Summer Sunglasses Sale!

Bestaande klant?

Opticiens huismerk lenzen: Hoe werkt het?

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 09. 02. 2021. Geschreven door Maria Chiara Tarsia

Heb je ooit gehoord van huismerk contactlenzen van de opticien?

Als het antwoord nee is en je draagt contactlenzen van een opticien, dan moet je waarschijnlijk het artikel verder lezen.

We vertellen je waarom. Wanneer je in winkels in de winkelstraten contactlenzen koopt, krijg je vaak een kleurrijk doosje voorgeschoteld met de naam van het eigen merk van de opticien of van hun partner/franchise merk, zoals bijvoorbeeld iWear, Easy Wear, Eyexpert of Easy Vision. Dit betekent niet per se dat zij de fabrikanten zijn. Huismerken verkopen meestal gewoon bekende contactlenzen onder een andere naam. Deze verpakkingen bevatten zeer bekende, originele contactlenzen die je gemakkelijk online kunt vinden onder de originele naam die door de fabrikant is gegeven.

Contactlenzen worden geproduceerd onder de strengste kwaliteitsnormen en vereisen daarom een hoog niveau van technologie, veiligheid en deskundigheid. De contactlenzen van de opticiens zijn precies hetzelfde als de lenzen van Lentiamo, gemaakt in dezelfde fabriek, van dezelfde hoge kwaliteit en door hetzelfde personeel. Het enige verschil is dat de contactlenzen op Lentiamo goedkoper zijn! 

Hoe kom je achter de originele naam van jouw huismerk opticiens lenzen?

We hebben het grootste gedeelte van de beschikbare contactlenzen van de opticiens voor je op een rij gezet met daarbij de goedkope optie, met precies dezelfde lenzen, van precies dezelfde, originele fabrikanten!

Bekijk ze hier of lees verder mocht die van jou er niet tussen staan.

Hans Anders Easy Wear lenzen Pearle iWear lenzen

Specsavers Easyvision lenzen Eye Wish Eyexpert lenzen

Stap 1. Neem jouw lenzen verpakking

Alles wat je moet weten staat vaak – in kleine letters – op de doos en zelfs op de blisterverpakking. Het eerste wat je wilt controleren is het type en de geometrie van de lenzen.

  • Zijn je lenzen daglenzen, weeklenzen of maandlenzen?
  • Draag je enkelvoudige lenzen? Zijn ze sferisch of asferisch? Zijn jouw lenzen torisch of multifocaal?

Met een verpakking van de super populaire originele Biofinity lenzen laten we je zien hoe je alle belangrijke details kunt vinden.

Stap 2. Bekijk jouw basiscurve en diameter

Meestal heeft elk model contactlenzen heeft zijn eigen combinatie van BC (basiscurve) en DIA (diameter). Deze twee parameters beschrijven, in het kort en eenvoudig gezegd, de „maat“ van de lens. Dit is ook de reden waarom je het merk of model van je lens niet moet veranderen zonder eerst met je opticien te overleggen. Als een van de parameters niet past bij jouw hoornvlies of ogen, bestaat de kans dat de lens niet goed past. Het verklaart ook waarom deze twee parameters belangrijk zijn voor het vinden van de originele naam van jouw lenzen.

Contactlenzen parameters op de doos

Stap 3. Lees meer over het materiaal en de producent

Het materiaal is zonder twijfel het belangrijkste element dat hier in overweging moet worden genomen. In feite is elk materiaal bijna altijd en uitsluitend gecertificeerd en wordt het door een bepaalde fabrikant gebruikt om een bepaalde serie lenzen te produceren. Je vindt deze informatie meestal aan één kant van de verpakking (meestal op de achterkant), samen met het watergehalte en andere technische kenmerken.

Contactlenzen materiaal op de doos

Het materiaal van de lenzen wordt normaal gesproken zowel op de doos als op de blisterverpakking geschreven.. Het is deze merkwaardige, Latijnse naam die eindigt op -filcon. Hier zijn enkele voorbeelden: Comfilcon A, Omafilcon A, Ocufilcon D, Hilafilcon B, enzovoort.

Contactlenzen blisterverpakking en parameters

Als de naam van de fabrikant niet op de voorkant van de doos staat, staat deze meestal op de achterkant in de buurt van het kleine fabriekssymbool.. Zoals eerder uitgelegd, worden de meeste lenzen gemaakt door de beste fabrikanten ter wereld in hun hightech faciliteiten.

Ik kan mijn huismerk lenzen van de opticien niet online vinden. Wat moet ik doen?

Neem contact met ons op! Je hoeft ons alleen maar te bellen op 020–3694829 of te mailen naar info@lentiamo.nl. Vergeet niet om ons jouw sterktes te vertellen (of stuur ons een foto van jouw huidige verpakking contactlenzen) en onze klantenservice zal je vertellen of jouw lenzen beschikbaar zijn op Lentiamo onder hun originele naam.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten