Zonnebrillen uitverkoop na de zomer! Tot 50% korting!

Wat is hyaluronzuur en hoe helpt het onze gezondheid

What is hyaluronic acid

De laatste tijd wordt er veel gesproken over hyaluronzuur. Heb je je ooit afgevraagd wat hyaluronzuur doet en wat het kan doen? Ontdek samen met ons waarom het een belangrijke bondgenoot is, niet alleen voor onze gezondheid maar ook voor onze schoonheid.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur of natriumhyaluronaat is een stof die van nature door ons lichaam wordt geproduceerd en een van de belangrijkste bestanddelen van ons bindweefsel is. Het zorgt voor de hydratatie van de weefsels en beschermt ze. De concentratie ervan in het bindweefsel van de huid heeft echter de neiging af te nemen met het verouderingsproces (dit is het moment waarop rimpels en lijntjes zichtbaar worden!). Omdat het een molecule is die van nature door ons lichaam wordt geproduceerd, is het vrij van contra-indicaties of bijwerkingen. Daarom is het tegenwoordig een van de populairste hoofdingrediënten, niet alleen in de farmacologie, maar ook in veel cosmetische producten.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is echt een prachtig "hulpje"! Het zorgt ervoor dat ons weefsel zijn tonus behoudt, helpt water te binden en vast te houden, zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft, en draagt ook bij tot de gezondheid van onze ogen.

What does hyaluronic acid do

Dankzij zijn bijzondere eigenschappen draagt natriumhyaluronaat namelijk bij tot de instandhouding van de traanfilm en zorgt het voor een optimale bescherming en smering van het oog. Naast deze bijzondere eigenschappen biedt hyaluronzuur onze ogen ook een zekere mate van bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

  • het helpt de huid gezond, jeugdig en gehydrateerd te houden
  • draagt bij tot de beweeglijkheid en smering van de gewrichten
  • helpt de mobiliteit te behouden en de gewrichten gezond te houden
  • draagt bij tot de processen van littekengenezing en weefselregeneratie
  • houdt het oog gesmeerd en beschermd

Om deze redenen adviseren onze Lentiamo deskundigen vaak het gebruik van hyaluronzuur oogdruppels om uw ogen goed gehydrateerd en gezond te houden. Hoewel producten met hyaluronzuur op elke leeftijd gebruikt kunnen worden, worden ze in het bijzonder aanbevolen voor 50-plussers, omdat ze de natuurlijke afname van de productie van deze molecule, die met de leeftijd optreedt, compenseren.

Hoe werken natriumhyaluronaat oogdruppels?

Natriumhyaluronaat of hyaluronzuur oogdruppels worden vaak gebruikt in de oogheelkunde vanwege de verbazingwekkende eigenschappen die hierboven zijn opgesomd. Van oogdruppels met hyaluronzuur is aangetoond dat ze symptomen van droge ogen verminderen en de algemene gezondheid van de ogen verbeteren, omdat ze helpen vocht vast te houden, wat zorgt voor een geweldig en langdurig comfort.

How does sodium hyaluronate eye drops work

Het is een bijzonder nuttig product voor dragers van contactlenzen, omdat het ook verlichting biedt bij de mechanische belasting die door contactlenzen wordt veroorzaakt.

Wat zijn de beste sodium hyaluronaat oogdruppels?

Bij Lentiamo vindt u de beste hyaluronzuur oogdruppels die u ook tijdens het dragen van uw contactlenzen kunt gebruiken! Ontdek ze nu:

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden