Bestaande klant?

Lenzen indoen - Hoe doe je dat?

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 10. 03. 2021. Geschreven door Lentiamo

Contactlenzen voor het eerst aanbrengen kan een beetje beangstigend zijn. Maar hoewel we instinctief proberen om dingen uit de buurt van onze ogen te houden, zou je verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om de contactlenzen in te doen, vooral als je onze 5-stappen handleiding hieronder volgt.

5 stappen van het indoen van lenzen

 1. Was je handen

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen vuil op je handen hebt. Gebruik gewone zeep om ze te wassen, daarna af te spoelen en te drogen om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van stof, ziektekiemen of make-up.
 2. Begin altijd met hetzelfde oog

  Je zou nooit proberen je schoenen aan de verkeerde kant te doen, toch? Lenzen zijn een klein beetje als schoenen, in die zin dat ze een linker- en een rechterkant hebben om elk oog te passen. Omdat ze er identiek uitzien als ze uit hun verpakking komen, is het een goed idee om steeds met hetzelfde oog en dezelfde kant van het lenzendoosje te beginnen.
 3. Behandel lenzen voorzichtig

  Plaats er een op je wijsvinger en controleer of het de goede manier is – hij moet naar boven gebogen zijn, zoals een kom. Als je de lens eenmaal hebt schoongemaakt met een lenzenvloeistof, ben je klaar om de lens in het oog te plaatsen.
 4. Breng de lens in

  Houd de lens met één hand vast en gebruik de andere hand om de oogleden open te houden. Plaats de lens vervolgens, ofwel recht naar de lens kijkend of naar één kant, op het oppervlak van het oog. Herhaal dit aan de andere kant.
 5. Knipperen en je bent klaar!

  Knipper een paar keer om te controleren of de ogen comfortabel aanvoelen. Zo niet? Geen probleem. Haal de lenzen eruit, maak ze schoon met een multifunctionele lenzenvloeistof en breng ze opnieuw aan na het gebruik van oogdruppels.

Je kunt ook deze handige video bekijken, die je laat zien hoe je contactlenzen kunt aanbrengen.

<iframe class=„embed-responsive-item“

Veelgestelde vragen over lenzen indoen

Zal de contactlens naar de achterkant van mijn oog glijden?

Nee, gelukkig niet. Het bindmembraan maakt dit onmogelijk.

Zullen mijn lenzen vast komen te zitten?

Nee. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk in en uit te doen mits je natuurlijk goed voor ze zorgt.

Kunnen contactlenzen uitvallen?

Dit komt niet vaak voor. Indien je hier last van hebt, raden we je aan om jouw contactlensspecialist op te zoeken voor een nieuwe oogmeting en lenzenvoorschrift. Wellicht zijn jouw ogen verandert en hebben de lenzen andere eigenschappen nodig.

Als je meer hulp nodig hebt of nog onzeker bent over iets, ga dan naar je opticien of oogarts, die je kan laten zien wat je moet doen.

Biofinity contactlenzen

Klaar ervoor?

Ben je er klaar voor om jouw zachte lenzen in te doen? Neem je lenzenvoorschrift en bestel jouw contactlenzen gemakkelijk op Lentiamo!

Bekijk hier alle contactlenzen

Lees hier hoe je lenzen uit moet doen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten