Beperkte aanbieding: 15% korting op nieuwe Lenjoy 1 Day Air+ contactlenzen.

Bestaande klant?

Zonnebril glazen: Welk materiaal kies je?

zonnebril brillenglazen materiaal
 

Op zoek naar de perfecte zonnebril met goede eigenschappen? In dit artikel leer je alles over het materiaal van zonnebrilglazen.

Niet alleen de kleur van zonnebrilglazen, maar ook het materiaal is een belangrijk onderdeel dat je in overweging moet nemen tijdens de zoektocht naar jouw perfecte zonnebril. Het bepaald niet alleen de weerstand en bestendigheid van het glas, het geeft je ook een beter zicht.

Soorten materialen in zonnebril glazen:

Dit zijn de vier voorkomende materialen in de glazen van zonnebrillen. Bekijk in de tabel de eigenschappen en uitgebreidere uitleg onder het tabel.

 • CR92 plastic glazen
 • Polycarbonaat
 • Mineraal glas
 • Acryl
  CR-39 Polycarbonaat Glas
Optische kwaliteit Goed Goed Heel goed
Gewicht Standaard Licht Zwaarder
Dikte Standaard Dun Dik
UV-bescherming Heel goed Heel goed Heel goed
Krasbestendigheid Goed Heel goed Heel goed
Impactweerstand Kan versplinteren Kan niet versplinteren Kan heftig versplinteren
Prijs Goedkoop Standaard Duurder

Welk materiaal is het beste voor de glazen van jouw zonnebril?

 • CR-39 zonnebrilglazen

  Over algemeen, als je opzoek bent naar een zonnebril die je iedere dag kan dragen tijdens verschillende activiteiten, zijn CR-39 glazen een perfecte keuze voor je.

  Hoewel CR-39 lenzen nog steeds kunnen versplinteren als er voldoende kracht wordt uitgeoefend, zijn ze veel schokbestendiger dan zonnebrilglazen van glas. Tot op de dag van vandaag zijn plastic glazen nog steeds erg populair en worden ze veel gebruikt door mensen over de hele wereld. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van plastic glazen is het feit dat het tegenwoordig het goedkoopste en lichtste materiaal is dat beschikbaar is.

 • Polycarbonaat zonnebrilglazen

  Als je jouw zonnebril voornamelijk wilt dragen tijdens het sporten, dan kun je het beste glazen van mineraal glas en CR-39 glazen vermijden omdat ze sneller versplinteren en niet aan te raden zijn bij actief sporten. In plaats daarvan, kun je kiezen voor polycarbonaat glazen, gezien dit super sterke plastic minder weegt en het meest bestand is tegen impact van buitenaf. Dit materiaal is een perfecte keuze voor een stevige zonnebril.

 • Zonnebrilglazen van mineraal glas

  Als helderheid en krasbestendigheid jouw prioriteiten zijn, denk er dan eens na over wat het woord „sunglasses“ oorspronkelijk betekende – glazen gemaakt van glas. Waarom? Tot op de dag van vandaag zijn er geen andere materialen geweest die in staat zijn geweest om glas te evenaren wat betreft helderheid, krasbestendigheid en bestandheid tegen extreme temperaturen. Zonnebrillen met mineraal glas versnipperen echter veel gevaarlijker dan plastic glazen. Bovendien kunnen ze alleen worden gemonteerd in een volledig omlijst montuur. Last but not least, mensen met een gevoelige neus vinden het over het algemeen niet fijn met zware glazen.

We adviseren je om niet te kiezen voor glazen van acryl, tenzij je bereid bent om vaak nieuwe te kopen. Zij zijn de minst duurzame en optisch sterke glazen. Bovendien hebben ze bij blootstelling aan hitte de neiging om te vervormen. Acryl staat erom bekend dat het betaalbaar is, maar het verslechtert ook snel.

Ben je er nog niet over uit?

Shop hier alle zonnebrillen