Beperkte aanbieding: 15% korting op nieuwe Lenjoy 1 Day Air+ contactlenzen.

Bestaande klant?

Top 10 lenzenvloeistoffen in 2023-2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 04. 11. 2022. Geschreven door Lentiamo

Mis een van onze favorieten niet: Solunate Multi-Purpose bevat hyaluronzuur om vocht in te sluiten en uw ogen comfortabel en gezond te houden.

Lenzenvloeistoffen zijn ontworpen om contactlenzen te reinigen en te desinfecteren om uw ogen gezond en vrij van infecties te houden. Veel oplossingen hydrateren ook de lenzen voor extra draagcomfort.

Met zoveel opties om uit te kiezen, is het moeilijk om een oplossing te vinden die bij uw lenzen en behoeften past. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste contactlensoplossingen van dit jaar om het vinden van de juiste oplossing wat gemakkelijker te maken.

Hieronder vind je Lentiamo's selectie van de beste contactlensvloeistoffen, variërend van de beste vloeistof voor gevoelige ogen tot de beste reisvloeistof. Klaar om een kijkje te nemen?

Hoe we de beste contactlensvloeistoffen kozen...

 • Onderzoek - We onderzochten contactlensoplossingen, ingrediënten en meer om de voor- en nadelen van elke oplossing af te wegen. We bekeken populaire oplossingen en nieuwe op de markt om de beste van de beste te vinden..
 • Beoordelingen van klanten - We hebben ook klantbeoordelingen geraadpleegd om te zien wat gebruikers over elke oplossing te zeggen hebben.
 • Optometrist goedgekeurd - De optometristen van Lentiamo bekeken ons onderzoek en gaven hun deskundige mening over de beste oplossingen van dit jaar.

Lees hieronder over de voordelen en mogelijke nadelen van elke oplossing om de uwe te vinden!

Onze beste keuzes

De beste in totaal: ReNu MultiPlus
Ga naar de beoordeling ⬇

Beste waarde voor je geld: Solunate Multi-Purpose
Ga naar de beoordeling ⬇

Beste waterstofperoxide: Oxynate Peroxide
Ga naar de beoordeling ⬇

Beste voor gevoelige ogen: Biotrue Multi-Purpose
Ga naar de beoordeling ⬇

Beste budgetoplossing: Vantio Multi-Purpose
Ga naar de beoordeling ⬇

Beste reisformaat: SOLOCARE AQUA
Ga naar de beoordeling ⬇

Het beste voor harde lenzen: Boston Simplus Solution
Ga naar de beoordeling ⬇


Beste multifunctionele oplossing: ReNu MultiPlus

ReNu MultiPlus 360 ml oplossing is geschikt voor alle zachte contactlenzen, inclusief silicone hydrogel lenzen. Het bevat boorzuur dat effectief desinfecteert en de pH van de oplossing in evenwicht brengt om te zorgen voor schonere en comfortabelere lenzen.

ReNu MultiPlus is onze top keuze voor beste multi-purpose oplossing vanwege zijn veelzijdigheid en vermogen om alle soorten contactlenzen te verzorgen. Best Products Reviews waardeert ReNu MultiPlus ook hoog onder andere populaire oplossingen.1

Voordelen

 • Doodt micro-organismen op de lens
 • Verwijdert hardnekkige eiwitafzettingen voor een helderder zicht
 • Maximale hydratatie

Nadelen

 • Niet geschikt voor harde contactlenzen

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop ReNu MultiPlus

Wat doet een multifunctionele oplossing? Multifunctionele oplossingen zijn ontworpen voor de volledige verzorging van contactlenzen. Van afspoelen, desinfecteren, reinigen en bewaren, multifunctionele oplossingen zijn handig en bieden een uitgebreide lensverzorging.


Beste waarde voor je geld: Solunate Multi-Purpose

Solunate Multi-Purpose oplossing is de best verkochte contactlensvloeistof bij Lentiamo. Solunate is geformuleerd met hyaluronzuur voor maixum hydratatie zonder branden of prikken.

De fles van 400 ml is groter dan andere oplossingen en gaat tot vijf dagen langer mee dan standaardflessen van een vergelijkbare prijs. Solunate is onze beste keuze omdat u meer oplossing per fles krijgt plus kwaliteitsvoordelen.

Voordelen

 • Geschikt voor gevoelige en droge ogen
 • Hyaluronzuur voor effectieve hydratatie
 • Grotere fles voor een betere prijs

Nadelen

 • Niet geschikt voor harde contactlenzen

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop Solunate Multi-Purpose

Klaar om iets nieuws te proberen? Solunate Multi-Purpose is een uitstekend alternatief voor ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose en OPTI-FREE.


Beste waterstofperoxide oplossing: Oxynate Peroxide

Oxynate Peroxide-oplossing is een hoogwaardige waterstofperoxide-oplossing die ontworpen is om contactlenzen grondig te reinigen en te desinfecteren. Door een chemische reactie dringen waterstofperoxideoplossingen in de lens om moeilijk te verwijderen afzettingen en ophopingen die ongemak en vertroebelde lenzen kunnen veroorzaken, af te breken.

Oxynate Peroxide is onze beste keuze voor waterstofperoxideoplossingen vanwege de hoogwaardige reinigingsmogelijkheden en de optimale prijs/kwaliteitsverhouding.

Voordelen

 • Reinigt diep en verwijdert aanslag
 • Geschikt voor zachte en harde contactlenzen
 • Goed voor gevoelige ogen

Nadelen

 • Niet om snel te spoelen

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop Oxynate Peroxide

Nog nooit een waterstofperoxideoplossing gebruikt? Denk eraan dat waterstofperoxideoplossingen moeten worden geneutraliseerd voordat ze in contact komen met de ogen. Dit proces duurt minimaal zes uur. Meer informatie over het gebruik van waterstofperoxide oplossingen voordat je begint.


Beste voor gevoelige ogen: Biotrue Multi-Purpose

Biotrue Multi-Purpose 360 ml oplossing van Bausch & Lomb is geïnspireerd op de fysiologie van uw ogen. De oplossing is pH gebalanceerd om overeen te komen met gezond traanvocht voor comfortabel, de hele dag door dragen.

Dankzij het dubbele desinfectiesysteem desinfecteert en verwijdert Biotrue Multi-Purpose ook efficiënt ongewenste lipiden en proteïnen die het zicht kunnen vertroebelen.

Biotrue Multi-Purpose is onze beste keuze voor gevoelige ogen omdat het in harmonie werkt met de natuurlijke functies van uw ogen voor minder irritatie.

Voordelen

 • Neutrale pH die gezonde tranen nabootst
 • Verwijdert eiwitopbouw met behoud van nuttige eiwitten
 • Tot 20 uur vochtigheid

Nadelen

 • Niet geschikt voor harde contactlenzen

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop Biotrue Multi-Purpose

Waarom is pH belangrijk? Het ongemak van contactlenzen wordt in verband gebracht met het verschil in pH-waarde tussen natuurlijke tranen en contactlensvloeistoffen. Voor de meest comfortabele ervaring moet de pH van een oplossing binnen een bepaald bereik vallen.2


Beste budgetoplossing: Vantio Multi-Purpose

Vantio Multi-Purpose is een oplossing zonder poespas die desinfecteert, hydrateert en eiwitafzettingen verwijdert. Het is ook ideaal voor het spoelen en bewaren van contactlenzen. Vantio Multi-Purpose is onze beste budgetkeuze voor wie geld wil besparen en toch ten volle wil profiteren van universele contactlensverzorgingsoplossingen.

Voordelen

 • Voordelig
 • Voor zachte of harde contactlenzen
 • Bevochtigt

Nadelen

 • Opschroefbare dop

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop Vantio Multi-Purpose

Wilt u besparen met Vantio? Vantio Multi-Purpose is een betaalbaar alternatief voor vele populaire oplossingen zoals: All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi en nog veel meer.


Beste oplossing in reisformaat: SOLOCARE AQUA

SOLOCARE AQUA is een geweldige optie voor op reis omdat de fles van 90 ml voldoet aan de vloeistofbeperkingen voor de meeste luchtvaartmaatschappijen. Deze multifunctionele oplossing is de perfecte go-to oplossing voor het reinigen, desinfecteren, spoelen en overal bewaren van lenzen.

Nieuwere flessen hebben een uniek, gepatenteerd sluitsysteem dat de dop op zijn plaats houdt om lekkage te voorkomen.

SOLOCARE AQUA is onze beste keuze voor oplossingen in reisformaat vanwege de opmerkelijke hydratatiemogelijkheden en het onfeilbare flesontwerp. Het is ook verkrijgbaar in standaard flessen en value packs.

Voordelen

 • Perfecte maat voor vliegen en reizen
 • HydroLock effect voor langdurige hydratatie
 • Inclusief hoogwaardige lenshouder

Nadelen

 • Niet geschikt voor harde contactlenzen

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop SOLOCARE AQUA

Contactlensvloeistof nodig voor onderweg? Meng nooit twee verschillende soorten contactlensvloeistof. Multifunctionele oplossingen bevatten ingrediënten die onverenigbaar kunnen zijn met ingrediënten van andere oplossingen. Het gebruik van twee verschillende oplossingen voor één paar lenzen kan de doeltreffendheid van een oplossing tenietdoen of irritatie veroorzaken.


Beste oplossing voor harde contactlenzen: Boston Simplus Oplossing

Boston Simplus Solution is speciaal samengesteld voor de verzorging van harde (harde gasdoorlaatbare) contactlenzen. Het is een alles-in-één oplossing die gemakkelijk reinigt, desinfecteert, hydrateert en verzorgt zonder dat er wekelijks extra verzorgingsproducten nodig zijn.

Boston Simplus Solution is onze beste keuze voor harde contactlenzen vanwege het gemak, de kwaliteit en de effectiviteit.

 

Voordelen

 • Super handige alles-in-één oplossing
 • Verwijdert aanslag zonder uitgebreide nachtelijke wrijfroutine
 • Kussens voor comfort bij het inbrengen en dragen

Nadelen

 • Kleinere fles van 120 ml

Dit is hoe onze klanten dit product beoordelen:

Koop Boston Simplus Solution


Andere contactoplossingen waar klanten van houden

Deze laatste drie keuzes zijn gebaseerd op klantbeoordelingen. Elke oplossing wordt hoog gewaardeerd en biedt unieke voordelen.

OPTI-FREE RepleniSH is samengesteld voor extra vocht en is geweldig voor droge ogen. Als je gevoelige ogen hebt of een waterstofperoxide-oplossing gebruikt, is spoelen met AVIZOR Saline een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je lenzen gespoeld zijn en klaar voor gebruik. ReNu MPS Sensitive Eyes is een goede alles-in-één oplossing voor mensen met gevoelige of gemakkelijk geïrriteerde ogen.


Vaak gestelde vragen

Hoe kiest u de juiste oplossing voor uw contactlenzen?

Er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar, afhankelijk van wat uw ogen nodig hebben. Er zijn talloze multifunctionele oplossingen die geschikt zijn voor de meeste contactlensdragers. Maar wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander. Houd altijd twee vereisten in gedachten: maximale smering en adequate desinfectie.

Maximale smering

Heeft u wel eens gehoord van het droge-ogensyndroom? Dit is vaak het gevolg van een verblijf in een stoffige omgeving tijdens het dragen van contactlenzen of treedt op na dagelijks werken achter een computer. Droge slijmvliezen betekenen droge ogen - voor dit probleem adviseren wij contactlensoplossingen te gebruiken die de lenzen effectief bevochtigen, zoals onze best verkopende Solunate-oplossing.

Voldoende desinfectie

Geïnteresseerd in het gebruik van peroxideoplossingen? Dit type oplossing reinigt uw contactlenzen bijzonder grondig door bacteriën en sedimenten te verwijderen. De lenzen worden gereinigd door een chemische reactie die enkele uren kan duren. Aan het einde van het proces worden de peroxideoplossingen geneutraliseerd, zodat u de lenzen weer veilig in uw ogen kunt doen.


Slotgedachten van Lentiamo

De hoofdopticien van Lentiamo werd geraadpleegd over het onderzoek, de algemene inhoud en de productaanbevelingen in deze gids voor medische nauwkeurigheid om u de meest betrouwbare informatie mogelijk te maken.

Uiteindelijk hangt de beste contactlensvloeistof voor u af van uw ogen en behoeften. Als u moeite heeft om de juiste oplossing te vinden of op zoek bent naar een oplossing met meer voordelen, kan deze gids u in de juiste richting wijzen.

Lentiamo biedt een breed scala aan contactlenzen en oplossingen tegen betaalbare prijzen. Ontdek alles wat je nodig hebt om je ogen te verzorgen vandaag nog in onze online shop.


Bronnen

1. Best Product Reviews, 10 Best Bausch Lomb Renu Multiplus In The UK
2. National Library of Medicine, Comparative study of pH for different saline and multi-purpose contact lens solutions

 

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

 • Louis R.

  Als je multipurpose vloeistoffen als beste noemen, dan weet ik genoeg.
  Les 1 over gebruik van inzet en onderhoudsmiddelen voor contactlenzen:
  Nooit een alles in een gebruiken! Dat is mij al 43 jaar geleden al geleerd en heb ik ook de nadelen ervaren toen de branche en haar klanten gemakzuchtig werden en de meeste goede combinaties vervangen werden door multi purpose. Rode vlekken op je huid naast je ogen of prikkelende ogen? Dat zij de desinfecterende middelen in het vloeistof.
  Een goede schoonmaak vloeistof hoort niet in je ogen thuis.
  Ofwel is het een slechte schoonmaakvloeistof, ofwel een slechte inzet vloeistof.

  Antwoord
  • Sanne Lentiamo.nl

   Hi Louis,


   Bedankt voor jouw reactie. Een multi-purpose lenzenvloeistof zijn voor vele
   mensen in deze tijd de beste oplossing om schone, frisse lenzen te dragen. Ieder
   mens en oog heeft andere behoeftes, waar iedereen anders op reageert! Bij goed
   gebruik is dit niet beschadigend voor de ogen. De vloeistoffen zijn daarnaast
   ook in de afgelopen 43 jaar aardig geëvalueerd!


   Uiteraard staat iedereen er vrij in of je nu daglenzen draagt, een
   multi-purpose vloeistof óf andere (o.a. peroxide) vloeistoffen gebruikt, om
   zijn of haar ervaring met lenzen als fijn te ervaren.


   Mocht je nog verdere vragen of opmerkingen hebben, dan kun je ons altijd
   contacteren. Fijne dag gewenst,


   Sanne Team Lentiamo


   Antwoord

*Verplichte velden

Best verkochte producten