Bestaande klant?

9 tips voor lenzen & make-up! Hoe werkt het?

Geschreven door Lentiamo op 06. 04. 2021

Een aantal mensen denken dat wanneer je lenzen draagt, je geen of weinig make-up kan dragen. Dat is niet waar! Er zijn een aantal basisregels die je dient te onthouden, maar het is absoluut mogelijk om contactlenzen te dragen in combinatie met makeup. Lees hier alle informatie in de tips voor het dragen van makeup en contactlenzen!

 1. Was eerst je handen

  Hygiëne is één van de allerbelangrijkste dingen om te onthouden zodra het om contactlenzen gaat. Voordat je jouw lenzen in doet, dien je altijd eerst je handen goed te wassen vóórdat je de contactlenzen oppakt of makeup aanbrengt.

  Hoe was je jouw handen
 2. Eerst lenzen, dan make-up

  Make-up aanbrengen kan lastig zijn als je niet goed kunt zien, dus is het verstandig om eerst de contactlenzen in te doen. Dit heeft ook het voordeel dat je de lenzen in doet wanneer het oog nog schoon is, en er nog geen mascara of poeder bijvoorbeeld in het oog zit.

 3. Verwijderen: eerst de lenzen, dan de make-up

  Dezelfde volgorde, maar met een andere reden. Het is een goed idee om je contactlenzen uit te doen voordat je je make-up verwijdert. Het is geen gedetailleerd werk dus je hoeft niet goed te kunnen zien, en je voorkomt ook dat je de lenzen vervuilt met make-up remover, die overigens zacht en hypoallergeen moet zijn.

  Gebruik je voor het eerst lenzen? Bekijk hier hoe je contactlenzen in moet doen en hoe je lenzen uit moet halen

 4. Kwaliteit van de make-up

  Het dragen van contactlenzen maakt de ogen kwetsbaarder voor ontstekingen en infecties, dus gebruik alleen producten van goede kwaliteit! Gebruik bij voorkeur producten die oftalmologisch getest (en goedgekeurd) zijn, en daarnaast moet je alle make-up producten regelmatig vervangen om ervoor te zorgen dat hun kwaliteit niet afneemt.

 5. Nepwimpers

  Het is geen goed idee om valse nepwimpers te dragen als je ook contactlenzen draagt. De combinatie van lijm, lenzen en ogen is ietwat alarmerend. Maar als je het niet kunt weerstaan om nepwimpers te dragen, is het het beste om ze aan te brengen nadat de wimperlijm vrijwel volledig is opgedroogd.

 6. Soorten make-up en lenzen

  Het soort make-up dat je gebruikt kan een groot verschil maken of of het geschikt is met contactlenzen of niet. Het gaat erom dat je probeert te voorkomen verontreinigende stoffen in het oog te krijgen. Dus vermijd poederige oogschaduw - kies in plaats daarvan voor crème - en probeer weg te blijven van huidmake-up op oliebasis die in de buurt van de ogen wordt aangebracht. Breng nooit eyeliner aan op de waterlijn. Indien je dat wel wilt, ga ook hier voor een vloeibare eyeliner.

 7. Wees lief voor je ogen

  Als je ogen jeuken, pijn doen of om welke reden dan ook rood zijn, probeer dan het dragen van make-up helemaal te vermijden. En als dit probleem niet verdwijnt, bezoek dan de opticien of jouw oogarts.

 8. Gebruik daglenzen

  We begrijpen het uiteraard wanneer je toch graag voor een mooie ooglook gaat, met poederoogschaduw en nepwimpers. Het staat je vast prachtig! Kies er dan echter voor om daglenzen te dragen. Indien de lens toch wat vuil is geworden of irriteert, gooi je deze gemakkelijk weg!

 9. Maak een routine!

  Zorg ervoor dat je deze tips met je meeneemt en het een routine wordt voor je, zonder er over na te moeten denken. Zo wordt het het gemakkelijkste om je 's ochtends klaar te maken, inclusief contactlenzen en makeup!

Heb je tips voor het dragen van make-up en lenzen? Of heb je misschien een verhaal dat anderen kan helpen?

Laat het achter in de reacties!

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten