Tot 15% korting op Lenjoy contactlenzen

Bestaande klant?

Grootste zonnebrillentrends in 2024

Geschreven door Lentiamo op 18. 04. 2024

Inhoudsopgave

Een zonnebril is een accessoire dat u altijd bij de hand moet hebben. Niet alleen zijn ze stijlvol, ze helpen je ogen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen..

Oversized, kleurrijk en grillig zijn enkele woorden die wij zouden gebruiken over trendy zonnebrillen in 2024.

Wil je meer weten over de nieuwste stijlen voor dames en heren? Volg mee om te ontdekken wat populair is - en krijg stijltips van Lentiamo's brillen-experts hieronder!

Hoe we de top zonnebrillentrends van 2024 kozen

  • Research - We hebben ontwerptrends bekeken, talloze nieuwe films en series bekeken, sociale media doorzocht en de straat op gegaan om te zien wat beroemdheden, beïnvloeders en gewone modeliefhebbers dragen....
  • Best sellers - We onderzochten onze bestsellers om te zien welke zonnebrillen dit jaar tot nu toe aan populariteit winnen.
  • Beoordelingen van klanten - We hebben ook recensies geraadpleegd om te zien hoe klanten sommige van de favorieten van onze stijlredacteuren beoordelen.

1. Metal frame zonnebrillen

ayo edebiri draagt wit pak op rode loper

Bron: instagram.com/whowhatwear

Een trend die nooit vervaagt is metalen zonnebrillen. Dit jaar zien we een heropleving van ronde en ovale metalen monturen. Het belangrijkste is om in 2024 op zoek te gaan naar stijlen met dunne draden.

Geliefde Iers-Amerikaanse actrice Ayo Edebiri van de hitserie The Bear droeg een ontspannen ensemble voor de 29e jaarlijkse Critics' Choice Awards. Haar metalen zonnebril deed de volledig witte look goed uitkomen.

Stijltips voor metalen monturen

Van "balletcore", de delicate, op ballerina's geïnspireerde esthetiek, tot Chloé's heropleving van boho, metalen zonnebrillen zijn misschien wel een van de meest veelzijdige montuurstijlen. Probeer slanke silhouetten in roségoud om de eenvoud van de ballerina-trend te bereiken. Probeer eens een oversized rond metalen montuur met bruine glazen voor een jaren '70 moment.

Onze aanbevelingen voor metalen zonnebrillen

2. Bayonetta frames

hailey bieber taking picture in mirror while wearing sunglasses

bron: instagram.com/haileybieber

Terwijl de millenniumtrends brillen blijven beïnvloeden, hebben we gezien dat Bayonetta brillen trending zijn en dat soortgelijke zonnebrilvormen aan populariteit winnen in 2024. Ze worden gekenmerkt door hun kleine ovale of zachte rechthoekige monturen en roepen nostalgische eenvoud op.

Met haar eigen collectie met Vogue Zonnebrillen, ondernemer en trendsetter Hailey Bieber weet altijd welke zonnebrillen in de mode zijn. Haar maximalistische look bewijst dat deze trend kan worden verwerkt in zowel casual als showstopping outfits.

Stijltips voor Bayonetta-bril

Bayonetta-brillen, vernoemd naar het Japanse videogame-personage, zijn een recente brillen trend . Miu Miu omarmde deze "bibliothecaris" look tijdens hun runway show eind 2023. Combineer de smalle framevorm met oversized blazers of gestructureerde broeken voor de complete look.

Onze aanbevelingen voor Bayonetta zonnebrillen

3. Eigentijdse zonnebril met kattenogen

greta lee wearing blue top and black sunglasses outside

bron: instagram.com/stylecaster

Je hoeft niet te weten welke stijl zonnebrillen in zijn, cat eye zonnebrillen zijn altijd trendy. Vergelijkbaar met de vierkante lijnen van wayfarermonturen, zijn de duidelijke omgekeerde hoeken in smalle maten of randloze cat eye monturen dit jaar on trend.

Tijdens de perstournee voor de Oscargenomineerde film Past Lives heeft hoofdrolspeelster Greta Lee zichzelf bewezen als stijlicoon. Haar stijl combineert raffinement met onverwachte kleuren of een moderne kijk op klassieke stukken, waaronder haar zonnebrilkeuzes.

Stijltips voor zonnebrillen met kattenogen

Cat eye zonnebrillen zijn jaar na jaar een van de populairste zonnebrilvormen omdat ze goed passen bij veel gezichtsvormen. Hoekige monturen accentueren scherpere gelaatstrekken en benadrukken jukbeenderen, terwijl meer ronde monturen geschikt zijn voor mensen met zachtere gelaatstrekken.

Onze aanbevelingen voor cat eye zonnebrillen

4.Techwear zonnebrillen

jennifer lopez red shield sunglasses

bron: instagram.com/sabrinacarpenter

Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben met wraparound sport zonnebrillen trends, Technical wear of "techwear" zonnebrillen geven voorrang aan functionaliteit boven esthetiek. Hun strakke lijnen en minimalistische kleuren bieden een ongecompliceerde en moeiteloos stijlvolle look.

Tussen het voorprogramma van Taylor Swift op tournee en tijd doorbrengen met BAFTA-winnaar Barry Keoghan, kan de veelzijdige zangeres en actrice Sabrina Carpenter fashion influencer toevoegen aan haar cv. Haar strakke zonnebril dient een functioneel doel en voegt een onverwacht tintje toe aan haar outfit.

Stijltips voor techwear looks

Wil je meer weten over techwear? Merken als The North Face en Arc'teryx zijn belangrijke referenties die de urban en atletische crossover trend belichamen. Utilitaire ontwerpen en functionele materialen domineren deze stijl.

Onze aanbevelingen voor techwear zonnebrillen

5. Moderne zonnebril met wenkbrauwlijn

trent alexander-arnold at milan fashion week 2024 wearing sunglasses

bron: instagram.com/trentarnold66

Voor een frisse draai aan een tijdloze stijl, probeer je browline zonnebrillen in verschillende vormen en stijlen. Unieke browline ontwerpen zoals hoekige clubmasters of dikke aviators zijn in 2024 helemaal in.

Hoewel de botsing van sport en mode niet uniek is voor 2024, worden er steeds meer atleten gespot tijdens shows en in merkcampagnes. Trent Alexander-Arnold van Liverpool F.C. was aanwezig op de Milan Fashion Week en droeg een hoekige bril van Prada, een van onze favoriete brillenlooks van de week.

Stijltips voor een zonnebril met wenkbrauwlijn

Clubmaster zonnebrillen zijn duidelijk retro, maar door de klassieke rechthoekige vormen te buigen met scherpere hoeken of interessante lijnen worden ze gemoderniseerd. Experimenteren met materialen, kleuren en proporties biedt eindeloze mogelijkheden terwijl de essentie van de klassieke vormen nog steeds in ere wordt gehouden.

Onze aanbevelingen voor wenkbrauwschaduwen

6. Brillenkettingen

Tot slot zijn zonnebrillentrends 2024 niet compleet zonder vermelding van brillenkettingen.

 Kettingen zijn de afgelopen jaren een stille trend geweest, mede dankzij de invloed van beroemdheden als Bella Hadid en Hailey Bieber.

De ontwerpen van 2024 zijn gedurfder, diverser en weerspiegelen een breder scala aan stijlen en persoonlijkheden. Met kettingen kun je de zonnebril dragen die iedereen draagt en toch trouw blijven aan je eigen stijl.

Stijltips voor brillenkettingen

Mix en match brillenkettingen met al je zonnebrillen en brilmonturen om er apart uit te zien. Experimenteer met kleurencombinaties om te vinden wat je persoonlijke stijl het beste aanvult en je outfit verbetert. Er zijn eindeloos veel opties voor een moderne kijk op de praktische brillenkettingen van vroeger.

Onze aanbevelingen voor zonnebrillen en brillenkettingen

Zin om de nieuwste zonnebrillentrends te bekijken?

Je favoriete merken zoals Ray-Ban, Meller, Gucci en meer staan klaar.

Alle zonnebrillen bekijken

Slotgedachten van Lentiamo

Als je je ooit hebt afgevraagd welk type zonnebril in de mode is, kijk dan niet verder dan Lentiamo. Onze brillenexperts weten welke zonnebrillen in zijn, welke vormen het beste passen bij verschillende gezichtsvormen en staan altijd klaar om je te helpen.

Verken de Lentiamo zonnebrilgids voor meer advies over het vinden van de juiste montuurmaat, zonnebrillen die bij je gezichtsvorm passen en meer.

Weet je het nog steeds niet zeker? Gebruik onze zonnebril virtual try on functie om te zien hoe je favorieten je staan.

Meer lezen

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten