Bestaande klant?

Hoe herken je een echte en neppe Ray-Ban zonnebril?

Vojtěch Brtinský

Medische review door Vojtěch Brtinský, Optometrist, op 29. 11. 2020. Geschreven door Lentiamo

Stijlvol, modern, populair – Zonnebrillen van Ray-Ban zijn ook in dit jaar de trend.

Zolang ze echt zijn.

Maar veel van jullie vragen: Hoe kun je echte Ray Ban zonnebrillen van nep onderscheiden?

Onze webshop garandeert de authenticiteit. Maar als je je Ray-Bans thuis wilt checken, kan het handig zijn om een handleiding te hebben die je helpt om originele Ray-Bans te onderscheiden van valse Ray-Bans.

1. Kijk uit naar een volledige uitrusting

Doos, koker, microvezeldoek en een boekje – dit alles is in de correcte Ray-Ban verpakking inbegrepen. Als er zelfs maar één artikel ontbreekt, koop je (zeer waarschijnlijk) een vals product. Je moet echter nog steeds op je hoede zijn, zelfs als alles er is. Je kunt zien of het nep is door op een aantal details te letten:
Ray-Ban Complete Packaging

Op bovenstaande foto zie je de originele verpakking. Of het een namaak product is kun je zien aan de hand van een aantal details:

 • Het logo op de voorkant van de doos heeft een slechte print en kan met een vinger worden weggeveegd.
 • Er zit geen sticker op de zijkant van de doos met informatie over de fabrikant en het model van de zonnebril.
 • Er staat geen logo op de koker. Het logo moet aangeven: 100% UV-bescherming – Ray Ban – Zonnebril van Luxottica (of vergelijkbaar).
 • Er staat geen logo op het reinigingsdoekje – alle echte zonnebrillen hebben hier een rood logo.

2. Check het montuur

Frame check 1

Zoek naar verschillende dingen op een van beide. Op het linker binnenste deel moet een code staan die het nummer en de kleur van het model aangeeft. De code begint altijd met de letters RB en vier cijfers, gevolgd door meer cijfers en letters.

Frame check 2

Als het gaat om het rechter binnenste deel, zoek dan naar een ‚Made in Italy‘ of ‚Made in China‘ zinnetje, of naar de letters CE (niet alle modellen hebben deze echter). Als je een Ray-Ban bril op sterkte koopt, heeft de rechter binnenzijde alleen een logo.

Originele Ray-Ban's hebben de volgende informatie:

 • Model Nr. (d.w.z. RB 4246 aan de binnenkant van de linkertempel)
 • Model beschrijving (d.w.z. RB 4246 990 51)
 • De lensbreedte en de lengte van de brug [moet overeenkomen met de gravure van de brug (bijv. 51 □ 19)].
 • Lens type code (bijv. 3N)

Het voorbeeld hierboven was de Ray-Ban Clubround RB 4246 990 51

130 mm Breedte

135 mm Lengte

50 mm Hoogte glas
58 mm Breedte glas
14 mm Breedte brug

3. Vergeet niet de glazen en neuspads

Frame check 1 Echte glazen moeten voorzien zijn van een logo – neuspads hebben een reliëf in het logo.
Frame check 1 De glazen hebben ofwel een logo aan de rechterkant (zonnebril) of aan de linkerkant (plastic bril op sterkte).

4. Denk aan de bescherming van jouw ogen

Wees voorzichtig en koop alleen Ray-Ban brillen van gecertificeerde verkopers. Zeer goedkope zonnebrillen bieden vaak slechts een gebrekkige bescherming tegen het licht, die na verloop van tijd zelfs kan verslechteren.

Zonder UV-filters worden de pupillen door donkere lenzen breder, waardoor er meer schadelijke UV-stralen in het oog komen dan wanneer je helemaal geen zonnebril zou dragen. Het resultaat kan een pijnlijke ontsteking van het bindvlies en het hoornvlies zijn.

categorie UV-filter voor zonnebrillen

Dit wordt gekenmerkt door rode, tranende en branderige ogen, pijn en een sterke gevoeligheid voor schittering. De symptomen ontwikkelen zich zes tot acht uur na blootstelling aan de zon. Permanente schade is echter meestal niet te verwachten.

5. Let op de CE-markering

Gedurende meerdere decennia kan UV-straling de ooglens beschadigen en zo staar bevorderen. De ziekte is verraderlijk en leidt tot wazig zicht, een laagje van grijs en schittering. De schade is onomkeerbaar, maar staar kan wel geopereerd worden.

Het is daarom belangrijk om voor de aankoop te controleren of de bril een CE-markering heeft, wat in Europa verplicht is. Met deze markering geeft de fabrikant aan dat de bril UV-bescherming heeft voor licht met een golflengte tot 380 nanometer. Schadelijk licht kan echter oplopen tot 400 nanometer. Een extra UV400-label geeft aan dat alle stralen tot deze golflengte geblokkeerd zijn.

Houd er rekening mee dat er twee zeer gelijkaardige logo's bestaan die volledig verschillende dingen voorstellen. De Europese CE-markering (die de conformiteit met de gezondheids-, veiligheids- en milieunormen aangeeft voor producten die binnen de Europese Economische Ruimte worden verkocht) en de Chinese CE-markering (die staat voor „China Export“, wat betekent dat zonder veiligheid standaarden) zien er vrijwel identiek uit. De enkele in China geproduceerde Ray-Ban modellen dragen het Europese CE-keurmerk en voldoen daarmee aan de Europese veiligheids- en milieuvoorschriften.

Bron: ybw.com

Zeker weten dat je een originele Ray-Ban koopt?

Bestel originele Ray-Ban zonnebrillen gemakkelijk op Lentiamo! Gratis thuisbezorgd.

Alle Ray-Ban zonnebrillen

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

  Geen opmerkingen

  *Verplichte velden

  Best verkochte producten