Zonnebrillen uitverkoop na de zomer! Tot 50% korting!

Bestaande klant?

6 tips om presbyopie te voorkomen

We hebben het vaak genoeg over presbyopie, oogvermoeidheid of presbyopie. Zoals gezegd, is het een aandoening die we niet kunnen vermijden omdat het verschijnt met de leeftijd. Maar gelukkig kunnen we wel enkele richtlijnen volgen om het ontstaan ervan te voorkomen of uit te stellen.

We hebben 6 tips voor je:

1 – Gebruik voldoende licht

Als we elektronische apparaten gebruiken, is het handig om verlichting in de kamer te hebben, want als het donker is, is het licht van het apparaat zeer intens en kan het ongemak en pijn in de ogen veroorzaken.

2 – Oog yoga

Het is ook erg goed om je ogen elk uur te laten rusten van de taak die je uitvoert. Je kunt veel verschillende oefeningen doen die oogyoga worden genoemd, zoals het bewegen van je ogen van de ene kant naar de andere, op en neer, diagonaal, naar de afstand kijken en je ogen sluiten om ze te laten rusten.

3 – Doe regelmatig een oogmeting

Wij raden je aan om minstens één keer per jaar een bezoek te brengen aan je oogspecialist, zodat je weet dat alles in orde is en, als er iets mis is, dat zij het kunnen oplossen voordat de eerste ongemakken zich voordoen.

4 – Leesafstand

De aanbevolen leesafstand is ongeveer 40 cm, en bij elektronische apparaten is deze van 70 tot 100 cm.

5 – Oogdruppels

Als je vermoeide ogen hebt of als je ogen de neiging hebt om droog te worden, kun je oogdruppels gebruiken om ze gehydrateerd en vochtig te houden.

6 – Vitaminen en mineralen

Om het zicht gezond en sterk te houden, is het ten zeerste aanbevolen om vitamine A en D in te nemen, omdat ze helpen om het zicht te verbeteren en de ontsteking van het netvlies te verminderen. Aan de andere kant zijn er ook enkele mineralen zoals selenium, magnesium, calcium of zink die kunnen helpen bij het uitstellen van oogproblemen.

Heb je tips die we niet hebben genoemd? Deel ze met ons!

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten