Je kunt telefonisch bestellen: 097-010280949

Bestaande klant?

Visuele beperkingen: Wat is hyperopie? De symptomen, de oorzaken en de behandeling

Alle vormen van visuele beperkingen zijn onaangenaam en beperkend. Met behulp van contactlenzen en een bril, kan je echter het merendeel van je dagelijkse activiteiten zonder problemen doen.

In deze reeks over de verschillende soorten visuele condities, wil Lentiamo je informeren over afwijkingen zoals bijziendheid (myopie), presbyopie en astigmatisme.

Met dit artikel willen we je informeren over hyperopie, ook wel bekend als verziendheid.

Wat is hyperopie?

Als je in staat bent om dingen duidelijk in de verte te zien, maar alles is van dichtbij wazig, dan ben je waarschijnlijk verziend. Deze aandoening wordt hyperopie genoemd. Dit betekent dat het oog verre objecten beter kan zien dan die in de nabije omgeving.

Hyperopie is een aangeboren ametropie. Als je verziend bent, zie je meestal goed in de verte en van dichtbij, tot je ongeveer 30 jaar oud bent. Je moet waarschijnlijk veel druk uitoefenen op de binnenste oogspieren, wat op de lange termijn zeer vermoeiend kan zijn.

Scherp zicht van dichtbij wordt met de tijd echter niet meer mogelijk. Een bril of contactlenzen zijn hulpzaam en in zeldzame gevallen, kan oogcorrectie chirurgie zoals LASIK helpen.

Contactlenzen voor hyperopie

Wat zijn de symptomen van hyperopie?

Als je ogen hyperopie hebben, kan je last hebben van:

 • problemen met het focussen op objecten dichtbij
 • hoofdpijn
 • wazig zicht
 • oogvermoeidheid
 • vermoeidheid na het lezen

Wat veroorzaakt hyperopie?

Als je ogen hyperopie hebben, focussen de lichtstralen zich niet meer zoals het hoort. Normaal gesproken richten het hoornvlies en de lens zich direct op het oppervlak van je netvlies, dat de krachten achterin het oog samenvoegt.

Als het oog te kort is, of de kracht om scherp te stellen te zwak, komt het beeld op de verkeerde plaats terecht, achter het netvlies. Dat maakt dat dingen in de omgeving er wazig uitzien.

Normaal zicht

Hyperopie

Hyperopie

Hyperopie

Correctie

Hyperopiecorrectie met contactlenzen

Hoe kan je hyperopie behandelen?

Het enige wat er nodig is om hyperopie te diagnosticeren is een oogtest, die gemakkelijk door een oogarts of opticien kan worden uitgevoerd. De contactlenzen, de bril of de refractiechirurgie kunnen het zicht corrigeren.

Bij hypermetropie heeft het voorschrift dat de oogarts of opticien je geeft een positief nummer, zoals +3.00. Hoe hoger het getal, hoe sterker de oogaandoening en de benodigde lenzen.

Bezoek de opticien of oogarts om een oogonderzoek te doen en bestel jouw eyewear op Lentiamo!Vergeet niet om het te delen!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten