Bestaande klant?

Hoe herken je een neppe Prada zonnebril?

Jakub Odcházel

Medische review door Jakub Odcházel, Hoofd-opticien, op 27. 06. 2019. Geschreven door Lentiamo

Originele designer zonnebrillen van Prada of imitatie zonnebrillen? Dit onderscheid is cruciaal voor de veiligheid van onze ogen en bepaalt of ze beschermd zijn tegen de zon of blootgesteld aan schadelijke UV-straling.

Nepzonnebrillen zijn misschien wel goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Maar nep-zonnebrillen beschadigen onze ogen op vele manieren.

Waarom zijn namaak zonnebrillen schadelijk voor onze ogen?

Neppe zonnebrillen bieden weinig of geen UV-bescherming en zijn daarom nog gevaarlijker voor onze ogen dan wanneer je geen enkele zonnebril draagt. De reden hiervoor is dat de donkere glazen onze pupillen openen en gevaarlijke UV-straling onze ogen ongehinderd kan bereiken.

Daarnaast is het glas waarvan de lens is gemaakt waarschijnlijk van lage kwaliteit en kan het gemakkelijk barsten en versplinteren bij een ongeluk. Dit kan het oog zodanig beschadigen dat het in het ergste geval tot blindheid kan leiden.

2 tips voor het spotten van imitatie Prada zonnebrillen

Spot nep Prada zonnebril - controleer het logo

1. Controleer het logo

Let op het logo, vooral op de letter R – de originele zonnebril heeft een onmiskenbare vorm.

Herken neppe Prada zonnebril - controleer de glazen

1. Controleer de brilglazen

De nieuwere modellen hebben het serienummer gegraveerd op de rechterzijde en het Prada-logo gegraveerd op het linker glas.

Herken neppe Prada zonnebril - controleer de glazen

Wij vragen je om aan je eigen gezondheid te denken en uit de buurt te blijven van namaakzonnebrillen. Wij laten je zien hoe je dit kunt doen in onze serie „Hoe herken je een neppe zonnebril?“. In zes artikelen leer je hoe je gemakkelijk een neppe Oakley, Carrera, Chanel, Persol of Dolce & Gabbana zonnebril kunt onderscheiden van de echte originele designer zonnebrillen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten