Zonnebrillen voor hiking

Of je nu een uitdagende bergwandeling maakt of door de wildernis trekt, zonnebrillen zijn een cruciaal accessoire. Zonnebrillen beschermen je ogen tegen schadelijke UV-stralen, irriterende wind en hinderlijk stof en puin. Het juiste paar kan u helpen het buitenleven te waarderen als nooit tevoren.

Kan ik beter met zonnebrillen hiken?

Zonnebrillen zijn essentieel bij het wandelen. Een goede zonnebril voor buiten moet het volgende bieden hoogwaardige UV-bescherming, langdurig comfort en betere visuele prestaties. Ze moeten duurzaam zijn en uw ogen beschermen tegen stof, vuil, puin, insecten en de elementen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnebrillen voor hikers?

  • UV bescherming – Bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen moet een prioriteit zijn voor elke sport zonnebrill.
  • Duurzaamheid – De constructie moet duurzaam genoeg zijn om de ontberingen van wandelen, klimmen en kamperen te doorstaan. Polycarbonaat of hoogwaardige kunststoffen zijn licht, slagvast en duurzaam.
  • Polarisatie – Een gepolariseerde lens vermindert schittering en verbetert het contrast, waardoor het gemakkelijker is om het pad en het omliggende terrein te zien.
  • Dekking – Zonnebrillen moeten voldoende bescherming bieden tegen UV-stralen. Vind een zonnebril die bij je gezichtsvorm past en zoek naar brede glazen, omsluitende monturen of grote veren die extra bescherming bieden.
  • Comfort – Verstelbare neuspads en pootuiteinden, lichtgewicht monturen en slipvaste materialen minimaliseren afleiding en verhogen het comfort.

Welke kleur glazen zijn goed voor wandelen?

  • Bruine glazen – Bruine of amberkleurige glazen verhogen het contrast en verbeteren de dieptewaarneming, wat ideaal is voor wandelingen op gevarieerd terrein.
  • Ggrijze glazen – Ggrijze glazen zijn veelzijdig en werken goed in uiteenlopende omstandigheden zoals schaduw of felle zon. Ze verminderen schittering en zorgen voor echte kleurwaarneming.
  • Groene glazen – Groene glazen verbeteren het zicht in schaduwrijke en zonnige gebieden. Groen is nuttig bij het backpacken of wandelen in bosrijke gebieden met verspreid licht.
  • Rode glazen – Rode, rose of roze glazen bieden een geweldig kleurcontrast voor groene bossen.

Zijn gepolariseerde zonnebrillen beter om te wandelen?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn essentieel voor het hiken. Ze verminderen reflecties en schitteringen en bieden een hoog contrast voor verschillende landschappen. Een gepolariseerde lens is bijzonder nuttig bij wandelingen in de buurt van water, op rotsachtig terrein of in besneeuwde gebieden. Denk er ook aan het verschil tussen spiegelende of gepolariseerde zonnebrillen bij het kiezen van een zonnebril voor wandelen.

Type

Merk

Type glas

Montuur vorm

Prijs

Maat

Laad meer producten

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen voor onmiddellijke verzending.

Gratis bezorging*

*Gratis verzending voor bestellingen van meer dan €49 en alle brillen uit de Lentiamo Collection. Voor bestellingen met een lagere waarde kun je gebruikmaken van bezorgdiensten vanaf € 3,90

Lage prijzen

Wij zijn een van de grootste wederverkopers van contactlenzen in Europa, omdat we geweldige prijzen hebben voor iedereen.

 

Loyaliteitsprogramma

Vanaf je eerste aankoop krijg je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365 dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen als je het voorschrift verandert.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.

 

Bewezen door onze klanten

Van 597 reviews -zijn er 96% positief. Bekijk de geselecteerde reviews van klanten

Snelle bezorging!
Netjes verpakt en op tijd geleverd.
Product is fantastisch. Gelijk aan afbeelding.
Perfecte levering , en goede service