je kunt zien of je een ovaal gezicht hebt

omtrek rond ovaal vormgezicht op blauwe achtergrond(

Ovale gezichten worden gekenmerkt door hun evenwichtige proporties, met zacht afgeronde jukbeenderen en een iets smaller voorhoofd en kaaklijn. Hier lees je hoe je kunt bepalen of je een ovale gezichtsvorm hebt:

  • Meet de lengte van het gezicht: Ovale gezichten zijn langer dan ze breed zijn, soms wel twee keer zo lang.
  • Let op het voorhoofd: Ovale gezichten hebben vaak een licht gebogen of aflopend voorhoofd.
  • Controleer de breedte: Ovale gezichten zijn over het algemeen even breed van boven naar beneden.
  • Overweeg de algemene kenmerken: Ovale gezichten zien er vaak glad uit en hebben over het algemeen geen scherpe hoeken bij de wangen of kaaklijn.

Beroemdheden met ovale gezichten

collage van george clooney, beyoncé en courtney cox

Afgebeeld van links naar rechts: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

What sunglasses are the best for an oval face shape?

Gezichten met deze vorm zien er geweldig uit in stijlen met afgeronde of langwerpige randen, zoals ronde en ovale monturen. Deze complementeren de symmetrie die ovale gezichten van nature bezitten. Voor extra contrast breken hoekige monturen zoals wayfarers of vierkante monturen de gladde vorm.

Zonnebrillen met kattenogen

De opstaande hoeken van zonnebrillen met kattenogen zorgen dat het oog naar boven trekt. Dit vult de lengte van ovale gezichten mooi aan en accentueert de jukbeenderen.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Koop zonnebrillen met kattenogen 


Ronde zonnebrillen

Zowel ovale gezichten als ronde zonnebrillen hebben evenwichtige proporties. De gebogen randen van ronde monturen vormen een subtiel contrast met de zachte contouren van een langwerpig gezicht. Dit zorgt voor een harmonieuze en evenwichtige look.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Koop ronde zonnebrillen


Aviator zonnebrillen

Aviator of piloten zonnebrillen zijn een geweldige stijl voor veel gezichtsvormen. Vooral bij ovale gezichten vult de langwerpige druppel van de klassieke vliegeniers de lengte van het gezicht mooi aan.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Koop piloten zonnebrillen


Rechthoekige zonnebrillen

Rechthoekige zonnebrillen voegen de juiste hoeveelheid contrast toe aan de zachte trekken van ovale gezichten. Ze breken het midden van het gezicht met hoekige lijnen die interesse en dimensie toevoegen. Rechthoeken zijn langer dan ze breed zijn, waardoor ze het ultieme contrasterende accessoire zijn voor ovale gezichten.

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Koop rechthoekige zonnebrillen

Eindeloze opties voor ovalen

Hoewel veel zonnebrillen er geweldig uitzien op ovaalvormige gezichten, zijn de beste zonnebrillen degene die je mooi vindt. Experimenteer met stijlen, kleuren en materialen om je perfecte zonnebril te vinden.

Verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeuren, haarkleur en huidskleur, dragen bij aan de algemene uitstraling van zonnebrillen op een persoon! Als je hebt vastgesteld dat je een ovaal gezicht hebt, maar wat meer hulp nodig hebt, bekijk de zonnebrillengids voor meer info over lensmaterialen, kleuren die bij je haarkleur passen en andere waardevolle inspiratie.

Slotgedachten van Lentiamo

Zonnebrillen kiezen die goed bij je passen is gemakkelijker dan het lijkt. Nadat je je gezichtsvorm hebt geïdentificeerd, zoek je een montuur dat je natuurlijke kenmerken aanvult of juist contrasteert. Zorg er in het algemeen voor dat je zonnebril je beschermt en dat je je zelfverzekerd voelt!

Lees meer

Weet je niet zeker of je een ovaal gezicht hebt? Misschien zijn je gelaatstrekken wat breder. Ontdek de beste zonnebrillen voor ronde gezichten voor meer info!


Image sources

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten