ūüėé Nu in de aanbieding: Lentiamo zonnebrillen uitverkoop

Bestaande klant?

Alles wat je moet weten over het dragen van contactlenzen in de winter

De winter staat voor de deur en het weer lijkt in deze periode van het jaar van dag tot dag te verslechteren. Vandaag is het de perfecte tijd om te bespreken hoe je contactlenzen het hele winterseizoen door goed moet verzorgen. Omdat de luchtvochtigheid in de lucht gedurende de hele wintermaanden lager is, vind je hieronder alle stappen om contactlenzen veilig te dragen tijdens de koudste dagen van het jaar. Kortom, is hier alles wat je moet weten over contactlenzen tijdens de winter:

1. Contactlenzen vervangen

Vergeet niet om je contactlenzen te vervangen volgens je schema van je oogarts. Afhankelijk van de behoefte is het noodzakelijk om de contactlenzen elke dag, één keer per week of maandelijks te vervangen. Dit zorgt voor een betere zuurstofvoorziening en vermindert irritatie die ongewenst comfort kan veroorzaken.

2. Neem af en toe een pauze

Zolang de luchtvochtigheid in de lucht laag is, probeer het dragen van contactlenzen met een bril te wisselen. Wij raden je aan dit te doen elke keer als je thuiskomt na een vermoeiende dag op het werk. Thuis is het ook meer ontspannend om je bril te dragen en af te doen wanneer je maar wilt. Dit vermindert het ongemak veroorzaakt door irritatie van de ogen, als gevolg van overmatig dragen van de contactlenzen in koude winterdagen.

3. Ontspanning is essentieel

Houd in gedachten dat slapen je beste vriend is, het helpt je ogen enorm te rusten en vermindert het ongemak veroorzaakt door droge ogen. Als je beter slaapt, zullen je ogen de contactlenzen veel gemakkelijker accepteren. Als je het hele lichaam laat rusten, zal je je de hele dag door goed voelen.

4. Droge ogen, drogere huid

Zoals in het begin al gezegd, worden de ogen in de winter droger. Weersomstandigheden, zoals vorst en neerslag, veroorzaken dit, maar niet alleen de ogen ondergaan deze verandering in de winter. De huid wordt deze maanden meer blootgesteld aan uitdroging, dus breng altijd contactlenzen aan voordat je een hydraterende crème voor je huid gebruikt.

5. Veel beter voor je ogen

Je moet er rekening mee houden dat je ogen gevoeliger zijn gedurende de wintermaanden. Daarom moet je bij het dragen van contactlenzen voorzichtiger zijn als je wilt dat alles in orde en comfortabel is. Probeer tijdens zonnige dagen in de winter een zonnebril met goede bescherming tegen UV-straling. Vermijd ook contact met directe warmtebronnen zoals open haarden of schoorstenen. In plaats daarvan raden wij je aan om een luchtbevochtiger in je kamer te hebben, zodat je ogen optimaal gehydrateerd zijn.

Aarzel niet om advies te vragen als je vragen hebt over het dragen van contactlenzen in de winter. Overleg ook met je opticien over dit onderwerp en volg zijn/haar advies en aanbevelingen op.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten