Tot 15% korting op gekleurde contactlenzen.

Bestaande klant?

Vergoedt mijn werkgever een computerbril of beeldschermbril?

Geschreven door Lentiamo op 16. 02. 2021

Tegenwoordig spenderen we veel tijd met het kijken naar digitale schermen. We werken veel op de computer of laptop, onze smartphone dragen we de hele dag bij ons en 's avonds kijken we graag TV of Netflix. Vele studies hebben de afgelopen jaren aangetoond dat het blauwe licht dat deze schermen uitstralen, schadelijk voor je kunnen zijn.

Het kan tot wel 10 uur doordringen in ons netvlies tijdens een normale werkdag, wat op de lange termijn kan leiden tot digitale belasting van de ogen, slechte slaapkwaliteit en netvliesbeschadiging. De oplossing? Een computerbril, ofwel beeldschermbril! Lees verder voor meer informatie over het vergoeden van een computerbril door jouw werkgever.

Wat is een computerbril of beeldschermbril?

De reden voor het dragen van een computerbril is dat het blauwe licht dat door computers, mobiele telefoons, tablets en andere beeldschermen wordt uitgezonden, schadelijk is voor onze ogen. De effecten van te veel blauw licht op onze ogen zijn onder meer hoofdpijn, droge ogen en vermoeide ogen. Dus als je meerdere uren per dag naar een scherm kijkt, kan dit vervelende effecten hebben. Dit is te voorkomen met het dragen van een beeldschermbril, ook wel een blue light bril genoemd.

Wordt een computerbril vergoed door mijn werkgever?

Ja. Conform de Arbowet, ofwel de arbeidsomstandigheden, zijn werkgevers verplicht om vermoeide ogen te voorkomen of om verslechterend zicht zo veel mogelijk te beperken. Dit zorgt ervoor dat jouw werkgever jouw computerbril dient te vergoeden zodra alle voorwaarden zijn vervult.

Voorwaarden vergoeding computerbril door werkgever:

Er zijn een aantal voorwaarden die je voorafgaand dat je een beeldschermbril aanschaft dient te bespreken met jouw werkgever.

 • Je werkt minimaal twee uur per dag achter een computer
 • Een opticien of oogarts bevestigd dat een computerbril kan helpen bij de klachten
 • De voorwaarden van de vergoeding heb je vooraf met jouw werkgever besproken

De meeste werkgevers vergoeden maximaal tussen de € 150,– en € 200,– euro per twee of drie jaar. Als je al een bril of leesbril draagt, kun je ook aanspraak maken op een vergoeding voor een computerbril of glazen.

Meller Yster Gold blue light computerbril

Bestel een beeldschermbril

Bespreek het met jouw werkgever, bezoek een opticien, kies een prachtige computerbril uit en bestel de bril gemakkelijk online op Lentiamo!

Bekijk alle computerbrillen

Wat kost een computerbril en waar koop je een beeldschermbril online?

Op Lentiamo kan je talloze computerbrillen online bestellen, je kan alle brillen van alle merken met een blauw licht filter coating bestellen, met of zonder sterkte. Kies simpelweg jouw favoriete bril en selecteer in de volgende stap de eventuele sterktes en coating die je wilt hebben! De prijs van een beeldschermbril is afhankelijk van het merk, het model, met of zonder sterkte en de gekozen coatings. Lees hier informatie over de kosten van een computerbril.

Wij raden je de betaalbare Blue Light brillen collectie van Meller aan, die je eersteklas bescherming biedt tegen blauwe straling en trendy eyecatchers zijn. Deze goedkopere brillen van Meller zijn computerbrillen zonder sterkte. Het zijn allemaal originele brillen, geproduceerd onder de strengste voorwaarden. De computerbrillen van Meller zijn verkrijgbaar al vanaf € 45,–! Een zachte prijs om jouw ogen te beschermen tegen schadelijk blauw licht.

Shop alle Meller computerbrillen

Beste Meller computerbrillen op Lentiamo:

Is de vergoeding van een computerbril fiscaal aftrekbaar als werkgever?

Ja, indien de computerbril onder de werkkostenregeling valt, kun je de kosten van de beeldschermbril van de belasting aftrekken indien er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • De computerbril moet op de werkplek blijven. Indien de bril wel privé wordt gebruikt, dien je aan te tonen dat het meer dan 90% werkgerelateerd wordt gebruikt om het onbelast te verstrekken.
 • De beeldschermbril valt onder de werkkostenregeling. Indien dit niet het geval is, dan wordt de aankoopprijs belast en aangezien als loon in natura.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten