Bestaande klant?

Wat zijn overzet zonnebrillen, en passen ze bij jou?

Geschreven door Lentiamo op 04. 08. 2021

Ben je tevreden met je huidige bril op sterkte, maar wil je UV-bescherming toevoegen aan de glazen? Dan kan je, als derde alternatief voor zonnebrillen op sterkte en fotochromische zonnebrillen, een ander type bescherming overwegen - een overzet zonnebril.

Overzetzonnebrillen zijn precies wat hun naam al aangeeft: het zijn zonnebrillen met een iets vergroot montuur en pootjes, speciaal ontworpen om over jouw bril op sterkte te zetten. De bril zal simpelweg achter de overzetzonnebril schuilgaan. Op deze manier krijg je een uitstekende UV-bescherming bovenop het zicht van de bril op sterkte.

Dus, als je graag buiten in de zon bent en je een bril wilt dragen, kan een overzet zonnebril ideaal voor je zijn. Lees hieronder meer details waarom deze zonnebrillen perfect zijn.

Wat zijn overzet zonnebrillen?

 

" allowfullscreen>

 

 

Laten we eerst verduidelijken wat fit over zonnebrillen (ook zonnebril met zonnekap en zonnebril met overzet genoemd) zijn en hoe ze werken.

Zonnebrillen met zonnekap hebben een iets ander ontwerp dan gewone zonnebrillen. De veren zijn breder, zodat ze de veren van de bril op sterkte eronder kunnen omvatten. Hetzelfde geldt voor het montuur. Zonnebrillen met zonnebrilmontuur hebben een iets dikker en groter montuur, zodat de lenzen van de bril eronder niet zichtbaar zijn.

Dit heeft vele voordelen: Het bredere montuur zorgt voor een extra dosis UV-bescherming, vooral aan de zijkanten en aan de bovenkant van de glazen. Dit beschermt niet alleen uw ogen, maar ook uw gevoelige huid, en kan u beschermen tegen vroegtijdige veroudering.1

Afgezien van hun vorm, bieden de lenzen van overspecs zonnebrillen UV400 bescherming, Dat wil zeggen dat ze tot 99% van de UVA- en UVB-stralen afschermen. Een dergelijke bescherming is het hele jaar door van essentieel belang, aangezien de zon ernstige schade kan toebrengen aan uw hoornvlies, ooglens en netvlies.2

Wat zijn de voor- en nadelen van overzet zonnebrillen?

Niet zeker over de prijs of het praktische nut van een overzet zonnebril? Lees dan verder!

 

  • Hoewel zonnebrillen op sterkte voor jou op maat worden gemaakt en goed op je gezicht passen, kunnen ze ook duur zijn. Afhankelijk van het model, het merk en de coating, betaal je voor een zonnebril op sterkte misschien wel hetzelfde als voor een gewone bril op sterkte. Suncover overzet zonnebrillen daarentegen zijn zeer betaalbaar. Al vanaf € 37,99 bestel je bij Lentiamo een overzet zonnebril van hoge kwaliteit, die je het hele jaar door kunt dragen.
  • De glazen van overzetzonnebrillen zijn gewoonlijk zeer schokbestendig. Bovendien zorgen hun dikke monturen voor extra duurzaamheid. Dit kan belangrijk zijn als je de overzetbril gebruikt bij het sporten of buitenshuis.
  • Een bijkomend voordeel is dat een overzetzonnebril snel en gemakkelijk op- en afgezet kan worden. Neem de brillenkoker mee in je handtas of dashboardkastje, en zet je overzetzonnebril gewoon op wanneer je hem nodig hebt. Je hoeft geen bril op te klikken of te verwisselen.
  • Een overzetbril kan echter het gewicht van een bril verhogen. Hoewel moderne modellen zeer licht zijn, voegen ze toch een opmerkelijk gewicht toe op neus en oren. Nauwkeurig opmeten voor de juiste pasvorm wordt daarom een must om het gewicht te helpen verminderen. Maar hoe meet je de juiste maat van jouw overzet zonnebril? Lees hieronder verder!

 

-voor- en nadelen van overzet zonnebril

Hoe bepaal je de juiste maat voor een overzet zonnebril

Nu we weten hoe overzetzonnebrillen werken en wat de belangrijkste voordelen zijn, laten we de pasvorm ervan meten. Het enige dat je moet doen is de maat van je bril op sterkte opmeten, d.w.z. de breedte en hoogte in millimeters. Om de best mogelijke pasvorm te bereiken, moet het montuur van de overzetzonnebril iets groter zijn in breedte en hoogte dan de bril. Maar geen zorgen - Polaroid's Suncover zonnebrillen zijn ontworpen om ten minste 2 - 3 millimeter groter en breder te zijn dan brillen op sterkte van een vergelijkbaar model.

Oh, en over design gesproken: Wat je ook moet overwegen is de stijl en vorm van je bril op sterkte. Bijvoorbeeld, als je een ronde bril draagt, zou je een ronde overzet zonnebril moeten kiezen. Als de glazen meer vierkant zijn, zou de overzet zonnebril ook deze vorm moeten volgen.

overzet zonnebrillen

Bestaan er overzet zonnebrillen in verschillende stijlen?

Misschien vind je dat ondanks de uitstekende eigenschappen van overzetzonnebrillen, je liever je geld investeert in zonnebrillen op sterkte omdat ze modieuzer en stijlvoller zijn. Denk nog eens na. De nieuwste zonnebrillen, zoals die van het populaire Italiaanse merk Polaroid, stralen stijl en een vooruitstrevend design uit.

Neem een kijkje naar enkele van de trendsettende stijlen.

Suncover overzet zonnebrillen van Polaroid

Hebben overzetzonnebrillen gepolariseerde glazen?

Een belangrijke vraag bij het kiezen van de juiste overzetzonnebril is of de glazen gepolariseerd moeten zijn of niet. Zoals je misschien weet, voorkomt polarisatie in zonnebrillen overmatige schittering.

Kies dus voor een gepolariseerde overzet zonnebril tijdens activiteiten op het water of in de sneeuw, zoals vissen of skiën. Het zal de nodige anti-verblinding en bescherming tegen de zon bieden die je nodig hebt.


Bronnen:

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten