Beperkte aanbieding: 15% korting op nieuwe Lenjoy 1 Day Air+ contactlenzen.

Bestaande klant?

7 redenen waarom u niet goed kunt zien met contactlenzen

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 27. 06. 2022. Geschreven door Lentiamo

Kopen van nieuwe contactlenzen en ze in perfecte conditie te houden is het dagelijkse leven van iedereen met zichtproblemen. Maar pas op! Hebt u ooit wazig gezien met de lenzen die u net hebt gekocht? In dit bericht zullen we uitleggen waarom deze vraag vaak wordt gesteld door onze klanten. 

Onze klanten hebben ons vaak dingen verteld als: "Mijn ogen stellen niet goed scherp met contactlenzen" of "Mijn zicht is wazig met nieuwe lenzen". Wij denken dat het tijd is om een einde te maken aan al deze twijfels die u ervan weerhouden om contactlenzen op een comfortabele manier te gebruiken.

Hebt u last van wazig zicht met uw nieuwe contactlenzen? Dit kunnen de redenen zijn

U hoeft zich geen zorgen te maken als u wazig ziet met uw nieuwe contactlenzen, want het is iets dat gemakkelijk kan worden opgelost, en bij Lentiamo geven we u de informatie waar u naar op zoek bent. We hebben een uitgebreide ervaring in de brillenbranche en we zijn de leidende online opticien op de markt, dus u kunt er zeker van zijn dat u in goede handen bent.

Controleer of de contactlenzen beschadigd zijn

Zoals je misschien weet, er zijn verschillende soorten contactlenzen, niet alleen wat hun materiaal of fabrikant betreft, maar ook wat hun aanbevolen gebruiksfrequentie betreft. Net als elk ander product met een houdbaarheidsdatum, hebben ook contactlenzen een beperkte gebruiksduur.

Hebt u, nu de lenzen hun laatste dagen naderen, gecontroleerd of ze niet een beetje beschadigd zijn? Als dat zo is, is het tijd om een nieuwe set te gaan dragen. Dit is iets dat gemakkelijker kan gebeuren met maandelijkse contactlenzen, driemaandelijkse contactlenzen or contactlenzen met verlengde draagtijd.

Als u op zoek bent naar of uw contactlenzen niet meer werken, het is gemakkelijk: u kunt wazig zien, droge ogen en roodheid als de belangrijkste symptomen beginnen te ervaren. We vertellen u er hieronder meer over:

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-1

Vermijd ten koste van alles vuil op uw lenzen

Een van de redenen waarom u met contactlenzen wazig kunt zien, is dat je ze niet in hun contactlensdoosje hebt en bevochtig ze met de juiste contactlensvloeistof. Vuil is een van de grootste problemen voor mensen die contactlenzen gaan gebruiken, omdat zij bij gebrek aan kennis niet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om ze schoon te houden.

Als het gaat om ooggezondheid en oogverzorging, vergeet dan niet dat het gaat om een uiterst gevoelig gebied, dus is het van essentieel belang dat uw lenzen worden bewaard in een veilige ruimte die vrij is van micro-organismen.

Heb je nageken of het voorschrift juist is?

Het lijkt misschien een heel eenvoudige fout, maar het is iets dat kan gebeuren en het kan zeker een rol spelen bij wazig zien met contactlenzen. Gewoonlijk is elk oog anders, dus heb je een optometrist nodig om te bepalen welk voorschrift juist is voor beide ogen.

Misschien moet je een check-up hebben

U weet het waarschijnlijk al, maar uw zichtproblemen kunnen na verloop van tijd ernstiger worden. Daarom is het absoluut noodzakelijk om regelmatig een check up te hebben zodat uw contactlenzen (en bril als u die draagt) goed afgesteld is om je problemen op te lossen.

It's usually recommended to do this once or twice a year to check if your situation is the same or if something has changed. If you notice problems of any kind on an ongoing basis, you should go as soon as possible to put an end to them.

Heb je elke contactlens in het juiste oog gedaan?

Uw voorschrift is belangrijk en elk oog kan een andere correctie nodig hebben, dus is het belangrijk dat u altijd weten welke lens geschikt is voor elk oog. Zo kunt u duidelijk zien en vermijdt u wazig zien met contactlenzen.

Hoe kom je erachter welk contact in welk oog hoort? Het is gemakkelijk! Als je een contactlensdoosje, het doosje met letter R (Rechts) voor het rechteroog en de letter L (Links) voor het linkeroog.

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-2

Voorkom droge ogen en houd uw ogen goed gesmeerd

Droge ogen hebben is een van de belangrijkste redenen waarom u wazig kunt zien met uw contactlenzen, of ze nu nieuw zijn of al een tijdje worden gedragen. Daarnaast is hydratatie ook belangrijk voor het comfort bij het dragen van lenzen. Zonder vochtigheid kunnen contactlenzen ongemak of irritatie veroorzaken.

Als je dit soort probleem met contactlenzen hebt op regelmatige basis, kan je oogdruppels kopen voor een aangenamere draagervaring.

Verschillende soorten problemen: binoculaire of intermediaire visusproblemen

Misschien hebt u de juiste voorzorgsmaatregelen genomen, maar het is ook mogelijk dat u wazig ziet met contactlenzen als gevolg van visieproblemen door een grotere graad dan bijziendheid of astigmatisme. Twee duidelijke voorbeelden zijn binoculair zicht of intermediair zicht.

Met andere woorden, u ziet misschien maar door één oog of u kunt verschillende voorschriften nodig hebben, afhankelijk van hoe ver je van het object bent waar u zich op wilt concentreren. In deze gevallen kunt u het beste een specifiek advies van uw opticien krijgen over wat u nodig hebt om goed te kunnen zien.

Hoe lang duurt het om aan contactlenzen te wennen?

Als je een verandering van voorschrift en nieuwe contactlenzen moet kopen, weet dan dat het drie dagen kan duren om uw oog er volledig aan te laten wennen. Het moet niet te ongemakkelijk of vervelend zijn, maar vergeet niet dat het een proces is dat uw ogen moeten doormaken. Doet u dat niet, dan zult u het nog slechter zien omdat zij zich niet aan uw behoeften zullen aanpassen.

Natuurlijk., Als u er eenmaal aan gewend bent, zult u er geen problemen meer mee hebben zolang u zich houdt aan de basisverzorgingsroutine. Daarna hoeft u zich geen zorgen meer te maken over wazig zicht met contactlenzen.

Als er echter meer dan drie dagen zijn verstreken en het ongemak sinds de eerste dag niet is verbeterd, kunt u het beste stoppen met het gebruik ervan en een bezoek brengen aan uw optometrist, zodat deze uw situatie opnieuw kan beoordelen en u een andere oplossing kan aanbevelen die voor u gunstig zal zijn. Breng uw ooggezondheid nooit in gevaar en vertrouw altijd op de mening van specialisten om u op het juiste pad te brengen. Als u in dit opzicht voorzichtig bent, kunt u veel complicaties voorkomen die u niet wilt. When your eyes adjust to your new lenses, you'll barely remember you're wearing them!

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-3

Contactlenzen kopen bij Lentiamo kan tot 50% goedkoper dan bij reguliere opticiens!

Nu u alles weet wat u moet weten over wazig zien met contactlenzen, willen wij u een oplossing bieden om uw contactlenzen op de gemakkelijkste manier te krijgen: vanuit het comfort van uw eigen huis.

Bij Lentiamo hebben we ruime ervaring op het gebied van oogverzorgingsproducten. We zijn de leidende online winkel in deze sector als het gaat om een goede prijs/kwaliteit verhouding voor onze producten. Als u op onze website winkelt, vindt u aanbiedingen die tot 50% goedkoper zijn dan in gewone optiekzaken.

Wij bieden contactlenzen van een groot aantal merken en verschillende soorten en gebruiksfrequenties aan, sU kunt altijd het product vinden dat het beste bij uw behoeften past. Al onze producten voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn goedgekeurd door de Europese Unie. U kunt ons vertrouwen.

Bovendien worden aankopen boven de €49 gratis verzonden, dus aarzel niet om van de gelegenheid gebruik te maken en alles te kopen wat u nodig hebt! Kies de juiste producten en vergeet wazig zien met uw contactlenzen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten