Profiteer van gratis bezorging met code Delivery0 - geldt voor alle bestellingen van contactlenzen tot en met 2 juli!

Bestaande klant?

Hoe kan je je contactlenzen op de juiste manier weggooien? De volledige gids

De verpakking van onze contactlenzen bestaat uit verschillende onderdelen, gemaakt met verschillende materialen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je contactlenzen en de bijbehorende verpakking op de juiste manier kunt weggooien, dan is deze gids iets voor jou!

Goed, laten we een aantal van de meest gestelde vragen beantwoorden.

Hoe kan ik contactlenzen weggooien?

Contactlenzen, ongeacht of het daglenzen, maandlenzen of iets anders zijn, moeten altijd in de vuilnisbak worden gegooid. Hoewel dit misschien als voor de hand liggende informatie klinkt, er is berekend dat ongeveer 19% van de lensdragers hun contactlenzen in de gootsteen of het toilet gooien of doorspoelen, wat de verkeerde manier is.

Let op: contactlenzen mogen NIET in het toilet of de gootsteen worden weggegooid, want ze smelten niet in het water.

En hoe zit het met de verpakking? Hier is hoe je alle onderdelen op de juiste manier weggooit.

Zoals je misschien weet, is de verpakking van contactlenzen opgebouwd uit:

  • Verpakkingsdoos
  • Blisters
  • Blister folie
  • Contactlenzen
Hoe contactlenzen te recyclen


De verpakking (en de bijsluiters die daarin worden bewaard) is meestal gemaakt van papier, ofwel karton, dus volledig recyclebaar in de bijbehorende bak.

De blisters moeten altijd worden gescheiden voordat ze worden weggegooid, omdat het onderste gedeelte bestaat uit plastic en het afdekkingsfolie is meestal gemaakt van aluminium.

Voor aluminium hebben de meeste gemeentes helaas geen speciale afvalbak. Ze moeten tot nu toe samen met de contactlenzen worden weggegooid in de restafval.

En vergeet niet:controleer bij twijfel over de juiste container altijd de symbolen en nummers die op de verpakking ziet staan. Deze speciale symbolen zijn op alle verpakkingen gedrukt en ze zijn internationaal, wat betekent dat je altijd zeker kunt zijn van hun betekenis. De meeste contactlensver­pakkingen tonen bijvoorbeeld het ronde symbool dat je hieronder op de derde positie op de tweede regel kunt zien. Dat symbool betekent dat de verpakking kan worden gerecycled (maar niet de inhoud, namelijk de lens zelf). De afbeelding toont ook enkele van de meest populaire recyclingsymbolen die je op verschillende productverpakkingen kunt vinden.Recycling symbols


Als we het specifiek over contactlenzen hebben, vind je meestal de symbolen die we je hieronder laten zien, met behulp van onze Lenjoy contactlenzen als voorbeeld:Lenjoy packaging


Op dit moment zijn contactlenzen niet recyclebaar in Europa en dus moeten ze in de gemengde vuilnisbak worden gegooid. Hetzelfde geldt voor je oude of gebroken brilmonturen. Maar we kijken uit naar de toekomst, wanneer we – hopelijk – elk onderdeel van onze visuele hulpmiddelen kunnen recyclen!

Vergeet niet om het te delen!

Maria Chiara de editorial manager van Lentiamo. Ze creëert educatieve inhoud over de gezondheid van onze ogen en het juiste gebruik van contactlenzen. Uiteraard ontwikkeld door uitgebreid onderzoek en een voortdurende dialoog met onze opticiens, maar ook door nieuwsgierige feiten en stijltrends.

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten