Summer Sunglasses Sale!

Bestaande klant?

De oplossing voor beslagen bril door een mondkapje? Lenzen!?

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 14. 02. 2021. Geschreven door Lentiamo

Het dragen van een mondkapje blijft een deel van ons leven in 2021. Of het nu in winkels, in het openbaar vervoer of bij de dokter is – het mondkapje moet mee. Wat aan de ene kant bescherming is, wordt het aan de andere kant voor sommige mensen een nadeel. Vooral voor mensen die een bril dragen.

Het moment dat je bril beslaat terwijl je je mondkapje opzet, komt je vast bekend voor. Misschien heb je zelfs al allerlei anticondens sprays en coatings geprobeerd, maar gebeurt het nog steeds. Het lukt je maar niet om van het probleem af te komen.

Dus wat kun je echt doen om beslagen glazen te voorkomen? Draag contactlenzen!

Hoe en waarom beslaan brillenglazen?

Voordat we de alternatieven voor een bril in de pandemie bij koude temperaturen demonstreren, moeten we eerst verduidelijken hoe beslagen brillenglazen in de eerste plaats ontstaan.

Beslagen glazen worden veroorzaakt door condensatie. Waterdamp (bijv. van uitgeademde lucht, hete thee of een kokende pot water) koelt af wanneer het in aanraking komt met de bril. De koude brillenglazen veranderen de damp vervolgens in een vloeistof. Dit vormt een laagje op het brillenglas, dat je ziet als mist.

Dit gebeurt niet alleen wanneer je een warme kamer binnengaat na buiten in de kou te hebben gestaan, maar ook wanneer je een mondmasker draagt.

Dit maakt het dragen van een bril in de winter nog moeilijker dan het al is. Maar beslagen zicht kan ook ernstige gevolgen hebben. Het is zeer riskant als je met beslagen brillenglazen onderhoudsintensieve machines bedient, noodhulp verleent of een auto bestuurt.

Wat is de beste manier om te voorkomen dat je bril beslaat?

Er zijn verschillende manieren om overmatige condensatie te verminderen. Lees ons blogartikel met 5 tips om te voorkomen dat je bril beslaat als je een mondkapje draagt. In het artikel dat je leest willen we graag één truc met je delen die je dagelijkse pandemie-leven een stuk gemakkelijker kan maken.

Hoe vouw je het mondkapje zodat de bril niet beslaat

 • Neem een standaard, medisch mondkapje
 • Vouw het door de lengte in het midden
 • Knoop de elastieken aan beide kanten
 • Haal het mondkapje weer uit elkaar
 • Vouw de hoekjes naar binnen
 • Zet nu het mondkapje op. Vervorm de neus zodat het mondmasker goed op je gezicht aansluit
hoe vouw je een mondkapje goed

De beste oplossing voor een beslagen bril? Contactlenzen

Wij houden ook van onze bril, maar helaas kunnen anticondens sprays het beslaan van de bril niet volledig en permanent voorkomen.

De klantenadviseurs van Lentiamo hebben daarom velen van onze klanten gevraagd naar hun oplossingen. Daarbij hebben zij vastgesteld dat het tijdelijk vervangen van een bril door contactlenzen je het beste zicht lijkt te bieden tegen de minste inspanning.

Met contactlenzen reken je voor eens en voor altijd af met het probleem van mistig zicht. Maar dat niet alleen. Daglenzen zijn een uiterst hygiënisch en schoon hulpmiddel voor het zicht. De lenzen worden uit de 100% steriele blister genomen, in het oog geplaatst en aan het eind van de dag uitgenomen en weggegooid. Door deze regelmatige vervanging kunnen er zich vrijwel geen ziektekiemen op de lens nestelen en vermenigvuldigen.

Wij raden contactlenzen speciaal aan voor medisch personeel en mensen die een groot deel van de dag mondkapjes of beschermende kleding dragen. Daarom werkt Lentiamo samen met ziekenhuizen in Italië, Tsjechië en Slowakije, aan wie we gratis contactlenzen verstrekken voor medisch personeel dat in de frontlinies van COVID-19 vecht.

Hoe stap je over van een bril naar contactlenzen?

Als je overweegt tijdelijk of permanent contactlenzen te dragen, dan dien je jouw brilvoorschrift te lezen en jouw sterkte om te zetten in contactlensdioptrieën.

Sterkte overzetten van bril naar contactlenzen


Let op: In de meeste gevallen komen de dioptrieën van brillenglazen tot +/- 3,50 overeen met de dioptrieën van contactlenzen. Bedenk wel dat brillen verder van de ogen af staan dan contactlenzen. Daarom gebruiken optometristen voor hogere dioptrieën zogenaamde conversietabellen die bepalen met hoeveel de dioptrie op de bril overeenkomt met de dioptrie op de contactlenzen. +4,50 dioptrieën in brillenglazen betekent +4,75 in contactlenzen, –9,00 dioptrieën in brillenglazen betekent –8,00 in contactlenzen. Tip: Deze conversietabellen zijn niet allesbepalend – uit de praktijk weten we dat het om richtlijnen gaat. De zogenaamde subjectieve refractie tijdens het oogonderzoek is bijzonder belangrijk.

Kan je het voorschrift van je bril niet vinden? Maak een afspraak met een oogarts of opticien en laat je zicht testen.

Zodra je jouw sterktes weet, is het tijd om geschikte contactlenzen te vinden. Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je een lens kiest die optimaal zicht en een comfortabele visuele ervaring biedt. Daarnaast moet je bij het kiezen van de juiste contactlens rekening houden met eventuele gevoelige of droge ogen.

Voel je je nu overdonderd? Niet nodig. Neem een kijkje bij de Lenjoy contactlenzen. De hoogwaardige contactlenzen combineren verbluffende visuele prestaties met langdurig comfort en optimale ooggezondheid. Met hun biologisch compatibele hydraterende technologie, anti-slip oppervlak, UV-bescherming en lichtblauwe tint voor gemakkelijker gebruik, zijn Lenjoy 1 Day Comfort daglenzen een slimme keuze voor beginners en gevorderde gebruikers. Bestel het voordelige starterspakket met 10 proeflenzen en krijg 25% korting op je eerste bestelling.

Hoe breng je contactlenzen correct in?

Je hebt lenzen gekozen en een verpakking besteld met je voorschrift? Geweldig! Dan rest er nog één ding te doen: Leer hoe je jouw nieuwe contactlenzen correct inbrengt.

In de onderstaande video's wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe je niet fout kan gaan met het hanteren van contactlenzen.

Hoe doe je contactlenzen in?

allowfullscreen>

Hoe doe je contactlenzen uit?

allowfullscreen>


Vond je dit interessant of ken je iemand die er baat bij zou kunnen hebben? Deel het met hen!

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten