Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor golf in 2023

Eliška Malinová, Bc.

Medische review door Eliška Malinová, Bc., Optometrist, op 23. 03. 2023. Geschreven door Lentiamo

Inhoudsopgave

Iedereen weet dat de juiste uitrusting je golfspel kan maken of breken. Clubs, tees, ballen en handschoenen spelen een belangrijke rol. Golf zonnebrillen zijn een cruciaal accessoire dat er meer toe doet dan je denkt.

Zonnebrillen zijn een onvervangbaar hulpmiddel om uw ogen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Ze kunnen ook hinderlijke schitteringen verminderen en het contrast tussen uw bal en de omgeving vergroten..

Om je te helpen hebben Lentiamo's brillen experts onze top zeven aanbevelingen voor zonnebrillen voor golf verzameld. Lees over de voor- en nadelen, de belangrijkste kenmerken en de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe we de beste zonnebrillen kozen...

 • Onderzoek - We onderzochten montuurontwerpen, lensmaterialen en meer om de voor- en nadelen van elk af te wegen. We keken naar populaire merken en producten om te bepalen wat het beste werkt voor golfers..
 • Beoordelingen van klanten - We onderzochten onze best verkochte ontwerpen om te zien van welke merken en modellen de gebruikers houden, naar welke modellen ze neigen en welke ze daadwerkelijk dragen.
 • Optometrist goedgekeurd - De optometristen van Lentiamo gaven hun deskundige mening over de beste glazen, materialen en ontwerpen voor zonnebrillen.

Beste zonnebrillen voor golfers

two people golfing with sunglasses

Hier zijn onze keuzes voor de beste zonnebrillen voor je beste golfspel ooit. Laten we beginnen!

7. Arnette Fastball

De Arnette Fastball zonnebrillen hebben een sportieve look en indrukwekkende kenmerken. Deze zonnebrillen zijn perfect voor lange dagen in de zon. U zult dol zijn op de lichtgewicht constructie en het gladde kunststof montuur.

Voordelen

 • Stoot- en krasvaste lenzen
 • 100% UV bescherming
 • Duurzame koffer en reinigingsdoek inbegrepen

Nadelen

 • Blauwe lenzen bieden geen hoog kleurcontrast tegen een heldere, blauwe hemel

6. Smith Hookshot

De Hookshot zonnebrillen van Smith helpen je de baan van je bal te volgen in verschillende lichtomstandigheden. Ze hebben een klassieke wikkelvorm en een neutraal zwart ontwerp.

Voordelen

 • ChromaPop-lenzen versterken het contrast en de natuurlijke kleuren om details eruit te laten springen
 • Anti-reflecterende en anti-vlekken coatings
 • Veelzijdige stijl voor op en naast de baan

Nadelen

 • Beperkte aanpasbaarheid

5. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor is een fantastische keuze voor elke golfer. Deze verstelbare zonnebrillen zijn speciaal ontworpen voor de ontberingen van de sport. Zweet, wind, stof, regen en zonlicht kunnen er niet tegenop.

Voordelen

 • Tractiegrepen op de slapen voor antislip draagcomfort
 • Zacht, verstelbaar neuskussentje voor een aangepaste pasvorm
 • LST-contrast (Light Stabilizing Technology) optimaliseert de lichtintensiteit voor een neutrale kleurwaarneming en een hoog contrast.

Nadelen

 • Grotere lensgrootte kan voor sommigen niet comfortabel zijn

4. Nike Windstorm

Nike zonnebrillen zijn betrouwbare metgezellen voor vele atleten. De stijlvolle ontwerpen en kwaliteitsconstructies trekken jaar na jaar de aandacht. Nike Windstorm hebben een slank frame met een extra vleugje kleur.

Voordelen

 • Barstbestendige monturen met subtiele ventilatieopeningen voor ademend vermogen en minder beslaan tijdens activiteiten
 • Rode lenzen voor meer contrast tussen groentinten
 • Geweldig voor spelen in schaduwrijke en zonnige gebieden

Nadelen

 • Rode lenzen worden niet aanbevolen voor activiteiten zoals het besturen van voertuigen

3. Oakley Flak 2.0 XL

De Oakley Flak is populair bij veel golfers en biedt uitstekende prestaties en beschikt over de modernste lenstechnologieën. Vanwege het hogere prijskaartje en de uitgesproken sportieve stijl staan ze op de derde plaats van onze favorieten.

Voordelen

 • HDO (High Definition Optics) brillenglazen elimineren beeldvergroting en vervorming
 • Oakley Prizm brillenglazen verbeteren kleuren en contrast om details te zien
 • 3-Point Fit system verdeelt het gewicht gelijkmatig voor meer comfort

Nadelen

 • Spiegelcoating op de lenzen is niet ideaal voor donkere dagen of avonden

Koop Oakley Flak 2.0 XL

Wist je dat? Oakley ontwikkelde de state-of-the-art Prizm technologie speciaal voor maximale gezichtsscherpte. De technologie verbetert het kleurcontrast en de helderheid in verschillende licht- en weersomstandigheden, wat resulteert in een beter zicht en diepteperceptie.


2. Quiksilver Carpark

Deze brillen van Quiksilver zijn voorzien van hoogwaardige lenzen met 100% bescherming en geweldige optiek. De monturen zijn duurzaam en toch stijlvol, perfect voor op en naast de baan. Onze tweede keuze heeft gele lenzen voor een scherper beeld, meer contrast en kleurverbetering.

Voordelen

 • Lichtgewicht, gele CR-39 lenzen verhogen de helderheid en het kleurcontrast voor een beter zicht
 • Veelzijdig en toch duurzaam ontwerp voor sport en recreatie
 • Zacht wikkelontwerp voor een comfortabele en stijlvolle pasvorm

Nadelen

 • Niet aanpasbaar

Koop Quiksilver Carpark

Pro Tip: Lentiamo optometrist Eliška raadt aan om zonnebrillen met gele glazen te dragen. Gele glazen filteren blauw licht en verhogen het contrast op de golfbaan. Volg uw bal gemakkelijk in de lucht, op de fairway en in de cup met deze glazen.


1. Oakley Holbrook

Onze nummer één voor de beste zonnebrillen is de Oakley Holbrook. We selecteerden dit model voor zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en hoogwaardige optiek. Deze zonnebrillen kunnen zowel op als buiten de baan gedragen worden. De bruine glazen zijn favoriet bij golfliefhebbers vanwege de visuele scherpte en accurate kleurweergave in alle omstandigheden.

Voordelen

 • Bruine lenzen met Prizm-technologie verhogen en verbeteren het kleurcontrast
 • HDO (High Definition Optics) lenzen elimineren beeldvergroting en vervorming
 • Veelzijdige stijl voor sport en vrije tijd

Nadelen

 • Hoog prijskaartje

Wat moet een goede zonnebril voor golf bieden?

three people golfing with sunglasses and golf bags

Lichte frame

Veel sport zonnebrillen

zijn gemaakt van modern polycarbonaat of hoogwaardige kunststoffen. Dit materiaal is licht en duurzaam, waardoor het ideaal is om de hele dag comfortabel te dragen. Andere populaire materialen voor monturen van zonnebrillen zijn nylon, titanium en beryllium.

Zware zonnebrillen kunnen op uw neus, oren en gezicht wegen. Dit kan leiden tot ongemak na een langere gebruiksperiode.

UV Bescherming

Bescherming tegen ultraviolette straling is essentieel voor golfers. Zonnebrillen moeten hoge UV-bescherming bieden voor zowel zonnige als bewolkte dagen. Zoek een zonnebril die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt.

Draagcomfort

Het draagcomfort van een zonnebril hangt vaak af van iemands voorkeuren. De juiste maat frames vinden is ook iets om rekening mee te houden. Een bril die op zijn plaats blijft zitten zonder af te glijden of extra aanpassingen, is meestal comfortabeler.

Terwijl een lichtgewicht montuur en de juiste materialen deel uitmaken van het draagcomfort, het vinden van zonnebrillen voor uw gezichtsvorm kan ook ongemak en ongewenste bewegingen voorkomen. Als u meer zweet of een gevoelige huid hebt, kan het zijn dat sommige materialen beter werken dan andere.

Rubberen grip

Handvatten beïnvloeden zowel het comfort als de stabiliteit van zonnebrillen. Dit specifieke kenmerk zorgt ervoor dat uw zonnebril langer blijft zitten. Rubberen handvatten bevinden zich meestal op de armen. Sommige gespecialiseerde zonnebrillen hebben rubberen neuskussentjes voor extra veiligheid en comfort.

Sommige dragers kiezen ervoor om af te zien van rubberen grips en geven de voorkeur aan de look en het gevoel van andere materialen.

Spiegelcoating

Gespiegelde zonnebrillen zijn voorzien van een reflecterende coating die op de buitenkant van sommige brillenglazen wordt aangebracht. Deze reflecteert het zonlicht effectief om de intensiteit en de hoeveelheid licht die de ogen bereiken te verminderen. Hoewel dit een voordeel kan zijn in heldere omgevingen, maken spiegelcoatings uw omgeving aanzienlijk donkerder, wat uw zicht in schaduwrijke gebieden kan beïnvloeden.

Er zijn voordelen aan gespiegelde vs gepolariseerde zonnebrillen voor golf zoals vermindering van schittering en hoge duurzaamheid. Omdat ze het licht effectief reflecteren en schittering verminderen, zijn gespiegelde of gepolariseerde lenzen bijzonder nuttig als u golft in de buurt van water zoals meren of oceanen.

Kleuren van de glazen (getinte zonnebrillen)

Het kiezen van de juiste kleur glas kan de gezichtsscherpte en waarneming tijdens het spel beïnvloeden. Voor de beste prestaties moeten zonnebrillen het contrast verhogen en de diepteperceptie verbeteren.

 • Bruine glazen – Bruine lenzen of koperkleuren zijn zeer populair onder golfers. Ze kunnen het contrast verhogen en de kleuren natuurgetrouw weergeven. Op de golfbaan maken bruine brillenglazen het gemakkelijk om uw bal tegen de lucht of de fairway te zien.
 • Grijze glazen – Zwarte of grijze glazen zijn veelzijdig en bieden een getrouwe kleurwaarneming. Ze zijn nuttig op zonnige of bewolkte dagen en verminderen effectief schittering. Voor het overige verhogen grijze brillenglazen het contrast niet noemenswaardig.
 • Rode glazen – Roze of rode lenzen verhogen de gezichtsscherpte en bieden een geweldig kleurcontrast met gelen en greens. Ze stellen u in staat de contouren van het gras beter te zien, zodat u de green beter kunt lezen bij het putten.
 • Gele glazen – Gouden of gele lenzen bieden een geweldig contrast tegen een blauwe hemel. De lichte kleur werkt ook goed om licht en schittering te verminderen op bewolkte dagen.

Slotgedachten van Lentiamo

Bij de beste zonnebrillen voor golf zijn helderheid, comfort en UV-bescherming vanzelfsprekend. De beste zonnebrillen voor golfers hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur.

Misschien vindt u een verstelbaar montuur of gepolariseerde lenzen een must. Houd er rekening mee dat het vinden van de perfecte zonnebril met vallen en opstaan kan gebeuren. We hopen dat deze gids u in de juiste richting wijst!

Veelgestelde vragen

Kan ik zonnebrillen dragen bij het golfen?

Hoewel het dragen ervan in de professionele golfwereld niet erg populair is, bieden zonnebrillen wel degelijk voordelen voor golfers op de baan. Bescherming tegen UV-stralen is het grootste voordeel van zonnebrillen. De juiste zonnebril kan ook schitteringen en reflecties verminderen, waardoor het gemakkelijker en comfortabeler wordt om van 's morgens vroeg tot 's avonds vroeg te spelen.

Hoe moet ik zonnebrillen schoonmaken?

Volg altijd een eenvoudig proces wanneer je je bril schoonmaakt. Na het wassen van uw handen laat u uw zonnebrillen onder water lopen om stof en vuil te verwijderen. Gebruik indien nodig zachte vloeibare zeep of speciale brillensprays. Droog hem af met een schone microvezeldoek en kijk hoe hij eruit ziet!

Een bevlekte of vuile zonnebril kan je spel negatief beïnvloeden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een golfhanddoek te gebruiken om snel uw lenzen af te vegen, probeer het niet! Krassen verwijderen van brillen is niet mogelijk. Als je je zonnebrillen goed schoonmaakt, blijven ze langer in topconditie.

Wat zijn de beste zonnebrillen voor golf?

GZonnebrillen moeten een hoge UV-bescherming bieden en golfers visuele helderheid zonder vervorming. Ze moeten comfortabel zitten en gemaakt zijn van duurzame materialen. Eigenschappen zoals waterafstotende coatings zijn geweldig omdat ze de lenzen langer schoon houden.

 

Moet ik een gepolariseerde zonnebril kopen om te golfen?

Hoewel gepolariseerde zonnebrillen nuttig kunnen zijn voor golf, zijn ze niet altijd nodig. Het is goed om te weten dat gepolariseerde glazen het zicht enigszins kunnen veranderen en de dieptewaarneming kunnen beïnvloeden. Gepolariseerde glazen kunnen echter van pas komen als u speelt op een baan met waterhindernissen of zandvallen, omdat ze schittering tegengaan.

Uiteindelijk is de beslissing om tijdens het golfen een gepolariseerde zonnebril te dragen een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort.


Lees meer

Geïnteresseerd in andere sporten? Bekijk vandaag nog meer zonnebrillen voor wandelen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten