Profiteer van gratis verzending tot 28 mei - geldt voor alle bestellingen van contactlenzen en zonnebrillen!

Bestaande klant?

Heb je een beslagen bril? 4 tips tegen een beslagen bril bij het dragen van een mondkapje

Het coronavirus heeft een aantal adviezen en maatregelen meegebracht. Een daarvan is het advies om een mondkapje te dragen, wat geldt voor degenen die het virus hebben, degenen die in contact staan met besmette personen of mensen die tot de risicogroep behoren.

Hoewel dit advies kan helpen om de infectie tot op zekere hoogte in te dammen, brengt het ook nadelen met zich mee. Een daarvan? Beslagen brilglazen.

Het vervelende fenomeen doet zich natuurlijk niet alleen voor in verband met gezichtsmaskers. Mensen die brillen dragen weten heel goed dat de overgang van koud naar warm, het drinken van warme dranken, het koken van water of het openen van de vaatwasser, joggen en andere sporten kan leiden tot het beslaan van de glazen.

Daarom hebben we onze klanten en opticiens gevraagd om ons tips te geven hoe je kunt voorkomen dat je bril beslaat, ook als je een mondkapje draagt.

Tip 1: Draag een mondkapje dat goed past

Allereerst is het belangrijk om een goed passend kapje te dragen. Een goed passend kapje zorgt er namelijk voor dat er minder onnodige lucht bij de brillenglazen komt.

Het moet met name goed op de neus zitten, zodat het past op je hele gezicht. Onze opticiens bevelen vooral een masker aan dat versterkt is met een draad die de stof rond de neus vormt. Als je zelf je masker naait, kun je een stukje koper of ijzerdraad gebruiken.

Wees je er echter van bewust dat kleine deeltjes en druppeltjes in de lucht niet worden tegengehouden door zelfgemaakte maskers en dus geen goede bescherming bieden tegen infecties.

Tip 2: Gebruik anticondensspray of -gel

Een andere methode om het beslaan van glazen te voorkomen is het gebruik van een anticondensspray of anticondensgel. Spuit het eenvoudigweg op de glazen of smeer het er op en verwijder het vervolgens met een zacht katoenen doekje en voilà, je brillenglazen zullen de volgende keer dat je boodschappen gaat doen of gaat lopen niet meer beslaan.

Tip 3: Geef je bril een oppervlaktebe­handeling

Maak de brillenglazen schoon met een anti-mist microvezel


Een van de meest effectieve manieren om de glazen permanent helder en onbeslagen te houden is het aanbrengen van een speciale oppervlaktebe­handeling op de brillenglazen.

Voor een optimale functionaliteit adviseren wij een speciale microvezel waarmee je de glazen reinigt. Deze microvezel is geïmpregneerd met een speciale anticondensstof. Het doekje in combinatie met brillenglazen zorgt voor een uitstekend anticondenseffect wanneer je het dagelijks op je brillenglazen aanbrengt. Na drie maanden is het aan te raden om het oude doekje te vervangen voor een nieuw exemplaar.

Tip 4: Gebruik zeep of scheerschuim

Voorkom dat de glazen van je bril beslaan met zeep en scheerschuim


Ja, zelfs deze twee eenvoudige huishoudelijke middelen kunnen op korte termijn een oplossing bieden!

Neem simpelweg een milde vloeibare zeep, breng een kleine hoeveelheid in de vorm van een kruis aan op de glazen en verdeel deze over de voor- en achterkant van de brillenglazen met een microvezel- of flanellen doekje. Zo ontstaat een laagje zodat de bril niet beslaat.

Maar de ultieme life hack is scheerschuim. Wrijf eerst je glazen in met scheerschuim aan beide zijden. Spoel vervolgens voorzichtig het scheerschuim af met warm water. Dit is een eenvoudige manier om het beslaan van de lenzen te voorkomen, zelfs tijdens sportactiviteiten en andere extreme situaties. En al helemaal wanneer je een mondkapje draagt!

Een laatste tip: Je kunt deze truc ook gebruiken om je badkamerspiegel eindelijk weer schoon te maken ;)Als je nog meer tips hebt tegen beslagen brillenglazen, laat ze ons dan weten in een reactie. Wij wensen je veel succes met het schoonmaken van je bril. Take care!Vergeet niet om het te delen!

Leonie is de eindredacteur van Lentiamo. Zij doet onderzoek naar medische content, bespreekt complexe zaken met onze opticiens en maakt educatieve teksten voor onze blog, begrippenlijst en diverse gidsen. Haar specialiteit is om complexe oogheelkundige vraagstukken begrijpelijk te maken.

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten