Je kunt telefonisch bestellen: 097-010280949

Bestaande klant?

Daglenzen of maandlenzen? 5 veelgestelde vragen over verschillen

Daglenzen en maandlenzen zijn net zo populair onder contactlensdragers.

Ontdek welke contactlenzen het meest betaalbaar en het meest geschikt zijn voor jouw levensstijl!

Welke contactlenzen zijn goedkoper? Daglenzen of maandlenzen?

Als je maandlenzen wilt vergelijken met daglenzen, dan ontdek je waarschijnlijk dat maandlenzen gemiddeld goedkoper zijn. Dit kan echter misleidend zijn, want het hangt af van hoe je ze gebruikt. Als je je contactlenzen elke dag draagt, dan zijn de maandelijkse lenzen eigenlijk goedkoper. Als je je lenzen echter incidenteel gebruikt (bijvoorbeeld alleen tijdens het sporten), dan zijn de daglenzen op de lange termijn goedkoper.

Dus, houd er rekening mee hoe vaak je je lenzen draagt.

Onze aanbevelingen voor daglenzen:

Welke maandlenzen zijn goedkoper? Harde of zachte lenzen?

Zachte maandlenzen zijn goedkoper dan harde maandlenzen. Het harde materiaal is veel bestendiger en verklaart voor een deel de hogere prijs. Daarnaast zijn harde contactlenzen vaak speciaal aangepast, bijvoorbeeld in het geval van astigmatisme, waardoor zachte maandlenzen voor jou waarschijnlijk goedkoper zijn.

Wat is de prijs per jaar van de maandlenzen in vergelijking met daglenzen?

Als je elke dag contactlenzen gebruikt, zullen dagelijkse wegwerplenzen duurder zijn dan maandelijkse lenzen.

Een 90-pak daglenzen kost ongeveer tussen de € 40 en € 60, afhankelijk van de lens uiteraard. Dit zou ongeveer € 160 tot € 240 zijn, voor dagelijks gebruik gedurende het hele jaar. Bovendien zijn er meestal verschillende lenzen nodig voor het rechter- en linkeroog en in dat geval betaalt je twee keer zoveel. De kostenfactor voor de verzorging van contactlenzen , is echter niet geldig voor daglenzen.

Het is onmogelijk om een precieze berekening te maken voor maandlenzen, omdat we een grote keuze hebben in onze shop en de kosten schommelen tussen ongeveer € 12,99 en € 37,00 voor pakketten van 6 reguliere, sferische maandlenzen. Laten we echter een prijs kiezen tussen de twee uitersten, bijvoorbeeld € 25,00 voor een doosje met 6 lenzen: dat zou dan € 50,– per jaar zijn, voor één oog. Dan moet je de kosten van de lenzenvloeistof toevoegen, die je nodig hebt om de lenzen te reinigen en gehydrateerd te houden, wat meestal inclusief een lenzendoosje komt.

In beide gevallen hebben we het over lenzen voor bijziendheid of verziendheid. Torische en multifocale lenzen hebben een hogere productiekost en zijn duurder.

Hoe duur is de verzorging van maandlenzen in vergelijking met daglenzen?

Voor maandlenzen kunnen verschillende lenzenvloeistoffen worden gebruikt, variërend van een reinigingslen­zenvloeistof tot een ontsmettingsmiddel en saline lenzenvloeistof. Daglenzen daarentegen hebben deze verzorging niet nodig en worden aan het eind van de dag weggegooid. Maandelijkse lenzen kosten daarom wat extra geld en hebben tijd nodig voor hun verzorging.

Onze aanbevelingen voor de maandlenzen:

Wat zijn de voor- en nadelen van maandlenzen?

We weten nu dat een aantal maandlenzen gemiddeld goedkoper zijn, maar ze vereisen meer onderhoud en de kosten voor onderhouds- en schoonmaakmiddelen moeten worden toegevoegd. Ook als je je maandelijkse wegwerplens verliest, verlies je een aanzienlijke hoeveelheid geld in vergelijking met een dagelijkse wegwerplens.

Maandlenzen zijn echter erg populair bij veel lensdragers en worden als comfortabeler ervaren, vooral als je veel reist en niet elke dag je lenzen wilt verwisselen. Houd er echter rekening mee dat het essentieel is om je lenzen zo hygiënisch mogelijk te reinigen en op te slaan, om infecties door ziektekiemen en bacteriën te voorkomen.

Vergeet niet om het te delen!

Maria Chiara de editorial manager van Lentiamo. Ze creëert educatieve inhoud over de gezondheid van onze ogen en het juiste gebruik van contactlenzen. Uiteraard ontwikkeld door uitgebreid onderzoek en een voortdurende dialoog met onze opticiens, maar ook door nieuwsgierige feiten en stijltrends.

Opmerkingen

 • Marleen

  Daglenzen € 160 tot € 240 per jaar voor één oog...In werkelijkheid, want we hebben inderdaad 2 ogen, en of die verschillende sterktes nodig hebben is voor aankoop niet relevant, welhaast ALTIJD het dubbele dus.... Want hoeveel mensen hebben 1 perfect oog en 1 oog waarmee men -veel- slechter ziet?? Met zg. 'harde' lenzen kun je met één paar van ca. € 120,- per (geheel op maat gemaakte(!) lens, 3 à 4 jaar vooruit. Een fles vloeistof (250 ml) kost ca. € 4,- (gewoon eigen merk van het Kruidvat) en die gaat 2 à 3 maanden mee. Ja, ik weet waar ik het over heb, want ik heb sinds mijn 18de jaar, zonder ooit problemen te hebben gehad, deze zg. 'harde' lenzen en ik ben nu 63! Die 'velletjes' ('zachte' lenzen) vind ik dan ook helemaal niets, afgezien van 'schandalig' duur voor een produkt wat van een uitermate goedkoop materiaal in gigantische hoeveelheden automatisch gemaakt wordt....

  Antwoord
  • Sanne Hendriks Lentiamo.nl

   Beste Marleen,

   Hartelijk bedankt voor je reactie. In het artikel staat het inderdaad beschreven: “Een 90-pak daglenzen kost ongeveer tussen de € 40 en € 60, afhankelijk van de lens uiteraard. Dit zou ongeveer € 160 tot € 240 zijn, voor dagelijks gebruik gedurende het hele jaar. Bovendien zijn er meestal verschillende lenzen nodig voor het rechter- en linkeroog en in dat geval betaalt je twee keer zoveel.”

   Het is afhankelijk van het soort lens (zacht/hard) en het type lens. Veel mensen vinden tegenwoordig zachte lenzen fijnere producten en comfortabeler in het oog, dat is uiteraard ook veel waard.

   Goed om te horen dat je tevreden bent met de lenzen die je nu draagt! Een fijne dag verder,

   Met vriendelijke groet,

   Sanne Lentiamo team

   Antwoord

*Verplichte velden

Best verkochte producten