Beperkte aanbieding: 15% korting op nieuwe Lenjoy 1 Day Air+ contactlenzen.

Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor hardlopers in 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 11. 04. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Voor hardlopers kan de juiste zonnebrillen net zo belangrijk zijn als comfortabele loopschoenen! Zonnebrillen voor hardlopers moet uw ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling, schittering verminderen en het algehele zicht verbeteren.

Voor mensen die contactlenzen dragen, kunnen zonnebrillen bijzonder nuttig zijn omdat ze een extra beschermingslaag bieden tegen vervelende wind, stof en ander vuil buiten.

Of je nu de paden op gaat of de straat op, doe het met een van Lentiamo's zeven beste zonnebrillen. In dit artikel verkennen onze brillen-experts de beste zonnebrillen voor verschillende omgevingen en onderzoeken de voor. U vindt de belangrijkste kenmerken van een goede zonnebril voor hardlopers en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat moet een goede zonnebril voor hardlopers bieden?

person running in mirrored sunglasses

Comfort

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Bovenstaand merk: Cébé

Het zal geen verrassing zijn dat zonnebrillen comfortabel moeten zijn. Voor lange duurlopen is het laatste wat u wilt een zonnebril die te strak zit of rond rammelt. Oncomfortabele zonnebrillen kunnen afleiden en uw prestaties beïnvloeden.

UV bescherming

Under Armour UA 7001/S IXN 50 99

Bovenstaand merk: Under Armour

Als u buiten hardloopt, is het belangrijk om zonnebrillen te dragen die uw ogen beschermen tegen felle zon en reflecterende oppervlakken. Wegen en andere oppervlakken kunnen schittering veroorzaken, wat ongemak kan veroorzaken en zelfs uw zicht kan belemmeren. Kies zonnebrillen die zorgen voor hoge UV-bescherming om uw ogen te beschermen tegen schade en de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt te verminderen.

Nog steeds niet zeker? Laat onze virtual try on je helpen om online zonnebril monturen uit te proberen.

Glazen

Oakley Flak 2.0 XL OO 9188 72 59

Bovenstaand merk: Oakley

Naast het kiezen van de juiste materiaal glazen voor optische kwaliteit en duurzaamheid, kunnen lenskleuren van invloed zijn op wat u ziet en hoe goed u het ziet. Verschillende kleuren zonnebrillen kan nuttig zijn in verschillende situaties.

  • Grijze glazen– Een neutrale keuze, grijze brillenglazen bieden een geweldige lichtreductie bij fel licht en houden de kleuren natuurlijk.
  • Rode glazen – Rode brillenglazen filteren blauw licht en kunnen het kleurcontrast met gele verkeersborden, verkeerslijnen en groene bomen vergroten.
  • Bruine glazen – Bruine glazen verbeteren het contrast in heldere of gevarieerde lichtomstandigheden.
  • Gele glazen – De gele glazen zijn ideaal bij weinig licht, verhogen het contrast en verbeteren de zichtbaarheid bij mistige of donkere dagen.

Een ander kenmerk om te overwegen is gepolariseerde zonnebrillen. Gepolariseerde lenzen verminderen schittering, wat nuttig kan zijn bij het hardlopen in felle, zonnige omstandigheden of in de buurt van water. Sommige hardlopers vinden echter dat polarisatie de omgeving aanzienlijk donkerder maakt of de diepteperceptie verandert. Afhankelijk van uw voorkeuren en de omstandigheden waaronder u hardloopt, hoeven zonnebrillen niet gepolariseerd te zijn, maar ze kunnen uw algemene ervaring verbeteren!

Lichte frames

Esprit ET19669 507 72

Bovenstaand merk: Esprit

Als het gaat om zonnebrillen voor hardlopen, zijn lichtgewicht opties ideaal omdat ze ongemak op het gezicht en de neus kunnen voorkomen. Zware of slecht passende zonnebrillen kunnen drukpunten creëren, die hoofdpijn veroorzaken en vlekken op de huid achterlaten. Lichtgewicht zonnebrillen glijden ook minder snel van de neus af of stuiteren tijdens het hardlopen, wat afleidend en oncomfortabel kan zijn.

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška herinnert ons eraan dat sport zonnebrillen licht en comfortabel moeten zijn. Bovendien moeten ze gemaakt zijn van hoogwaardige, duurzame materialen om bestand te zijn tegen slechte weersomstandigheden, sterk zonlicht, zweet, vuil en meer.

Fit

Polaroid 07886 9CA RC 66

Bovenstaand merk: Polaroid

De juiste maat bril moet goed passen zonder te schuren of te knellen. Zonnebrillen moeten goed op uw gezicht blijven zitten zonder af te vallen wanneer u snel rent of naar beneden kijkt. Ze moeten worden gekozen op basis van functionaliteit en esthetiek. Monturen die bij uw gezichtsvorm passen zullen comfortabeler zijn en er ook beter uitzien.

Duurzaamheid

Bollé Shifter Matte Pink 12502 SHIFTER 12502

Bovenstaand merk: Bollé

Zonnebrillen moeten duurzaam zijn om bestand te zijn tegen de fysieke eisen van hardlopen in de buitenlucht. Blootstelling aan zweet, vocht, af en toe een stoot en zonlicht kan een tol eisen van zonnebrillen van lage kwaliteit. Zoek naar lenzen en monturen van lichtgewicht en duurzaam polycarbonaat.

Slotgedachten van Lentiamo

Als u op zoek bent naar de beste zonnebrillen voor hardlopen, hopen we dat deze gids u helpt het perfecte paar te vinden dat u bij kan houden. Onze experts hebben een aantal zonnebrillen geselecteerd voor verschillende gelegenheden. Of u nu klaar bent voor een marathon of een mijl, houd deze belangrijke kenmerken en producten in gedachten!

Frequently asked questions

Wat zijn de beste zonnebrillen voor hardlopen?

Zoals elke zonnebril moet een goedkope hardloopbril een hoge UV-bescherming bieden, goed zicht bieden, duurzaam zijn en comfortabel zitten. Onze top keuze voor de beste zonnebrillen van Esprit en Polaroid. Ze bieden een grote optische helderheid en een verscheidenheid aan sportieve ontwerpen. U kunt ook goedkopere Oakley zonnebrillen vinden die geschikt zijn om te rennen.

Zijn Ray Bans goed voor het hardlopen?

Veel lopers genieten van Ray-Ban zonnebrillen voor de optische helderheid en duurzaamheid die ze bieden. Veel modellen zijn licht van gewicht en hebben extra functies zoals gepolariseerde glazen. Ray-Ban heeft veel stijlvolle en betrouwbare zonnebrillen voor trailruns of snelle jogs door de stad.

Wat zijn de beste Oakley zonnebrillen voor hardlopen?

Oakley biedt een verscheidenheid aan top-of-the-line zonnebrillen. Veel van hun modellen zijn ideaal voor tijdens het hardlopen. Met geoptimaliseerde framevormen, lichtgewicht materialen en uitstekende lenstechnologieën, kun je niet fout gaan.. Oakley Radar EV Path, Oakley Flak 2.0 XL en Oakley Sutro Lite modellen voor hun optiek en comfortabele, kwalitatieve ontwerpen.


Lees meer

Geïnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor mountainbiken en wielrennen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten