Beperkte aanbieding: 15% korting op nieuwe Lenjoy 1 Day Air+ contactlenzen.

Bestaande klant?

Lenzen uitdoen - Hoe doe je dat?

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 12. 03. 2021. Geschreven door Lentiamo

Hoe doe ik lenzen uit, vraag je je misschien af. Als je nog niet ervaren bent met het dragen van contactlenzen, kan dit erg lastig zijn in het begin en lukt het je niet meteen om de lenzen uit te doen. We zijn het niet gewend om onze ogen aan te raken natuurlijk.

Hier heb je kunnen lezen hoe je lenzen juist in moet doen, in dit artikel leer je meer over het verwijderen, uithalen van de contactlenzen.

<iframe class=„embed-responsive-item“

4 stappen van het uitdoen van lenzen

 1. Was je handen

  Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt. Was je handen grondig en droog ze af met een schone handdoek die geen pluisjes achterlaat. Haal altijd eerst jouw contactlenzen uit voordat je jouw makeup verwijderd.
 2. Nieuwe lenzenvloeistof

  Vul het lenzendoosje met nieuwe lenzenvloeistof en zorg ervoor dat je de vloeistof dagelijks ververst. Zorg er daarnaast ook voor dat je het lenzendoosje iedere 3 maanden vervangt.
 3. Lens uithalen

  Houd het bovenste ooglid en het onderste ooglid met de vingers vast. Kijk recht vooruit en duw de lens zachtjes met de wijsvinger en duim. De lens zal ontspannen en is dus gemakkelijker te verwijderen.
 4. Lenzen opbergen

  Spoel de lenzen af en plaats ze in het doosje met schone lensvloeistof. Zorg ervoor dat je de instructies voor het bewaren van de contactlenzen correct volgt. Rechteroog – positie R, linkeroog – positie L. Herhaal deze procedure met het andere oog. Sluit het doosje goed af en bewaar het op een droge plaats.

Slapen met lenzen in

Het is voor de meeste zachte contactlenzen niet verstandig om met lenzen in te slapen. Lees hier alles over slapen met lenzen in.

Als je meer hulp nodig hebt of nog onzeker bent over iets, ga dan naar je opticien of oogarts, die je kan laten zien wat je moet doen.

Biofinity contactlenzen

Nieuwe lenzen nodig?

Heb je nieuwe contactlenzen nodig? Neem je lenzenvoorschrift en bestel jouw contactlenzen gemakkelijk op Lentiamo!

Bekijk hier alle contactlenzen

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten