Bestaande klant?

De beste bril voor een hartvormig gezicht

Geschreven door Lentiamo op 06. 10. 2023

Inhoudsopgave

Heb je je ooit afgevraagd welke bril het beste bij je hartvormige gezicht past? De opticiens van Lentiamo hebben goed nieuws! Er zijn talloze stijlen die goed bij je gelaatstrekken passen, maar wij hebben de beste monturen voor hartvormige gezichten voor je op een rijtje gezet, zodat jij dat niet hoeft te doen.

We leggen eerst uit hoe je kunt zien of je een hartvormig gezicht hebt. Dan kun je onze top vier brillen aanbevelingen bekijken. Dus als je op zoek bent naar monturen die je hartafwijkingen aanvullen, afzwakken of accentueren, volg dan mee.

Hoe je kunt zien of je een hartvormig gezicht hebt

gestippelde omtrek van een hart rond een lachend gezicht om de vorm van het gezicht te illustreren

Een breed voorhoofd, prominente jukbeenderen en een smalle of taps toelopende kaak zijn typische kenmerken van gezichten met een hart. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

  • Voorhoofd: Je voorhoofd is breder dan je kaaklijn en is meestal het breedste deel van je gezicht. Je kunt ook een weduwepiek hebben, de V-vormige haarlijn die typisch is voor veel gezichten met een hart.
  • Jukbeenderen: Je jukbeenderen zijn breder en hoger in het gezicht en zijn vaak vrij prominent of even breed als je voorhoofd.
  • Kaaklijn en kin: Je kaaklijn versmalt naar de kin toe zonder afgeschuinde hoeken. Je kin is hoekig en komt uit in een punt.

Beroemdheden met hartvormige gezichten

collage van naomi Campbell, cheryl Cole, timothée chalamet

Afgebeeld van links naar rechts: Naomi Campbell1, Cheryl Cole2, Timothée Chalamet3

Welke bril is het beste voor een gezichtsvorm met een hart?

Frames die ofwel contrasteren of hartkenmerken accentueren zijn geweldige keuzes.

Rechthoekige of ronde monturen contrasteren met de schuine lijnen van harten om symmetrie en balans in het midden toe te voegen. Voor monturen die je gelaatstrekken laten stralen, kies je monturen die de natuurlijke hoeken van de hartvorm volgen. Bijvoorbeeld, half omrande monturen of kattenogen benadrukken bredere voorhoofden en jukbeenderen.

Lees hieronder meer over onze aanbevelingen voor brillen op sterkte voor gezichten met een hartvorm.

Ronde glazen

De gladde randen van ronde glazen verzacht de hoekige jukbeenderen van een hartgezicht. De gelijke verhoudingen van de ronde vorm creëren zachtheid, evenwicht en symmetrie.

Ray-Ban New Round 0RX3637V 2509 53

Koop ronde glazen

Bril met halve rand

Om je gezichtsvorm te accentueren, moet je harten kiezen voor bril met halve rand. De bovenste helft van dit montuur met halve rand, dat ook wel wenkbrauwbril wordt genoemd, trekt de blik omhoog naar het breedste deel van je gezicht. De randloze onderkant is delicaat en past goed bij spitse kinnen.

Armani Exchange 0AX1060 6000 55

Koop semi-randloze brillen

Pro tip: Een tweekleurige bril kan op dezelfde manier werken als een half montuur. Met tweekleurige monturen kun je een verfijnde en geraffineerde look bereiken terwijl je toch kunt genieten van het lichtgewicht en onopvallende uiterlijk dat halve monturen bieden. Ga op zoek naar stijlen met donkere kleuren op de bovenste helft van het montuur en lichtere kleuren aan de onderkant..

Cat-eye bril

Cat-eye brillen hebben vloeiende lijnen die definitie geven aan het breedste deel van het gezicht. Ze voegen visuele interesse toe en werken samen met de natuurlijke contouren van je wangen. Grotere cat-eye monturen vormen een natuurlijke aanvulling op de hoeken van harten.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Koop cat-eye brillen

Rechthoekige glazen

Rechthoekige glazen plaatsen de natuurlijke hoeken die deze vorm vormen tegenover elkaar. Ze voegen structuur en contrast toe in het midden van je gezicht. Rechthoekige monturen zijn een zeer veelzijdige optie voor gezichten met een hart.

Prada 0PR 17ZV 15J1O1 52

Koop rechthoekige glazen

Andere stijlen om te proberen voor hartgezichten

Omdat de meeste hartvormige gezichten breder zijn bij het voorhoofd, werken grotere stijlen goed. Experimenteer met oversized monturen om je gezichtsvorm en ogen te accentueren. 

Een andere stijl om je hartvorm te omarmen zijn aviator of piloten brillen. De brede bovenkant en smalle druppelvormige onderkant vullen de natuurlijke lijnen van het gezicht aan.

Een bril die je hart gelukkig maakt

Mensen met een hartvormig gezicht zien er fantastisch uit in veel populaire stijlen en variaties daarop. De beste monturen voor jouw gezicht zijn degene die boven alles bij jouw persoonlijke stijl passen. Bekijk onze handige brillengids voor meer tips over het vinden van je framemaat en meer. 

Slotgedachten van Lentiamo

Hoewel deze aanbevelingen algemene richtlijnen zijn, kunnen ze dienen als uitgangspunt bij het kiezen van monturen voor gezichten met een hartvorm.

Wat je gezichtsvorm ook is, het belangrijkste is dat je een stijl vindt waarin je je prettig voelt en waar je jarenlang van zult houden. Probeer verschillende brillen op sterkte uit om je zicht en natuurlijke schoonheid te verbeteren.

Meer lezen

Weet je niet zeker of je een hartgezicht hebt? Bekijk de beste bril voor ovale gezichten als je gelaatstrekken langer en smaller zijn.


Image sources

1. Just Jared
2. Hawt Celebs
3. InStyle

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten