Bestaande klant?

Hoe verwijder je een vastzittende lens uit je oog

Dus je hebt een probleem omdat je je contactlenzen langer aan dan mocht. We snappen het. Maak je geen zorgen, het is iets dat velen van ons hebben meegemaakt en de oplossing is eenvoudiger dan het lijkt. Je bent op de juiste plaats om uit te vinden hoe je een vastzittende contactlens die er niet uit wil, kunt verwijderen. Lees dit bericht dat we bij Lentiamo voor je hebben voorbereid!

Wij zijn de grootste online opticien in de sector, dus het is niet de eerste keer dat een van onze klanten onze hulp nodig heeft om een ongemakkelijke situatie als deze op te lossen. Door ons advies op te volgen en altijd de juiste producten bij de hand te hebben, zorg je ervoor dat dit bij een anekdote blijft en niet weer gebeurt. Wat doe je als de contactlens er niet uit gaat als hij aan het oog vastzit?

Stay calm. De contactlens blijft niet voor altijd op je oog zitten. Haal diep adem en volg de onderstaande stappen om te leren hoe u een vastzittende lens verwijdert die er niet uit wil.

  • Ten eerste, Was je handen. grondig en ga voor een spiegel staan met voldoende verlichting, zodat u uw oog goed kunt zien.
  • Probeer de contactlens in uw oog te lokaliseren door voortdurend te knipperen en probeer de lens met uw wijsvinger naar het midden te bewegen.
  • Als de contactlens vastzit, is hij waarschijnlijk uitgedroogd en was het daarom moeilijk om hem uit het oog te trekken. Om het oog opnieuw te smeren en het proces gemakkelijker en aangenamer te maken, kunt u kunsttranen of oogdruppels gebruiken.
  • Wanneer uw oog en lenzen voldoende gehydrateerd zijn, is het tijd om de meest elementaire truc voor het verwijderen van contactlenzen toe te passen die we allemaal leren in de eerste dagen dat we contactlenzen dragen: knijp er zachtjes in met uw vingertoppen zodat ze niet breken.

Putting in eye drops

En dat is het! Zoals u ziet, is het verwijderen van een vastzittende contactlens die er niet uit wil, niet zo ingewikkeld als u misschien eerst dacht. De sleutel is om te begrijpen dat het een vrij veel voorkomende situatie is, dat veel mensen het al hebben meegemaakt en dat de oplossing vooral is om niet angstig te worden.

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om vastzittende lenzen te voorkomen

Zoals het gezegde luidt: "voorkomen is beter dan genezen". Als u begint met het dragen van contactlenzen, is het normaal dat u heel voorzichtig bent met uw gewoonten, maar soms kan het gebeuren dat u zich vergist. Misschien laat u ze in als u gaat slapen en realiseert u zich dat niet, draagt u ze langer dan u van plan was, of bent u langer van huis dan gepland.

Na een tijdje kunt u ook bepaalde stappen in uw contactlensverzorgingsroutine als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Het is gemakkelijk te zien hoe een van deze scenario's kan gebeuren.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u zich zorgen moet maken over het verwijderen van een vastzittende contactlens? Altijd de juiste accessoires bij de hand hebben. Een klein flesje oogdruppels, oplossing en lenzendoosjes nemen niet veel plaats in. Het is ook het beste om een draagschema op te stellen, zodat u weet wat het beste werkt voor u en uw prioriteiten.

Zorg goed voor uw ogen om oogletsel te voorkomen

Vergeet niet dat de ogen een van de meest gevoelige delen van het lichaam zijn en speciale aandacht verdienen, vooral bij het gebruik van producten die rechtstreeks met de ogen in contact komen.

Een onverantwoord gebruik van uw contactlenzen betekent niet alleen dat u moet zoeken naar oplossingen voor problemen zoals het verwijderen van een vastzittende contactlens, maar ook dat u gemakkelijk oogletsel kunt oplopen, zoals beschadiging van het hoornvlies, irritatie en vele andere verwondingen. Als de letsels zich herhaaldelijk voordoen, zal de aandacht van een specialist nodig zijn.

Als ik een vastzittende contactlens niet kan verwijderen, moet een opticien dat dan doen?

U zou niet naar uw reguliere optometrist hoeven te gaan om een vastzittende contactlens te verwijderen. Zoals we hebben uitgelegd, als u kalm kunt blijven en de stappen kunt volgen die aan het begin van het artikel zijn aangegeven, zult u de contactlens zonder grote complicaties kunnen verwijderen.

Als de lens echter al vele uren vastzit en sterk is opgedroogd, kan de lens breken en kan er een fragment in het oog achterblijven. Dit zou het verwijderen van het fragment moeilijk maken.

Als u dit overkomt, kunt u het beter overlaten aan uw vertrouwde specialist, want als u uw oog blijft aanraken, maakt u de situatie alleen maar erger. Bij Lentiamo begrijpen we dat het ongemakkelijk en irritant kan zijn, maar je kunt er beter voor zorgen dan jezelf bloot te stellen aan een van de eerder genoemde verwondingen door te proberen het eruit te persen. Woman trying to remove stuck contact lens

Een nieuw paar contactlenzen of accessoires nodig? Koop ze online bij Lentiamo

We hopen dat dit bericht over het verwijderen van een vastzittende contactlens die er niet uit wil, nuttig is geweest en dat je dit in de toekomst kunt voorkomen. Heb je accessoires nodig om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt? Lentiamo is uw vertrouwde online opticienn.

Op onze website vindt u een grote verscheidenheid aan producten voor de verzorging van uw ogen. U kunt ze vanuit uw luie stoel kopen, tot 50% goedkoper dan bij de reguliere opticien. Voeg gewoon uw bril- of contactlenzenrecept toe, en u kunt al binnen een paar dagen genieten van uw nieuwe lenzen.

Bovendien, krijg gratis verzending op bestellingen boven de € 49. Maak van deze gelegenheid gebruik om alles te kopen wat u nodig hebt met maximale besparingen. Wij werken met toonaangevende merken in de sector, zodat de kwaliteit nooit in het gedrang komt. We hopen dat we u kunnen helpen!

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten