Erkende verkoper in de markt sinds 2008

Bestaande klant?

Zonnebrilglazen materiaal

sunglasses lens materials

Het materiaal van jouw zonnebrilglazen is een belangrijk onderdeel dat je in overweging moet nemen tijdens de zoektocht naar jouw perfecte zonnebril. Het bepaald niet alleen de weerstand van het glas, het geeft je ook een beter zicht.

Dit is wat je moet weten:

  • Glazen zonnebrilglazen hebben een ongeëvenaarde kwaliteit, maar is het meest dure materiaal voor zonnebrilen. Glas is ook zwaarder en zal versplinteren wanneer het breekt. Ondanks dat glazen zonnebrilglazen de beste keuze zijn wat betreft kwaliteit, zijn ze niet geschikt voor alle activiteiten en doeleinden.
  • CR39 (Plastic) is dunner, goedkoper en weegt de helft minder dan glas. Het is het meest gebruikte materiaal voor zonnebrilglazen. De CR39 biedt zeer goede optische prestaties, zelfs bij hoge voorschriften. Bovendien heeft het een goede krasbestendigheid door de harde laag.
  • Polycarbonaat glazen zijn lichter, maar dit materiaal biedt niet de uitzonderlijke optiek van glazen lenzen biedt. Polycarbonaat is tot 10 keer krachtiger dan glazen of plastic lenzen en biedt 100% bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.
  • We adviseren je om niet te kiezen voor glazen van acryl, tenzij je bereid bent om vaak nieuwe te kopen. Zij zijn de minst duurzame en optisch sterke glazen. Bovendien hebben ze bij blootstelling aan hitte de neiging om te vervormen. Acryl staat erom bekend dat het betaalbaar is, maar het verslechtert ook snel.


CR-39 Polycarbonaat Glas
Optische kwaliteit Goed Goed Heel goed
Gewicht Standaard Licht Zwaarder
Dikte Standaard Dun Dik
UV-bescherming Heel goed Heel goed Heel goed
Krasbestendigheid Goed Heel goed Heel goed
Impactweerstand Kan versplinteren Kan niet versplinteren Kan heftig versplinteren
Prijs Goedkoop Standaard Duurder


Dus, welk materiaal is het beste voor de glazen van jouw zonnebril?

CR-39 glazen

Over algemeen, als je opzoek bent naar een zonnebril die je iedere dag kan dragen tijdens verschillende activiteiten, zijn CR-39 glazen een perfecte keuze voor je.

Hoewel CR-39 lenzen nog steeds kunnen versplinteren als er voldoende kracht wordt uitgeoefend, zijn ze veel schokbestendiger dan zonnebrilglazen van glas. Tot op de dag van vandaag zijn plastic glazen nog steeds erg populair en worden ze veel gebruikt door mensen over de hele wereld. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van plastic glazen is het feit dat het tegenwoordig het goedkoopste materiaal is dat beschikbaar is.

Polycarbonaat glazen

Als je jouw zonnebril voornamelijk wilt dragen tijdens het sporten, dan kun je het beste glazen en CR-39 glazen vermijden omdat ze sneller versplinteren en niet aan te raden zijn bij actief sporten. In plaats daarvan, kun je kiezen voor polycarbonaat glazen, gezien dit super sterke plastic minder weegt en het meest bestand is tegen impact van buitenaf. Dit materiaal is een perfecte keuze voor een stevige zonnebril.

Glazen zonnebrilglazen

Als helderheid en krasbestendigheid jouw prioriteiten zijn, denk er dan eens na over wat het woord “zonnebril” oorspronkelijk betekende – glazen gemaakt van glas. Waarom? Tot op de dag van vandaag zijn er geen andere materialen geweest die in staat zijn geweest om glas te evenaren wat betreft helderheid, krasbestendigheid en bestandheid tegen extreme temperaturen. Glas versnippert echter veel gevaarlijker dan plastic glazen. Bovendien kunnen ze alleen worden gemonteerd in een volledig omlijst montuur. Daarom beperken deze glazen de stijlen van de monturen waaruit je kunt kiezen. Last but not least, mensen met een gevoelige neus vinden het over het algemeen niet fijn met zware glazen.

Lees meer

Stijladvies en tips voor het kiezen van de juiste zonnebril