Bestaande klant?

4 Redenen waarom een zonnebril dragen belangrijker is dan je denkt

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 24. 04. 2020. Geschreven door Lentiamo

Zonnebrillen zorgen er niet alleen voor dat u er goed uitziet en zich goed voelt, ze zijn ook ongelooflijk belangrijk voor het behoud van de algehele gezondheid van uw ogen. Ogen zijn uiterst kwetsbaar en vatbaar voor ziekte en verwondingen, net als elk ander deel van het lichaam. 

Een goede zonnebril is een noodzakelijk en belangrijk beschermingsmiddel. Leer meer over hoe schadelijke UV-stralen tot oogziekten kunnen leiden en zie hoe een zonnebril de gezondheid van uw ogen kan beschermen.

Zonlicht kan ernstige oogziektes veroorzaken

De huid moet worden beschermd tegen UV-stralen en dat geldt ook voor de ogen. Zonnestraling heeft fatale gevolgen voor ons hoornvlies en netvlies. Als te veel ongefilterd zonlicht de ogen bereikt, zeker op jonge leeftijd,

ernstige ziekten, blindheid en kanker kunnen ontwikkelen. 

Een volwassen lens kan UV-licht tot op zekere hoogte absorberen voordat het in het oog komt. De ogen van kinderen zijn echter bijzonder kwetsbaar. In de eerste levensjaren bereikt 90% van de UVA-stralen en meer dan 50% van de UVB-stralen het netvlies. Tussen 10 en 13 jaar is dat respectievelijk 60% en 25%. Pas tussen de leeftijd van 18 en 20 jaar kunnen UV-stralen door de lens worden gefilterd.

Een zonnebril kan het herstel van de ogen bevorderen
Zonlicht en vuil kunnen de genezing verstoren na veel voorkomende correctieve oogprocedures zoals LASIK- en cataractoperaties. Net zoals u een pleister over een schram draagt om vuil en bacteriën buiten te houden, fungeert een zonnebril als een schild om een snel en soepel herstel na een oogoperatie te bevorderen.

Natuurlijk is het altijd belangrijk om uw oogzorgspecialist te raadplegen om de juiste nazorg voor uw situatie te bespreken. 

Een zonnebril beschermt uw ogen tegen de elementen 
Iedereen weet dat het belangrijk is om een zonnebril te dragen op zonnige dagen, maar het is ook essentieel om ze overdag te dragen, zelfs als het bewolkt is. 

Sneeuw weerkaatst 80% van de UV-stralen van de zon en kan een aandoening veroorzaken die bekend staat als sneeuwblindheid. Dit is wanneer de schittering van de weerkaatste zon het hoornvlies daadwerkelijk verbrandt (flash burn van het hoornvlies).

Wind kan uw ogen het hele jaar door uitdrogen en irriteren. Het stoot ook zand en stof op. Dit kan de ogen irriteren, maar ook krassen veroorzaken en tot nog meer ongemak en problemen leiden.  

Waar moet u op letten als u een zonnebril koopt
Niet alle zonnebrillen zijn hetzelfde. Of ze nu vintage, goedkoop, duur of gepolariseerd zijn, ze kunnen uw ogen wel of niet beschermen. Hier is waar u op moet letten:

Kwaliteitszonnebrillen met UV-bescherming

De meeste zonnebrillen hebben tegenwoordig UV-bescherming ingebouwd in het glas in plaats van eroverheen gecoat. De meeste gerenommeerde merken vermelden UV-bescherming op hun etiket. Zoek naar een label waarop staat "100% bescherming tegen zowel UVA als UVB” of “100% bescherming tegen UV 400.” 

Zonnebrillen van hoge kwaliteit hoeven niet duur te zijn

Zonnebrillen kunnen betaalbaar zijn en tegelijkertijd uw ogen beschermen. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen goedkope zonnebrillen en zonnebrillen die zijn ontworpen met de gezondheid van de ogen in het achterhoofd. Bijvoorbeeld, Lentiamo zonnebrillen werden ontwikkeld door optometristen en zijn voorzien van een UV-filter van categorie 3 om een kwaliteitsbescherming te bieden tegen een betaalbare prijs.

Dit zijn enkele belangrijke overwegingen bij het nemen van de beslissing om uw ogen te beschermen. Blader door onze selectie van kwaliteit zonnebrillen. Zoek naar bekende merken met de beste UV-filters om uw ogen te beschermen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten