Weekend van fijne deals - bespaar tot 25% op geselecteerde producten!

Bestaande klant?

Contactlenzen en huismerken - Waarom je er meer over zou moeten weten

Heb je ooit gehoord van huismerk contactlenzen?

Als het antwoord nee is en je draagt contactlenzen, dan moet je waarschijnlijk het artikel verder lezen.

We vertellen je waarom. Wanneer je in winkels in de winkelstraten contactlenzen koopt, krijg je vaak een kleurrijk doosje voorgeschoteld met de naam van het eigen merk van de opticien of van hun partner/franchi­se merk.

Dit betekent niet per se dat zij de fabrikanten zijn. Huismerken verkopen meestal gewoon bekende contactlenzen onder een andere naam. Deze verpakkingen bevatten zeer bekende contactlenzen die je gemakkelijk online kunt vinden onder de originele naam die door de fabrikant is gegeven.

Contactlenzen worden – als medische producten – geproduceerd onder de strengste kwaliteitsnormen en vereisen daarom een hoog niveau van technologie, veiligheid en deskundigheid.

Bij Lentiamo is er een breed scala aan de meest populaire lenzen in Europa, van alle grote wereldberoemde fabrikanten, zoals CooperVision, Bausch & Lomb, Alcon, Cibavision en anderen..

Hoe kom je achter de originele naam van jouw huismerk lenzen?

Stap 1. Neem jouw lenzen verpakking

Alles wat je moet weten staat vaak – in kleine letters – op de doos en zelfs op de blisterverpakking. Het eerste wat je wilt controleren is het type en de geometrie van de lenzen.

  • Zijn je lenzen daglenzen, weeklenzen of maandlenzen?
  • Draag je enkelvoudige lenzen? Zijn ze sferisch of asferisch? Zijn jouw lenzen torisch of multifocaal?

Als je twijfelt, lees dan onze informatie over de verschillen tussen dag- en maandlenzen en de eenvoudige gids voor contactlenstypes.

Met een verpakking van de super populaire originele Biofinity lenzen laten we je zien hoe je alle belangrijke details kunt vinden.

Stap 2. Bekijk jouw BC en DIA

Meestal heeft elk model contactlenzen heeft zijn eigen combinatie van BC (basiscurve) en DIA (diameter). Deze twee parameters beschrijven, in het kort en eenvoudig gezegd, de “maat” van de lens. Dit is ook de reden waarom je het merk of model van je lens niet moet veranderen zonder eerst met je opticien te overleggen. Als een van de parameters niet past bij jouw hoornvlies of ogen, bestaat de kans dat de lens niet goed past. Het verklaart ook waarom deze twee parameters belangrijk zijn voor het vinden van de originele naam van jouw lenzen.

Contactlenzen parameters op de doos

Stap 3. Lees meer over het materiaal en de producent

Het materiaal is zonder twijfel het belangrijkste element dat hier in overweging moet worden genomen. In feite is elk materiaal bijna altijd en uitsluitend gecertificeerd en wordt het door een bepaalde fabrikant gebruikt om een bepaalde serie lenzen te produceren. Je vindt deze informatie meestal aan één kant van de verpakking (meestal op de achterkant), samen met het watergehalte en andere technische kenmerken.

Contactlenzen materiaal op de doos

Het materiaal van de lenzen wordt normaal gesproken zowel op de doos als op de blisterverpakking geschreven.. Het is deze merkwaardige, Latijnse naam die eindigt op -filcon. Hier zijn enkele voorbeelden: Comfilcon A, Omafilcon A, Ocufilcon D, Hilafilcon B, enzovoort.

Dit betekent dat als je het doosje al gerecycled hebt, je nog steeds alle nuttige parameters op de blisterverpakking kunt vinden!

Contactlenzen blisterverpakking en parameters

Als de naam van de fabrikant niet op de voorkant van de doos staat, staat deze meestal op de achterkant in de buurt van het kleine fabriekssymbool.. Zoals eerder uitgelegd, worden de meeste lenzen gemaakt door de beste fabrikanten ter wereld in hun hightech faciliteiten.

Ik kan mijn huismerk lenzen niet online vinden. Wat moet ik doen?

Neem contact met ons op! Je hoeft ons alleen maar te bellen op 097–010280949 of te mailen naar info@lentiamo.nl. Vergeet niet om ons jouw parameters te vertellen (of stuur ons een foto van je contactlenzendoos) en onze klantenservice zal je vertellen of jouw lenzen beschikbaar zijn op Lentiamo onder hun originele naam.

Vergeet niet om het te delen!

Maria Chiara de editorial manager van Lentiamo. Ze creëert educatieve inhoud over de gezondheid van onze ogen en het juiste gebruik van contactlenzen. Uiteraard ontwikkeld door uitgebreid onderzoek en een voortdurende dialoog met onze opticiens, maar ook door nieuwsgierige feiten en stijltrends.

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten