Bestaande klant?

Hoe herken je een neppe Oakley zonnebril?

Anna Sucha

Medische review door Anna Sucha, Optometrist op 26. 05. 2019
Geschreven door Leonie Bauer

Originele designer zonnebril of namaakbril? Deze vraag bepaalt of je ogen goed beschermd zijn tegen de zon of dat ze worden blootgesteld aan schadelijke UV-straling.

Wat velen van ons niet weten is dat nep zonnebrillen zijn zeer schadelijk voor onze ogen. De glazen bieden weinig of geen UV-bescherming, de materialen zijn goedkoop en gemakkelijk te breken. Uiteindelijk betalen we een hoge prijs voor een goedkope zonnebril omdat we onze ogen blootstellen aan zeer gevaarlijke UV-straling.

Om onze ogen te beschermen, hebben we daarom een aantal feiten samengesteld die je zullen helpen voorkomen dat je een valse bril met schadelijke glazen koopt. De editie “Hoe herken je een neppe zonnebril? – Oakley” helpt je om een nep Oakley zonnebril te onderscheiden van de originele Oakley zonnebrillen.

De speciale kenmerken van Oakley zonnebrillen

“Alles in de wereld kan beter.” Oakley volgt dit motto in alle gebieden waar ze actief zijn. Oakley zonnebrillen zijn geen uitzondering: De ontwerpers en fabrikanten van Oakley maken geen gewone zonnebril – elk nieuw model is een stap vooruit in technologie en materialen.

Ondanks hun onmiskenbare kwaliteit zijn er echter veel namaak-zonnebrillen van Oakley. Lees hier hoe je deze neppe zonnebrillen kunt detecteren en hoe je daarmee je ogen kunt beschermen tegen goedkope materialen en ongecertificeerde glazen.

2 Tips om neppe Oakley zonnebrillen te herkennen

Herken neppe Oakley zonnebril - check het montuur

1. Controleer het montuur

De originele glazen zijn voorzien van het Oakley logo en een SKU code op de pootjes. De code van oudere modellen begint met een nul, nieuwere modellen met de letter O. Als je het logo of de code niet ziet, heb je waarschijnlijk te maken met een nep zonnebril.

2. Controleer het neuskussentje

Terwijl de echte Oakley pads zijn gemaakt van rubber (ze zijn zacht met een sponsachtig oppervlak), zijn de neuspads van nep zonnebrillen hard en glad. Wanneer je een Oakley zonnebril koopt, controleer dan de materialen en textuur.

Herken neppe Oakley zonnebril - check het montuur

Bestel een echte Oakley zonnebril

Wil je dit voorkomen? Bestel dan een originele Oakley zonnebril op Lentiamo! Zie hier een aantal van onze favorieten:

Nieuwsgierig naar andere iconische merken zonnebrillen en hoe je hun imitaties kunt ontdekken?

Leer hoe je gemakkelijk een neppe Carrera, Prada, Chanel, Persol of Dolce & Gabbana zonnebril kunt onderscheiden van de echte originele designer zonnebrillen.

Als je er achter wilt komen of je RayBan echt of nep is, lees dan ons artikel: "Hoe herken je een echte en neppe Ray-Ban zonnebril? ".

Vergeet niet om het te delen!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten