Tot 15% korting op gekleurde contactlenzen.

Bestaande klant?

Hoe maak je een bril of zonnebril schoon?

how to clean glasses and sunglasses

Uw bril heeft alles al gezien. Stof, vuil, olie, vet en nog veel meer. We weten dat een klein vlekje op uw bril een grote impact kan hebben op uw zicht. Hoewel er geen waterdichte manier is om voorgoed van het vuil af te komen, hebben wij een paar deskundige trucs om uw bril schoon te houden en uw zicht helder.

Het is belangrijk om te onthouden dat regelmatig en goed onderhoud van uw bril en zonnebril u niet alleen helpt om beter te zien, maar ook de levensduur van uw montuur en glazen kan verlengen. Volg onze stap-voor-stap handleiding over het schoonmaken van uw bril om te zien hoe het moet.

De beste manier om je bril schoon te maken 

  1.  Was je handen! Het is belangrijk dat u water en zeep gebruikt om alle natuurlijke oliën en vuildeeltjes op uw handen te verwijderen die uw brillenglazen kunnen bevlekken of bekrassen. Zo voorkomt u ook dat bacteriën of virussen tijdens het schoonmaken van uw handen op uw bril (en gezicht!) worden overgedragen. 

  2. Verwijder stof en vuil zorgvuldig. Zorg ervoor dat u uw bril of zonnebril bij de slapen vasthoudt tijdens het schoonmaken. Grotere deeltjes zoals zand of vuil kunnen tussen het glas en het montuur worden geduwd en zijn moeilijker te verwijderen. Spoel de grotere deeltjes weg met water voordat u verder gaat. U kunt ook een tandenborstel met zachte haren gebruiken tussen het montuur en de scharnieren.

  3. Wassen met water en zeep. Laat de kraan open en spoel uw bril af met lauw water. Gebruik alleen zachte vloeibare zepen of sprays die speciaal bedoeld zijn voor het reinigen van glazen - vermijd zepen met vochtinbrengende crèmes of lotions, want die kunnen nog meer vervelend vet aantrekken.

  4. Dry and Try! Droog uw brillenglazen en montuur zorgvuldig af met een schone microvezeldoek of een ander doekje dat speciaal voor brillen is bedoeld. Gebruik nooit ruwe of vuile stof, want dat kan krassen op het oppervlak van de lenzen veroorzaken. Zodra ze droog zijn, probeert u ze en kijkt u hoe ze eruit zien! Denk eraan: overhemden, broeken, papieren handdoeken en toiletrol zijn geen geschikte reinigingsaccessoires, want ze kunnen krassen maken op uw brillenglazen.

Hoe maakt u uw brillenglazen schoon?

Het reinigen van uw lenzen is een delicaat proces. Hoewel het duidelijk is dat grote stukken vuil krassen kunnen maken op de coating van de lenzen, kunnen kleinere deeltjes zoals stof net zoveel schade aanrichten. Afspoelen met water is de beste manier om deze lastige deeltjes te verwijderen. Wrijf onder stromend water de zeepachtige lenzen voorzichtig tussen uw vingers om olie en smurrie te verwijderen. Spoel de lenzen af en droog ze goed af om strepen te voorkomen.

Hoe maak je je brilmontuur schoon?

Terwijl u zich concentreert op het schoonmaken van uw glazen, mag u het montuur niet vergeten! Als uw bril een kunststof montuur heeft, kunt u dat schoonmaken met gewone afwasmiddel en water. Het is belangrijk om de neusvleugels en de randen schoon te maken - vuil en aanslag houden ervan om zich te verstoppen in deze gemakkelijk te missen spleten.

Meest gestelde vraags 

De beste brilreiniger is vaak de meest eenvoudige. Vermijd deze veelgemaakte fouten om uw bril langer als nieuw te houden en beschadiging te voorkomen.     

Kun je alcoholdoekjes gebruiken om je glazen schoon te maken?

Het antwoord: nee! Het lijkt misschien een snelle oplossing, maar alcohol of agressieve schoonmaakmiddelen met aceton, methanol, ammoniak of andere oplosmiddelen kunnen het montuur en de delicate coating van de lenzen beschadigen. 

Welk brillendoekje moet ik gebruiken?

Het beste brillendoekje is een schoon microvezeldoekje. Hiermee verwijdert u in een handomdraai ongewenste resten en andere deeltjes. Microvezeldoekjes zijn het beste om glazen mee af te drogen na het wassen.

Hoe maak je je bril schoon zonder spray

Misschien zit je zonder brillen spray . Maak je geen zorgen - zachte zeep en water kunnen je helpen om die vlekken van je bril te krijgen. Let op: gebruik water als je geen spray hebt! Zonder vocht kan een microvezeldoekje het vet over je glazen verdelen. Gebruik geen speeksel, want dat maakt je bril niet schoon en kan hem juist vuiler maken.

Hoe vaak moet u uw bril schoonmaken?

Maak uw bril schoon als dat nodig is. Zweet, vingerafdrukken, tranen, make-upresten en ander vuil kunnen zich snel ophopen. Als u uw bril goed schoonmaakt, ziet u beter en blijft uw bril langer mooi.   

Moet je je brillenkoker schoonmaken?  

Het gebruik van een brillenkoker of etui is de beste manier om uw bril en zonnebril schoon en schadevrij te houden. Leg uw bril altijd met de glazen naar boven in het etui en zorg ervoor dat er geen vuil in zit. Let erop dat u de glazen nooit op een hard oppervlak legt, want dat kan krassen veroorzaken. 

 

Als je dacht dat deze gids interessant was, vind je deze misschien ook leuk: