Bestaande klant?

Fabels & feiten over het dragen van lenzen tijdens corona

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 25. 03. 2020. Geschreven door Lentiamo

Beste contactlensdragers,

We beseffen dat de tijden op dit moment erg verontrustend zijn. De hele wereld verkeert in een noodtoestand en we maken ons allemaal zorgen over onze gezondheid. De belangrijkste vraag die jullie allemaal hebben gesteld: Is het veilig om contactlenzen te dragen tijdens het coronavirus?

Er zijn helaas veel misverstanden in omloop op het internet en in de media. Onze hoofdopticien is hier om de dingen recht te zetten.

Zijn de mythes over contactlenzen en het coronavirus waar?

Onze hoogste prioriteit is het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van onze klanten in heel Europa. Hieronder zullen we daarom de grootste mythes over het dragen van contactlenzen tijdens de coronabesmettingen op een rijtje zetten en corrigeren.

Mythe 1: De steriliteit van contactlenzen is niet langer gegarandeerd.

Onjuist. Er is momenteel geen bewijs dat het dragen van contactlenzen coronavirus (COVID-19) infecties veroorzaakt.

Lensfabrikanten produceren hun lenzen onder de strengste veiligheidsmaatregelen, d.w.z. in een schone, veilige en geautomatiseerde omgeving. De hoge hygiënenormen in de fabrieken worden gewaarborgd door speciale medische jassen, haar- en schoenmutsen en gelaatsmaskers. Bij de daadwerkelijke productie van contactlenzen op de productielijn is geen enkel persoon direct betrokken.

Bovendien worden alle blisters gesteriliseerd voordat ze de fabriek verlaten. De kans dat iemand het virus uit een contactlens krijgt is dus nul.

Jouw gezondheid en veiligheid en die van onze medewerkers zijn altijd onze topprioriteit. Daarom hebben we ook in onze magazijnen extra voorzorgsmaatregelen genomen, zoals extra ploegendiensten en verhoogde desinfectieprocedures om ervoor te zorgen dat onze klanten hun lenzen zonder problemen kunnen ontvangen. Je kunt dus nog steeds jouw contactlenzen bestellen vanuit het comfort van je eigen huis.

Mythe 2: Ik raak geïnfecteerd met het coronavirus als ik contactlenzen draag.

Onjuist. Je bent niet automatisch geïnfecteerd met het virus wanneer je je contactlenzen inbrengt of verwijdert. Dragers van lenzen moeten de draag- en onderhoudsinstructies blijven volgen die worden aanbevolen bij het gebruik van contactlenzen. Om jezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen een infectie, moet je goed letten op de volgende punten:

  • Ongeacht of je contactlenzen, een bril of helemaal geen visuele hulp draagt, was je handen grondig gedurende ten minste 20 seconden voordat je je oog of visuele hulp aanraakt. Regelmatig je handen wassen is de meest effectieve manier om je te beschermen tegen het virus. Volg daarom dit advies op en minimaliseer het risico voor jezelf en anderen zoveel mogelijk.
  • Als je last hebt van droge ogen of een oogallergie, geldt hetzelfde: gelieve je handen te wassen voor het gebruik van oogdruppels of andere medische producten.
  • In het algemeen raden wij je aan om altijd, en vooral in deze dagen en weken, nooit je ogen, neus of mond aan te raken met ongewassen handen.

Als je meer informatie wilt, lees dan de verklaring van de contactlensfabrikant Alcon. Daarnaast kan je de medische update over coronavirus en contactlenzen van de fabrikanten Johnson & Johnson en CooperVision lezen.

Mythe 3: Ik mag geen contactlenzen dragen tijdens een corona-infectie.

Gedeeltelijk juist. Wij raden over het algemeen alle lensdragers aan om geen contactlenzen te dragen tijdens een verkoudheid, griep of soortgelijke infectie. Dit omvat nu ook corona-infecties. Als je echter niet wilt afzien van je contactlenzen, adviseren wij diegenen onder jullie die weeklenzen of maandlenzen dragen, te switchen naar daglenzen. Dit raden we altijd aan in geval van bijvoorbeeld griep, deze lenzen gooi je in de avond na gebruik weg.Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen in een reactie onder dit artikel. Daarnaast staat onze klantenservice tot je beschikking via info@lentiamo.nl of bel naar 020–3694829.


Stay safe!

Het Lentiamo Team

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten