Trustpilot

Contactlenzen gids voor beginners en gevorderden

Of je nu al een tijdje contactlenzen draagt, net begonnen bent of speelt met het idee om je bril even niet te dragen, je moet zeker de onderstaande informatie lezen.

We hebben een gids samengesteld die je zal helpen in de wereld van contactlenzen. Je komt te weten welke mogelijkheden er zijn, wat je wel en niet moet doen en meer.

We willen ook graag een aantal mythen ontkrachten die sommige mensen ontmoedigen om contactlenzen te dragen.

We hebben dit ook in een pdf in het Engels, download het hier.

Even wat korte informatie over contactlenzen om mee te beginnen

Contactlenzen bieden, in vergelijking met een bril, veel voordelen.

Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over beeldvervorming of het stomen van de glazen (wat je vooral in de winter zult waarderen), je hebt volledig zicht in het veld, ook aan de zijkanten van je zicht, om nog maar te zwijgen over het feit dat je ook vol kunt genieten van alle sportactiviteiten.

Op onze blog kun je meer lezen over contactlenzen in het algemeen, met sportactiviteiten of het verschil met brillen.

Er is geen leeftijdsgrens voor wie contactlenzen kan dragen – dankzij de voortdurende ontwikkeling van technologie en materialen worden lenzen steeds comfortabeler met een minimale (of zelfs helemaal geen) impact op de ogen.

Contactlenzen zijn zo gemaakt dat je ze nauwelijks voelt, in tegenstelling tot een bril die de ogen kan beperken.

Het dragen van contactlenzen kan ook jouw stijl veranderen . Vrouwen kunnen uitgesproken oog make-up gebruiken of de huidige trend proberen – kleurlenzen , die in met en zonder sterkte verkrijgbaar zijn.

woman wearing coloured contact lenses

Hoe kies je de juiste contactlenzen?

Iedereen verwacht iets anders van contactlenzen, iedereen heeft een andere levensstijl en andere eisen.. Daarom moet je luisteren naar experts, in plaats van naar de goedbedoelde adviezen van je vriend. Experimenteer niet met lenzen, je hebt tenslotte maar twee ogen! Laten we eens kijken waar je uit kunt kiezen.

Soorten contactlenzen op basis van de draagtijd

Sommige gebruikers van contactlenzen kunnen zich niet voorstellen dat ze zelfs maar een minuut zonder hun lenzen zitten. Anderen dragen alleen lenzen voor sport of andere activiteiten. Voor wie zijn contactlenzen dan geschikt? En welke zijn de beste voor jou?

Daglenzen

Zoals je waarschijnlijk aan de naam al kunt raden, worden deze lenzen maar één dag gedragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze weg. Hun grootste voordeel is dat ze heel fijn en zacht zijn voor je ogen. Waarom?

Je hoeft je geen zorgen te maken over al het vuil dat zich gedurende de dag ophoopt. Je haalt ze 's avonds uit de ogen, gooit ze weg en 's ochtends heb je een nieuw, fris paar.

Daglenzen zijn een goede oplossing voor mensen met allergieën of gevoelige ogen. Wij raden dit type ook aan als je een vakantie aan zee plant, vooral als je gaat duiken. Ze helpen om het risico van een infectie of oogletsel te elimineren.

Ze zijn natuurlijk ook geschikt voor sport of evenementen waar geen bril is toegestaan. Een bijkomend voordeel is dat je geen lenzenvloeistof en lenzendoosje overal mee naartoe hoeft te nemen.

Weeklenzen

Deze contactlenzen worden 14 dagen gedragen en 's nachts in een lenzenvloeistof bewaard. Ze zijn geschikt voor zowel regelmatig als incidenteel gebruik.

Het grootste voordeel van weeklenzen is dat je niet in één keer een groot aantal contactlenzen hoeft aan te schaffen en dat ze ook minder kosten.

Maandlenzen en 3-maandelijkse lenzen

Bij contactlenzen die bedoeld zijn voor langdurig gebruik is het belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen. Je kunt ze overdag dragen en ze 's nachts in een lenzenvloeistof bewaren of je kunt ze permanent dragen, afhankelijk van de beoogde gebruiksperiode.

Als je niet kunt kiezen uit alle bovengenoemde opties, dan zijn de zogenaamde flexibele lenzen misschien wel het beste voor jou.

Ze zijn ontworpen om comfortabel aan te voelen op het oog, zelfs wanneer je soms vergeet om ze 's nachts uit te doen. Dit type contactlens is natuurlijk het handigste en, ervan uitgaande dat je geen infectie krijgt, hoeft je je niet direct zorgen te maken over een nieuwe voorraad.

Zorg ervoor dat je altijd een geschikte lenzenvloeistof en oogdruppels voor reiniging bij de hand hebt. Zolang je ogen niet te gevoelig zijn en je goed voor de lenzen zorgt, is deze optie zeker de goedkoopste.

Denk aan de gouden regel:

„Voorkomen is beter dan genezen“.help me icon

Dit document in het Engels lezen?

Download het hier!

Materialen contactlenzen

Je zou kunnen denken dat het materiaal van de lens niks uitmaakt. Het tegendeel is echter waar. Wij kunnen je verzekeren dat je in onze webshop altijd betrouwbare producten van topmerken vindt die we met eigen ogen hebben getest!

Weet je waarvan lenzen zijn gemaakt? Net als alles zijn ook de materialen van contactlenzen voortdurend in ontwikkeling en verbetering. De meest gebruikte materialen op dit moment zijn:

Hydrogel contactlenzen

Dit soort contactlenzen verliezen langzaam maar zeker hun populariteit. Ze zorgen voor een goede verspreiding van tranen, wat hen echter wel comfortabel maakt. Echter is de zuurstofdoorlaatbaarheid laag, waardoor het een bedreiging vormt voor de gezondheid voor het oog op lange termijn. Deze lenzen zijn zacht, bijna kwetsbaar en gevoelig voor scheuren.

Siliconen-hydrogel lenzen

Dit is momenteel het beste materiaal als het gaat om contactlenzen. Het zorgt voor voldoende hydratatie voor het oog met een goede zuurstofdoorlaatbaarheid.

Het wordt voortdurend ontwikkelt en heeft geleid tot een geweldige combinatie van kwaliteiten die alle contactlenzen zouden moeten hebben. Als je dit soort lenzen draagt, zal de zuurstoftoevoer naar de ogen hetzelfde zijn als wanneer je helemaal geen contactlenzen draagt!

contact lens on fingertip

Een andere indeling van contactlenzen is gebaseerd op de correctie van oogafwijkingen. Hier vindt je sferische, torische en multifocale contactlenzen. Wacht echter op het voorschrift van de arts voordat je een van deze contactlenzen koopt.

Als je een vraag hebt met betrekking tot de contactlenzen, neem contact met ons op. Ons team van Lentiamo.nl helpt jou graag!


Lenzenvloeistoffen. Waarom is er zo veel keuze?

Zodra je jouw contactlenzen hebt uitgezocht, moet je op zoek naar een lenzenvloeistof. Misschien denk je dat iedere lenzenvloeistof geschikt is voor jouw lenzen, maar niets is minder waar!

Net zoals dat je niet willekeurig lenzen kunt uitkiezen, dien je ook tijd te besteden aan het zoeken van de juiste lenzenvloeistof.

Maar geen zorgen, we helpen je graag!

Je vraagt je misschien af, bestaat er geen perfecte lenzenvloeistof? Je vermoedt het waarschijnlijk al, helaas niet.

Elke lenzenvloeistof heeft iets andere kwaliteiten en mogelijkheden. Het belangrijkste is; wat voor jouw ogen werkt. Raadpleeg een specialist en wees voorbereid dat de eerste optie misschien niet de juiste is.

Wat zijn de mogelijke verschillen?

Het is een beetje een vicieuze cirkel. Eén lenzenvloeistof lijkt misschien vrij mild omdat het een laag chemicaliëngehalte heeft.

Maar aan de andere kant mist het een aantal gewenste kwaliteiten, zoals goede desinfectie of hydratatie. En een vloeistof die aan deze criteria voldoet, is misschien niet zo mild voor de ogen.

Het materiaal waar de contactlenzen van gemaakt zijn heeft natuurlijk een belangrijke rol – de geschikte silicone-hydrogel contactlenzen kan bijvoorbeeld niet goed reageren op de lenzenvloeistof die je zou willen. Het lijkt een enorm moeilijke wetenschap, maar geen zorgen!

Waar moet je op letten?

Cruciaal is het chemische gehalte, of welke stoffen, en hoeveel er in een vloeistof zijn opgenomen. Vervolgens richt je je op de hoeveelheid conserveringsmiddelen en last but not least, of de lenzenvloeistof geschikt is voor jouw type contactlens.

We willen je vooral op het hart drukken dat je niet moet gaan experimenteren met lenzenvloeistoffen of andere vloeistoffen – er is gewoonweg niets beters dan een echte lenzenvloeistof dat bij jouw lenzen past.

Gedestilleerd water werkt niet als een reinigende vloeistof, net zoals dat een fysiologische vloeistof niet als een lenzenvloeistof werkt. Hetzelfde geldt voor gekookt water en kraanwater al helemaal niet. Je kunt hier een infectie genaamd Acanthamoeba van krijgen, wat er voor zorgt dat je blind wordt. Het moge duidelijk zijn dat je niks anders moet gebruiken voor jouw lenzen dan lenzenvloeistof.

3 boxes of contact lens solution

We willen niet dat je iets koopt dat je niet echt begrijpt op basis van een advertentie. Hier zijn enkele criteria die je moet overwegen bij het gebruiken van contactlenzen.

Wij zouden het op prijs stellen als je jouw eigen ervaring en/of opmerking in de reacties onder de producten zou willen delen, of als je ze ons gewoon per e-mail of op via Facebook-pagina zou willen sturen.

Als je jouw lenzen in een multi-purpose lenzenvloeistof bewaart, komen er veel verschillende processen voor die je niet op een andere manier kunt vervangen – ze desinfecteren de lenzen, reinigen ze van vuil, hydrateren ze en beschermen ze tegen uitdroging. Heb je ooit gehoord van peroxide lenzenvloeistof?

Hoe werkt een peroxide lenzenvloeistof? Het is zeer ingewikkeld, maar geweldig voor de lenzen. Hydrogen peroxide kan contactlenzen grondig desinfecteren omdat het actieve zuurstof bacteriën kan vernietigen en het verwijdert dode oogcellen van de lens.

Probeer geen lenzenvloeistof zelf te maken! Voor de juiste chemische reactie heb je daarnaast ook een speciaal lenzendoosje nodig met een platinakatalysator of een biokatalysator van het katalyserenzym.

Het zorgt ervoor dat contactlenzen grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Het is echter zeer belangrijk om ze minstens 6 uur in de oplossing te laten zitten!

Anders kan het een grote belasting voor je ogen zijn. Pas na zes uur stabiliseert de vloeistof zich en is het veilig om de lenzen te gebruiken.

  • Inhoud van conserveringsmiddelen:

Het is logisch – hoe minder chemicaliën het bevat, hoe milder de vloeistof is. Als je gevoelige ogen hebt, zou dit een belangrijk criterium voor je moeten zijn. Probeer de Biotrue lenzenvloeistof.

  • Desinfecterende component:

Wees voorzichtig met lenzenvloeistoffen die zo mild zijn dat ze niet echt iets reinigen! Gelukkig hebben we alleen kwaliteitslenzenvloeistoffen op voorraad. Bijvoorbeeld, de Ao Sept lenzenvloeistof biedt geweldige desinfecterende componenten.

  • Vervaltijd:

Wees voorzichtig met lenzenvloeistoffen met een korte vervaltermijn die je in de uitverkoop kunt vinden. Overweeg altijd eerst hoe snel je ze kunt gebruiken. Een lenzenvloeistof na de houdbaarheidsdatum verliest zijn desinfecterende en hydraterende eigenschappen. Wil je een lenzenvloeistof die lang meegaat? Bekijk de “Opti-Free lenzenvloeistof”:/opti-free.html

  • Bevochtigende kwaliteiten:

Terwijl de andere specificaties pas na enige tijd van het gebruik van een lenzenvloeistof zichtbaar worden, kun je direct zien of jouw lenzen gehydrateerd zijn of niet. Het opnieuw bevochtigen en hydrateren zijn zeer cruciale kwaliteiten als het gaat om het comfortabel dragen van contactlenzen. Wat dacht je van Options Multi lenzenvloeistof?

Niet iedereen heeft veel geld te spenderen, dat begrijpen wij. Daarom hebben wij zelf de Solunate lenzenvloeistof op de markt gebracht – een van de goedkoopste, en een van de beste.

Solunate is een multifunctionele lenzenvloeistof van een Italiaanse producent die niet alleen hoge kwaliteit biedt, maar ook een fijne prijs. De inhoud van 400 ml zorgt ervoor dat je de lenzenvloeistof vijf dagen langer kan gebruiken dan standaardflessen (360 ml), èn dat voor een betere prijs. De optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit maakt de Solunate lenzenvloeistof een zeer populaire keuze.

Solunate is de best verkochte lenzenvloeistof in onze webshop en een goed alternatief voor de beste lenzenvloeistof op de markt, zoals ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose of OPTI-FREE.

De veelzijdige Solunate lenzenvloeistof met hyaluronzuur is ontworpen voor het desinfecteren, spoelen en bewaren van zachte contactlenzen, inclusief siliconen-hydrogel lenzen. De lenzenvloeistof verwijdert eiwitafzettingen en is geschikt voor gevoelige en droge ogen.

De optimale samenstelling van de Solunate lenzenvloeistof is perfect uitgebalanceerd – het garandeert de noodzakelijke efficiëntie en minimaliseert oogirritatie. Dankzij het hyaluronzuurgehalte zorgt de vloeistof voor een langdurige hydratatie en voorkomt het het droge oogsyndroom. Hyaluronzuur heeft de verbazingwekkende kwaliteit van waterabsorptie en werkt als een zeer efficiënt beschermmiddel. Het creëert een beschermende laag op het oog die de wrijving tussen het ooglid en het hoornvlies vermindert, wat fijn is voor geïrriteerde en droge ogen. De contactlenzen blijven de hele dag gehydrateerd en zijn gemakkelijk en comfortabel om te dragen.

De Solunate lenzenvloeistof wordt geleverd met een lenzendoosje die direct op de fles is geplaatst en er zo een onderdeel van wordt. Dankzij dat, heb je jouw lenzendoosje altijd bij de hand en zul je het niet verliezen.

Hoe breng je jouw lenzen gemakkelijk aan?

Nieuwe contactlenzen worden geleverd in een zogenaamde blisterverpakking. Voordat je het openmaakt, schud het eerst om er zeker van de zijn dat de lens niet tegen een zijkant aangeplakt zit.

Verwijder het met het puntje van je vinger of giet het op de palm van je hand samen met de vloeistof (gebruik geen vingernagels, omdat je de lenzen kunt beschadigen).

Wrijf de lens zachtjes met je wijsvinger over de handpalm en spoel deze af met een steriele lenzenvloeistof.

Onze tip:

De lens kan soms gevouwen zijn en vast zitten wanneer je het uit het doosje haalt. Als dat gebeurt, leg de lens in jouw handpalm, spoel het met een lenzenvloeistof en wrijf er zachtjes over met jouw vinger. Als dat niet helpt, stop het terug in het lenzendoosje met nieuwe lenzenvloeistof en bewaar het daar even.

Probeer van het aanbrengen van contactlenzen een ritueel te maken – doe altijd alles in dezelfde volgorde. Dit helpt je om de lenzen niet door elkaar te halen of een belangrijke stap over te slaan. Dit geldt ook voor welke lens (de linker- of de rechterlens) je als eerste plaatst. Een lenzendoosje heeft altijd de rechter ® en linker (L) zijde als label.

  • Leg jouw lens op jouw wijsvinger – het zou er als een kommetje uit moeten zien

Als de lens is gevouwen en tegen elkaar aan komt, dan is de lens te nat. Wrijf met de andere wijsvinger zachtjes eroverheen om het te verhelpen.

  • Wees er zeker van dat de lens schoon is en geen sporen van schade heeft

Een beschadigde lens wordt geen kommetje, maar is platter.

  • Hoe kun je zien dat een lens binnenstebuiten zit?

Je kunt zien dat het binnenstebuiten is als de cijfers (of letters) in omgekeerde volgorde staan. De rand moet rechtop staan. Een omgekeerde contactlens kan zeer oncomfortabel zijn, maar is verder ongevaarlijk.


Wanneer de contactlenzen in het lenzendoosje zitten, zorg er dan voor dat deze gevuld is met voldoende vloeistof. Je hoeft het doosje niet te schudden, de vloeistof werkt uit zichzelf.

Als de lens echter niet volledig in de lenzenvloeistof gedompeld is, kan deze uitdrogen en zeer kwetsbaar worden. En zelfs de beste lenzenvloeistof zal dan niet helpen – je zult de lens moeten weggooien.


Bescherm de contactlenzen tegen beschadigingen

Ook al lijken lenzen erg elastisch en flexibel, toch is er een grens aan alles. Probeer niet te veel in de lens te knijpen of te buigen en zorg ervoor dat deze niet aan een oppervlak vast komt te zitten… kortom, minimaliseer de tijd tussen het lenzendoosje en het aanbrengen.

Reinigen

Als je daglenzen gebruikt, dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Omdat je iedere dag een nieuw paar lenzen hebt, hoef je de lenzen niet te reinigen. Echter, houdt er wel rekening mee dat jouw handen altijd schoon zijn voordat je de lens of jouw oog aanraakt.

Als je hetzelfde paar contactlenzen herhaaldelijk gebruikt, moet je een desinfecterende lenzenvloeistof gebruiken. Dat is de enige manier om een goede reiniging te garanderen, vooral van microscopisch klein vuil dat niet zichtbaar is met de ogen.

Ook al weten we zeker dat je het niet snel zou doen, we gaan het toch zeggen – probeer nooit je eigen verbazingwekkende „cocktail“ van verschillende vloeistoffen te mengen. Dit maakt het alleen maar erger, om nog maar te zwijgen over de contactlenzen.

Laat je in het begin helpen door jouw oogarts of optometrist, volg hun aanwijzingen of de instructies van de fabrikanten van contactlenzen en lenzenvloeistoffen – en je kunt niets verkeerd doen. Het kost misschien even tijd, maar daarna gaat het op de automatische piloot.

Het lijkt misschien moeilijk te geloven, maar snel wordt het indoen van lenzen super makkelijk. Maar, voordat je zover bent, helpen we je graag bij de eerste stappen. Was jouw handen met zeep, en spoel ze grondig af met water.

Droog je handen altijd af met een materiaal dat geen vezels of kleine stukjes stof verliest. Zorg voor een goed verlichte spiegel en een goede ondergrond, zodat je de lenzen altijd kunt vinden voor het geval je ze laat vallen.

Onze tip:

Doe altijd eerst de lenzen in, voordat je makeup aanbrengt.

Hoe koop je contactlenzen?

Contactlenzen kopen lijkt misschien gemakkelijk. Maar tijdens het shoppen wordt je geconfronteerd met veel afkortingen en parameters die je misschien nog nooit eerder hebt gezien, dat kan verwarrend zijn.

Wees niet bang! Daarom hebben we deze handleiding gemaakt. Wij zullen je helpen de weg te vinden in de wereld van contactlenzen om ervoor te zorgen dat de aankoop ervan een fluitje van een cent is!

Je vindt alle belangrijke informatie op jouw oude contactlenzendoos – zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt voordat je verder leest.

Alle informatie die je nodig hebt staat erop geschreven. Maar wat als je er nog geen hebt of als je ze kwijt bent? Bezoek de oogarts/opticien die je alle belangrijke parameters zal geven die nodig zijn om de bestelling af te ronden.

Hoe dan ook, het is altijd handig om te weten wat alle afkortingen betekenen. Hier is een overzicht van de meest gebruikte termen die je misschien wilt leren begrijpen voordat je contactlenzen koopt:

Spherische contactlenzen

Zij zijn het meest voorkomende type contactlenzen en corrigeren bijziendheid en verziendheid.

Torische contactlenzen

Contactlenzen voor het corrigeren van astigmatisme. Dat betekent dat het hoornvlies niet als een basketbal wordt gevormd, maar een meer langwerpige vorm heeft in een van zijn posities, een van de delen van het hoornvlies – meer als een rugbybal in plaats van een basketbal.

Multifocale contactlenzen

Contactlenzen voor mensen die zowel bijziend als verziend zijn.

Dioptrie, Sterkte (D/dpt./PWR)

de parameter wordt soms op de doos vermeld als een „dioptrie sphere“. Let op de – en + tekens (min wordt soms weergegeven als het is-teken (=)).

  • dioptrie/sterkte is voor verziendheid
  • dioptrie/sterkte is voor bijziendheid

Basiscurve (BC)

een parameter die het hoogste comfort garandeert bij het dragen van contactlenzen en die ervoor zorgt dat de lens goed past op de hoornvlies

Diameter (DIA)

ofterwijl de grootte van de lens. Als je de voorkeur geeft aan contactlenzen met een bepaalde diameter, blijf ze dan gebruiken. Het is niet de belangrijkste functie, maar het gebruik van verschillende diameters kan een beetje riskant zijn.

Cilinder (CYL)

een positief of negatief getal dat de kromming van het hoornvlies corrigeert

Cilinder as (AX)

wordt het gedefinieerd met een getal van 0° tot 180°

Addition (ADD)

het dioptrie (sterkte) verschil tussen je bijziendheid en veruitziendheidAls je het spoor bijster bent in de wereld van contactlenzen, geen zorgen. Bel ons of stuur ons een e-mail of stuur een bericht via Facebook

We reageren uiteraard altijd zo snel mogelijk!


Contactlenzen en allergieën

Als je allergisch bent, zijn contactlenzen net zo handig als een bril. Het belangrijkste is om de ogen voldoende comfort te bieden in de vorm van kwaliteitsvolle oogdruppels, lenzenvloeistof of door het gebruik van daglenzen voor het meest noodzakelijke tijdframe van de dag.

Contactlenzen op reis

Het belangrijkste is om voorbereid te zijn – koop een voldoende aanbod van hoogwaardige lenzenvloeistof, contactlenzen, lenzendoosjes en oogdruppels die de ogen zullen kalmeren.

We herhalen ons maar daglenzen zullen een goede keuze zijn, omdat je veel moeite zal besparen met hygiëne en accessoires.

Contactlenzen en diabetes

Het is niet nodig om er een lang verhaal over te schrijven. Als je hoorde dat lenzen niet worden aanbevolen voor mensen met diabetes, negeer het dan! Het is een verouderde mening.

Contactlenzen en kinderen

Er is geen enkele reden waarom kinderen ze niet kunnen dragen – ze zijn geschikt voor het corrigeren van oogafwijkingen, zelfs bij kinderen! Maar er zijn natuurlijk wel obstakels, omdat ouders ervoor moeten zorgen dat hun kinderen goed voor de contactlenzen zorgen.

Contactlenzen en make-up

Als je een fan bent van make-up of hetzelfde wilt zien als in de spiegel, dan zijn contactlenzen een goede keuze voor je. Je vermijdt het vergrotende effect van een bril op sterkte en een bril kan de make-up (gedeeltelijk) doen verbergen.

Als je van verschillende, stijlvolle monturen houdt, is er niets makkelijker dan verschillende gekleurde monturen te kopen met glazen zonder sterkte en lenzen te dragen.

Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn als je jouw kleren en make-up kan matchen met de kleuren van jouw ogen? Bekijk hier onze selectie aan kleurlenzen en kies de kleur die jij wilt!

Contactlenzen en de zee

Simpel gezegd, je hoeft je geen zorgen te maken. Contactlenzen zijn, in tegenstelling tot een bril, een perfecte keuze! Draag gewoon lenzen die je gewend bent, experimenteer niet. Idealiter gebruik je elke dag een nieuw paar (opnieuw zijn daglenzen hier de beste optie). Dit voorkomt infecties en je kunt volop genieten van jouw vakantie!

Contactlenzen en smartphones of tablets

In deze tijd is het zinloos om iemand te vragen de tijd te beperken die hij of zij besteedt aan het staren naar het scherm van zijn of haar gadgets. Voor de meesten van ons is het een manier om wat tijd te doden, maar ook een onlosmakelijk deel van ons werk. Maak je geen zorgen, gewoon naar het scherm staren maakt je gezichtsvermogen niet slechter. Het probleem is wanneer onze ogen moe zijn – wat vrij gemakkelijk kan gebeuren – ze dan meer kans hebben om besmet te raken.

Probeer wat verlichting voor de ogen te bieden in de vorm van kwaliteitslenzen, een goede lenzenvloeistof en goede hygiëne. Het zal de moeite waard zijn!

Contactlenzen en slapen

Als je permanente contactlenzen hebt die bedoeld zijn om mee te slapen, hoef je je geen zorgen te maken. Maar wees voorzichtig als je een ander type contactlenzen hebt. Zelfs als je de directe gevolgen van het slapen met lenzen misschien niet merkt , zul je uiteindelijk de gevolgen van het slapen met lenzen kunnen zien. De impact is dan heftig en niet terug te draaien. Maar natuurlijk moet alles met mate worden gedaan, dus voel je vrij om te slapen met lenzen als je dat wilt.

Contactlenzen en de winter

Het is niet nodig om bezorgd te zijn! Contactlenzen hebben dezelfde temperatuur als het lichaam en in tegenstelling tot een bril, komt er nooit stoom op. Om nog maar te zwijgen van het vallen tijdens de wintersport – je hoeft je geen zorgen te maken over het breken van de contacten of gewond raken door de lenzen.


Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
Laat ons een berichtje achter of bel ons op! 


help me icon

Een complete gids over contactlenzen.

Download het PDF nu!