Zonnebrillen uitverkoop na de zomer! Tot 50% korting!

Bestaande klant?

6 tips voor hooikoorts & lenzen irritaties

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 16. 04. 2021. Geschreven door Lentiamo

Het hooikoortsseizoen is over het algemeen geen rozengeur en maneschijn voor mensen met een allergie. Als je ook nog contactlenzen draagt, komt er nog een extra dosis ongemak bij.

Wij zetten een paar tips op een rij om hooikoorts in combinatie met lenzen dragen gemakkelijker te maken!

6 tips voor hooikoorts

 1. Wrijf niet in de ogen

  Het is moeilijk om er tegen te vechten: Als je ogen jeuken en geïrriteerd zijn, wil je er met je handen aan zitten. Wrijven brengt echter alleen maar meer deeltjes en pollen in de ogen, die onder de lens kunnen blijven steken en vreselijke irritaties kunnen veroorzaken.
 2. Overstappen op daglenzen

  Als je maand- of weeklenzen draagt, kun je overwegen over te stappen op daglenzen. Vooral in de maanden waarin het aantal pollen bijzonder hoog is en de hooikoortssymptomen meer voorkomen, zijn daglenzen een zeer aangenaam alternatief. Ze worden vers uit de verpakking gehaald en zijn dus altijd vuilvrij en schoon wanneer je ze gebruikt.

 3. Let op de hygiëne

  Hygiëne. We weten het allemaal, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: vooral voor lensdragers die ook last hebben van allergieën, is het van groot belang om regelmatig je handen te wassen. Was je handen regelmatig, en zeker wanneer je jouw ogen wilt aanraken bij het bijvoorbeeld indoen of uitdoen van jouw lenzen. Daarnaast dien je ook op de hygiëne van jouw contactlenzen te letten wanneer je maandlenzen draagt. Maak de lenzen altijd schoon met verse lenzenvloeistof.

 4. Houd de ogen vochtig

  Vooral als je achter een computer werkt en lange tijd naar een scherm kijkt, is het belangrijk jouw ogen vochtig te houden zodat pollen en andere deeltjes niet vast komen te zitten. Probeer daarom vaker te knipperen of oogdruppels te gebruiken die geschikt zijn om met contactlenzen te gebruiken.
 5. Draag een zonnebril

  Als je naar buiten gaat, draag dan een zonnebril. Buiten dat het je beschermt tegen schadelijke UV-straling, kan het ook helpen bij de irritaties van hooikoorts. Een zonnebril houdt de pollen misschien niet helemaal buiten, maar het kan het contact tussen de pollen en jouw ogen verminderen. Als je erg last hebt van geïrriteerde ogen, kun je ook overwegen een tijdje geen lenzen te dragen en een bril op te zetten.

  Bekijk alle zonnebrillen

 6. Vermijd make-up rond de ogen

  Om je ogen zo schoon mogelijk te houden en ze zo goed mogelijk te beschermen, vermijd het dragen van make-up rond je ogen tijdens de maanden waarin je vooral last hebt van hooikoorts. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over uitgelopen mascara!

Heb jij nog meer tips! Laat ze hieronder achter in de comments!

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten