Tot 15% korting op gekleurde contactlenzen.

Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor een rond gezicht

Geschreven door Lentiamo op 27. 06. 2023

Veel mensen met ronde gezichten kiezen voor zonnebrillen die hoeken, definitie en balans toevoegen aan hun zachte gelaatstrekken. Welke monturen doen dit?

Spoiler alert! Er is niet één exacte zonnebrilvorm die "het beste" is voor een bepaalde gezichtsvorm. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je bepaalde kenmerken wilt accentueren of juist contrasteren, dan zijn er veel opties. We helpen je een ronde gezichtsvorm te herkennen, aanbevolen zonnebrillen , en leggen in dit artikel uit waarom elke specifieke framestijl goed werkt. Laten we eens kijken!

Hoe je kunt zien of je een rond gezicht hebt

omtrek rond gezicht op witte achtergrond

Ronde gezichten hebben meestal gelijke verhoudingen rondom met zachtere hoeken en vollere wangen. De kaaklijn is over het algemeen ook afgerond zonder scherpe lijnen. Zo weet je of je een rond gezicht hebt:

  • Meet de verhoudingen: Meet de breedte en lengte van je gezicht. Het belangrijkste kenmerk van een rond gezicht is dat de breedte ongeveer gelijk is aan de lengte.
  • Controleer de jukbeenderen en kaaklijn: Ronde gezichten hebben meestal zacht gebogen jukbeenderen en vollere wangen. De kaaklijn is meestal minder gedefinieerd en eerder afgerond dan hoekig.
  • Evalueer het voorhoofd en de kin: Ronde gezichten hebben vaak een iets breder voorhoofd en de kin is meestal afgerond in plaats van puntig of vierkant..

Beroemdheden met ronde gezichten

collage van queen latifah, chrissy teigen en ed sheeran

Afgebeeld van links naar rechts: Queen Latifah1, Chrissy Teigen2, Ed Sheeran3.

Welke zonnebrillen zijn het beste voor een rond gezicht?

Mensen met ronde gezichten houden misschien van monturen die contrasteren met hun zachte gelaatstrekken. Hoekige stijlen en de gedurfde lijnen van rechthoekige en vierkante tinten zijn geweldige opties.

Hoge en oversized monturen voegen contrast toe aan de breedte van deze gezichtsvorm. 

Bekijk hier onze aanbevelingen voor onze ronde vrienden:

Rechthoekige of vierkante zonnebrillen

Frames met rechte lijnen of hoekige zijkanten werken goed. De lijnen van de monturen contrasteren met de zachte gelaatstrekken van een rond gezicht en zorgen voor extra interesse en dimensie. Wayfarers zijn rechthoekige zonnebrillen met rechte lijnen die vollere wangen kunnen breken.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Koop rechthoekige zonnebrillen


Zonnebrillen met kattenogen

De opstaande buitenranden van cat-eye zonnebrillen creëren een liftend effect op het gezicht, waardoor het langwerpiger en slanker lijkt. De hoekige lijnen vormen ook een perfect tegenwicht voor de zachte rondingen van ronde gezichten.

Chiara Ferragni CF 7006/S 807 IR 53

Koop cat-eye zonnebrillen


Oversized zonnebrillen

Grote, oversized zonnebrillen kunnen een goede keuze zijn voor ronde gezichten. Langere monturen bieden meer bedekking en helpen de illusie van lengte te creëren. Zoek naar modellen die het breedste deel van je gezicht bereiken voor een flatterend effect.

Hugo Boss 1386/S 086 HA 51

Geometrische zonnebrillen

Zonnebrillen met scherpere randen en hoeken breken de schuine lijnen van ronde gezichten. De lijnen contrasteren gemakkelijk met verschillende delen van het gezicht, zoals de wangen en slapen.

Ray-Ban Hexagonal RB3548N 002/58 51

Rondom geweldige keuzes voor ronde gezichten

Ieders gezicht is een beetje anders, zelfs ronde vormen! Omarm je gelaatstrekken, vertrouw op je gevoel en kies monturen die je mooi vindt staan.

Als je al hebt vastgesteld dat je een rond gezicht hebt, maar nog steeds begeleiding nodig hebt, bekijk dan de zonnebrillengids. Het biedt een schat aan inspiratie en behandelt onderwerpen zoals lensmaterialen en kleuren die bij je huidskleur passen, naast andere nuttige tips.

Slotgedachten van Lentiamo

Onthoud dat dit algemene suggesties zijn voor zonnebrillen voor ronde gezichten. Persoonlijke voorkeuren spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de beste vorm voor jou. Probeer verschillende stijlen en kies vormen waarin je je zeker voelt.

Lees meer

Weet je niet zeker of je een rond gezicht hebt? Bekijk zonnebrillen voor andere gezichtsvormen zoals de beste zonnebrillen voor ovale gezichten of beste zonnebrillen voor hartvormige gezichten.


Image sources:

1. POPSUGAR
2. Cosmopolitan
3. Forbes

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten