Bestaande klant?

De beste zonnebrillen voor een hartvormig gezicht

Geschreven door Lentiamo op 13. 06. 2023

Heb je je ooit afgevraagd welke zonnebrillen het beste bij jouw gezichtsvorm passen? Hartvormige gezichten zien er geweldig uit bij stijlen die de onderste helft van het gezicht breder maken. Als alternatief kunnen monturen die de natuurlijke hoeken van het voorhoofd, de wangen en de kaaklijn aanvullen een harmonieuze en flatterende look creëren.

Welke stijl zonnebrillen werkt het beste? Er is geen exacte formule of verhouding om de perfecte zonnebril te vinden zonnebrillen voor elke gezichtsvorm. Maar er zijn een aantal handige richtlijnen om je te helpen een montuur te vinden dat je gezichtskenmerken aanvult of accentueert! In dit artikel helpen we je bij het identificeren van hartvormige gezichten, raden we je zonnebrillen aan en leggen we uit waarom een bepaalde montuurstijl goed werkt bij hartvormige gezichten.

Hoe je kunt zien of je een hartvormig gezicht hebt

contour rond hartvorm gezicht op blauwe achtergrond

Hartvormige gezichten worden gekenmerkt door een breder voorhoofd, een smalle kaak en een slanke of spitse kin. Soms hebben mensen met een hartvormig gezicht een weduwepiek, de kenmerkende, V-vormige haarlijn. Hier lees je hoe je kunt zien of je een hartvormig gezicht hebt:

  • Controleer de breedte van het voorhoofd: Hartvormige gezichten hebben meestal een breder voorhoofd vergeleken met de kin en kaaklijn. Gebruik een meetlint om je voorhoofd en kaaklijn op hun breedste delen op te meten als je het niet zeker weet.
  • Let op de plaatsing van het jukbeen: Hartvormige gezichten hebben vaak bredere jukbeenderen die hoger op het gezicht liggen.
  • Kijk naar de haarlijn: Hartvormige gezichten hebben meestal, maar niet altijd, een V-vormige haarlijn die uitloopt in een punt in het midden van het voorhoofd.
  • Let op de kaaklijn: Hartvormige gezichten hebben meestal een smalle, soms spitse kin die de onderkant van het hart vormt.

Beroemdheden met hart gezichten

collage van halle berry, lupita nyong'o en reese witherspoon

Afgebeeld van links naar rechts: Halle Berry1, Lupita Nyong'o2, en Reese Witherspoon3.

Welke zonnebrillen zijn het beste voor een gezichtsvorm met een hart?

Zonnebrillen die contrasteren met de hartafwijkingen of deze juist accentueren zijn vaak een goede keuze.

Hartvormige gezichten zien er goed uit in stijlen die contrasteren met bredere voorhoofden en jukbeenderen. Rechthoekige of ronde monturen met een brede onderkant creëren symmetrie en zorgen voor evenwicht van boven naar beneden.

Aan de andere kant zijn monturen die de natuurlijke hoeken van de hartvorm volgen uitgesproken flatterend. Aviators en wayfarers benadrukken bredere voorhoofden en slankere kaken. Bekijk hier onze aanbevelingen voor onze hartvormige vrienden:

Zonnebrillen met kattenogen

Zonnebrillen met kattenogen hebben opstaande randen met overdreven hoeken die uitwaaieren bij de slapen. Deze monturen werken goed voor hartvormige gezichten omdat ze de aandacht vestigen op de bovenste helft van het gezicht. Ronde zonnebrillen met kattenogen geven ook breedte aan de onderste helft van het gezicht en creëren zo een evenwichtige look.

Lentiamo ELISKA HAVANA BROWN

Shop zonnebrillen met kattenogen


Ronde zonnebrillen

Ronde zonnebrillen in elke maat zijn een geweldige optie. De zacht gebogen hoeken verzachten de hoekige lijnen van een hartvormig gezicht. De ronde vorm zorgt voor zachtheid, evenwicht en symmetrie.

Meller NYASA AMBER SEA

Shop ronde zonnebrillen


Aviator zonnebrillen

Aviator of piloten zonnebrillen zijn een klassieke stijl die het goed doet op hartvormige gezichten. De brede bovenkant van de monturen volgt de breedte van het voorhoofd, terwijl de druppelvorm van de glazen de natuurlijke lijnen van de kin aanvult.

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Shop piloten zonnebrillen


Wayfarer zonnebrillen

Klassieke wayfarers staan bijna iedereen goed. De kenmerkende omgekeerde trapeziumvorm werkt bijzonder goed bij hartvormige gezichten die vaak lijken op een omgekeerde driehoek. Nieuwere, trendy versies hebben rechthoekige frames met bredere bodems die smallere kinnen uitbalanceren.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Shop rechthoekige zonnebrillen

Volg je hart

Onthoud dat elk gezicht anders is en dat elke hartvorm uniek is. Wees niet bang om op je gevoel te vertrouwen en kies monturen die je echt mooi vindt. Wat er "het beste" uitziet, is vaak wat je het mooist vindt.

Persoonlijke voorkeur, haarkleur, huidskleur en vele andere factoren spelen ook een rol in hoe zonnebrillen jou staan.

Slotgedachten van Lentiamo

Zonnebrillen die goed bij hartvormige gezichten passen, kunnen je natuurlijke kenmerken in evenwicht brengen of versterken. Vergeet niet dat zonnebrillen vooral beschermend en comfortabel moeten zijn en dat je je er op je best door moet voelen. Experimenteer met verschillende stijlen en vormen om te ontdekken waar jij je het meest zelfverzekerd bij voelt.


Image sources:

1. Oprah Daily
2. Vogue
3. InStyle

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten