Bestaande klant?

Hoe herken je een neppe Carrera zonnebril?

Jakub Odcházel

Medische review door Jakub Odcházel, Hoofd-opticien, op 27. 06. 2019. Geschreven door Lentiamo

Overal zijn nep zonnebrillen te vinden – op het strand, in toeristenwinkels en misschien zelfs in je lade met accessoires. Ze worden verkocht voor een lagere prijs dan de originele designer zonnebrillen en zijn daarom erg populair.

Zijn nepzonnebrillen schadelijk voor mijn ogen?

De vraag is: kan je gewoon zo'n fake zonnebril kopen zonder je ogen meer risico's te laten lopen? Het antwoord op deze vraag is duidelijk negatief. Omdat nepglazen niet getest zijn op UV-transmissie of duurzaamheid, weten kopers niet welke kwaliteit hun nieuwe zonnebril heeft. Waarschijnlijk hebben ze niet voldoende UV-filter en de goedkope materialen breken en breken gemakkelijk.

De originaliteit van de Carrera zonnebril

De brillen van het iconische Italiaanse merk, dat sinds 1956 op de brillenmarkt is, zijn een van de beste onder de sportzonnebrillen. Carrera zonnebrillen zijn uitzonderlijk licht en duurzaam, ze zitten goed en zijn zeer comfortabel om te dragen.

Er zijn helaas vanwege hun populariteit veel valse Carrera zonnebrillen. Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een vervalst paar, hebben we de beste tips samengesteld om neppe Carrera zonnebrillen te herkennen.

2 Eenvoudige tips voor het herkennen van een neppe Carrera zonnebril

Spot nep Carrera zonnebril - controleer de koker en de pootjes van de zonnebril

1. Controleer de koker en de pootjes van de zonnebril

Controleer of je Carrera zonnebril hetzelfde land van herkomst heeft op de verpakking, als op een van de pootjes – originele Carrera zonnebrillen worden gemaakt in Italië, Slovenië en China.

Spot nep Carrera zonnebril - controleer het logo

2. Controleer het logo

Originele Carrera zonnebrillen hebben een logo op de glazen. Ook hebben de originele zonnebrillen vaak een „UV-bescherming“ label. Beide zijn direct op het glas te vinden.

Met onze eenvoudige maar effectieve tips weet je in een mum van tijd of je een originele Carrera zonnebril van hoge kwaliteit of een goedkope nep-zonnebril koopt.

Wij vragen je om aan je eigen gezondheid te denken en uit de buurt te blijven van imitatiezonnebrillen. We laten je zien hoe je dit moet doen in onze serie „Hoe herken je een neppe zonnebril?“. In zes artikelen leer je hoe je gemakkelijk een neppe Oakley, Prada, Chanel, Persol of Dolce & Gabbana zonnebril kunt onderscheiden van de echte originele designer zonnebrillen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten