Bestaande klant?

Op zoek naar een speciaal kerstcadeau? Mis de sportzonnebrillen niet!

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 01. 12. 2020. Geschreven door Lentiamo

Veel liefhebbers van zonnebrillen houden van hun zonnebril in de zomer – en zetten ze in de kast als de herfst aanbreekt. Volgens het motto: „De zonnestralen in de winter zijn niet zo sterk als in de zomer.“ Dit is echter een gevaarlijke veronderstelling, zoals veel oogartsen hebben ontdekt.

Onze ogen kunnen ook ernstig beschadigd raken door de winterzon. Dit geldt natuurlijk vooral voor skiërs en snowboarders, die hun ogen blootstellen aan langdurige gezondheidsrisico's zoals maculadegeneratie, oogkanker en volledige blindheid als gevolg van de reflectie van de zonnestralen in de sneeuw.

Maar ook buitensporters zoals wandelaars, fietsers en zonaanbidders in het algemeen moeten zich met alle mogelijke middelen tegen de UV-straling van de winter beschermen.

De oplossing? Sportzonnebrillen van sportmerken die een uitstekende kwaliteit, schokbestendigheid en design combineren.

Waarom je een sportzonnebril moet dragen in de winter en tijdens de wintersportvakantie

Zelfs op bewolkte winterdagen kunnen de stralen van de zon door de wolken gaan en in de winter reflecteert de sneeuw tot 80% van de zonnestralen, volgens de Pharmacy Times.

Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, kan een lange blootstelling aan UV-stralen ons netvlies, ons hoornvlies, ons bindvlies, onze lens en de tere huid rond onze ogen dus beschadigen.

De schadelijke effecten van UV-stralen op de ogen

Maar de zon is niet de enige boosdoener in de winter. Schittering door sneeuw, vuil en wind veroorzaken ook pijnlijke irritatie aan de ogen.

Reflecties in de sneeuw kunnen leiden tot netvliesverbranding door hun extreme intensiteit als je jouw ogen niet beschermt tijdens de wintervakantie. Hetzelfde geldt voor kleine vuildeeltjes. Die kunnen snel in de ogen terechtkomen, het zicht aantasten of een ontsteking veroorzaken.

Voor welke sporten is een zonnebril nodig?

Is jouw partner een enthousiaste skiër, jouw opa een gepassioneerde visser? Of houdt je beste vriend van fietsen in weer en wind?

Een sportzonnebril is een kwalitatief hoogwaardig kerstcadeau dat je ogen niet alleen tegen de zon beschermt. Mensen die kijken naar natte oppervlakken hebben een gepolariseerde zonnebril nodig om de schittering te minimaliseren en het contrast te versterken. Fietsers en wandelaars hebben zowel in de zomer als in de winter een uitstekende zonnebril nodig om te beschermen tegen zonlicht, sneeuwschittering en vuil.

Welke sporten beoefenen jouw geliefden?

skizonnebril
Oakley Turbine Rotor

 

Skiërs, snowboarders en sneeuwwandelaars hebben een beschermende bril nodig tegen wind, UV-straling en sneeuwweerkaatsingen.

Shop ski-zonnebril

 
Zonnebril voor vissers
Arnette Hand Up

 

Hengelaars, vissers en watersportliefhebbers worden in hoge mate blootgesteld aan schittering. Dit kan worden verminderd met een gepolariseerde zonnebril.

Klik hier voor de zonnebril

 
Fietszonnebril
Smith ATTACK MAG

 

Voor wie in de winter graag gaat fietsen, mountainbiken of wandelen zijn er speciale sportzonnebrillen. Deze beschermt tegen vuil, wind en zonlicht.

Bekijk de fietszonnebril

 

Waarom is een zonnebril voor de winter het ideale kerstcadeau?

Een sportzonnebril in de winter kan een geweldig kerstcadeau zijn voor jouw familie en vrienden. Geloof het of niet, skizonnebrillen behoren tot de populairste kerstcadeautips van onze klanten!

Met recht. De gezondheid van de ogen is voor steeds meer mensen essentieel. Zij weten dat een sportzonnebril belangrijk is om in de winter te dragen – met name vanwege de uitstekende veiligheidskenmerken.

Designer zonnebrillen worden over het algemeen beschouwd als een luxe cadeau dat het hele jaar door als modeaccessoire kan worden gedragen.

Als je op zoek bent naar een modieuze sportzonnebril als kerstcadeau voor je geliefden, wat dacht je van een korting tot 40% tijdens het Lentiamo Black Friday weekend?

Welke zijn de beste skizonnebrillen?

Zonnebrillen bieden een verticale beschermende barrière voor de ogen, waarvan de effectiviteit sterk afhankelijk is van de stralingsoverdracht van de glazen, de geometrie van de zonnebril en de belichtingsomstandigheden. De opticiens van Lentiamo bevelen daarom sportzonnebrillen aan die een uitstekende effectiviteit bieden.

Dus mis de trendy modellen van Oakley, Adidas, Arnette & meer niet en we verzenden je favoriete model gratis naar je huis!

Alle kwalitatief hoogwaardige designer zonnebrillen bieden je maximale UV 400-bescherming. Als je het comfort naar een hoger niveau wilt tillen, kies dan voor een model zonnebril met gepolariseerde glazen om schittering in de sneeuw en op natte oppervlakken tot een minimum te beperken!

Bronnen:

1. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, https://www.nature.com/…0-018-0087-0
2. Pharmacy Times, https://www.pharmacytimes.com/…kin-and-Eyes

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten