Solunate 50 ml lenzenvloeistof gratis met Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Bestaande klant?

Lenzen voor kinderen: Alle benodigde informatie

Jakub Odcházel, DiS.

Medische review door Jakub Odcházel, DiS., Hoofd Opticien, op 20. 04. 2021. Geschreven door Lentiamo

Kunnen kinderen ook contactlenzen dragen? Zo ja, vanaf welke leeftijd? En zijn daglenzen of maandlenzen beter?

Wij hebben een kleine gids samengesteld met alle informatie over kinderen en het dragen van lenzen.

Kunnen kinderen contactlenzen dragen?

Ja, het is zeker mogelijk voor kinderen om contactlenzen te dragen. Afhankelijk van de leeftijd, het verantwoordelijksheidgevoel en de resultaten van de oogtest kun je voor lenzen kiezen. Lees hieronder meer informatie over de voordelen, minimale leeftijd en aanbevolen lenzen, en plan een oogmeting in met jouw oogarts!

Voordelen van contactlenzen voor kinderen en tieners

 1. Bewegingsvrijheid

  De wekelijkse sportclub, het fietstochtje 's morgens of het rennen en springen tijdens de schoolpauzes – een normale dag voor onze kinderen wordt gekenmerkt door veel beweging en activiteit. Als een correctie van het zicht door middel van een bril noodzakelijk is, kan dit het levendige dagelijkse leven aanzienlijk beperken. Contactlenzen kunnen een oplossing bieden.
 2. Zelfvertrouwen

  Behalve de praktische aspecten kunnen contactlenzen ook esthetische voorkeuren dienen en zo bijdragen tot een toename van het zelfvertrouwen. Deze voordelen worden ook bevestigd in de studie „Contact Lenses In Pediatrics – CLIP“, aangezien de deelnemende kinderen en tieners verklaarden dat zij aanzienlijk meer tevreden waren met hun uiterlijk wanneer zij contactlenzen droegen, meer geneigd waren aan activiteiten deel te nemen en zich over het algemeen meer op hun gemak voelden met de door hen gekozen zichtcorrectie.
 3. Kosten

  Bovendien zijn contactlenzen minder duur, zeker wanneer je ze online besteld op een webshop zoals bijvoorbeeld Lentiamo. Degenen die pientere kinderen hebben, weten hoe groot de kans is dat een bril binnen een paar weken breekt. Maar als je ooit een contactlens verliest, pak je gewoon een nieuwe. Toch is de combinatie van bril en contactlenzen over het algemeen het beste. Dit komt omdat contactlenzen zelden een bril volledig kunnen vervangen. Het is belangrijk om een keuze te hebben in alle activiteiten en omstandigheden.
Draagt jouw kind al een bril en wilt hij/zij lenzen proberen? Houd er rekening mee dat een lenzenvoorschrift anders is dan een brilvoorschrift. Bezoek altijd eerst een oogarts of opticien voordat je contactlenzen besteld.

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen contactlenzen dragen?

Er is geen rechtstreeks aanbevolen minimumleeftijd voor het dragen van contactlenzen. Er zijn kinderen die al op achtjarige leeftijd zelfstandig voor hun contactlenzen kunnen zorgen. Dit is echter niet de maatstaf, want elk kind heeft zijn eigen individuele ontwikkelingstempo. Tot het achtste jaar kan er nog een lui oog ontwikkeld worden, daarom is het aan te raden om pas na het 8e jaar te kijken naar lenzen.

De doorslaggevende factor is vaak het gevoel; bijvoorbeeld het nemen van verantwoordelijkheid voor het omgaan met en het verzorgen van de contactlenzen. Wanneer kinderen contactlenzen echter als hun eigen lenzen beschouwen, kan vaak worden opgemerkt hoe nauwgezet zij ermee beginnen om te gaan. Net als bij volwassenen maken zij de contactlenzen zorgvuldig en regelmatig schoon en houden zij zich aan de aanbevolen draagtijd.

Welke contactlenzen zijn geschikt voor kinderen?

Wij raden aan om te beginnen met daglenzen. Dit type lenzen dien je 's morgens in te doen en 's avonds kun je ze uitdoen en weggooien – verzorging van deze lenzen is niet nodig. Zodra het kind gewend is aan het dragen van contactlenzen of jouw kind wilt volledig overstappen op het alleen dragen van contactlenzen, is het de moeite waard om te kijken naar weeklenzen of maandlenzen.

Let op: Net als bij volwassenen moet het dragen van contactlenzen altijd worden besproken met een oogarts / opticien, die ook de juiste contactlens moet aanmeten! Bestel daarom nooit zomaar lenzen zonder lenzenvoorschrift voor jouw kind.

Waar gaat jouw kind voor? Contactlenzen of een bril?

Bekijk hier alle mogelijkheden en bestel het voordelig op Lentiamo! Bronnen:

1. Study: „Contact Lenses in Paediatrics“ (CLIP) | Johnson and Johnson Vision Care

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten