Bestaande klant?

Dos & Don'ts: Halloween Contactlenzen

Contactlenzen halloween dos and dont's
 

HALLOWEEN! De tijd van het jaar die je doet nadenken over het creëren van enge, mooie kostuums en make-up. Iets wat je niet over het hoofd mag zien: gekleurde contactlenzen. Het vinden van de beste Halloween contactlenzen is niet het moeilijkste. Er zijn veel verschillende kleuren en patronen te vinden, met en zonder sterkte/voorschrift.

Veiligheid bij het dragen van kleurlenzen moet je eerste zorg zijn, zodat je „bloederige oog“ een special effect blijft en niet werkelijkheid wordt.

It's better to be safe than sorry, hierbij enkele tips voor het dragen van Halloween contactlenzen.

Don'ts:

Bij het dragen van contactlenzen zijn er een aantal regels die je moet hanteren:

 • Deel niet jouw lenzen met je vrienden, familie of wie dan ook. Deskundigen zeggen dat door het delen van je lenzen je de kans op verspreiding van oogziekten en het risico op hoornvlieszweren verhoogt. Net als tandenborstels en ondergoed zijn contactlenzen persoonlijke items.
 • Gebruik de lenzen niet overmatig. Je opticien of arts zal je op de hoogte brengen van de juiste draagtijd. Volg in geval van twijfel de instructies van de fabrikant.
 • Rijd geen auto met Halloween lenzen in. Gekke lenzen die je pupil bedekken, veroorzaken slechtziendheid, dus het is niet aan te raden om te rijden terwijl je ze draagt.
 • Slaap niet met contactlenzen in. Als je dat doet, kunnen je lenzen verkeerd uitgelijnd raken, ze kunnen irritatie veroorzaken en in het ergste geval zelfs permanente oogschade veroorzaken.
 • Koop ze niet omdat ze bijvoorbeeld goedkoop zijn op een Aziatische website. De gezondheid van je ogen staat op het spel! Het is beter om je lenzen te bestellen bij een erkende verkoper.
 • Hergebruik de vloeistof niet. Gebruik alleen een verse vloeistof voor de lens – meng nooit een verse vloeistof met een oude of gebruikte lenzenvloeistof. 1
 • Laat haarlak niet in contact komen met de lenzen, of ieder ander cosmetisch product.


Vergeet niet: Als je vergeet ze uit te nemen en je slaapt met je lenzen in, als je ogen geïrriteerd zijn, raadpleeg dan een oogarts en laat je ogen zo snel mogelijk behandelen.

Je zou kunnen denken: „Wow, dat zijn veel dont's en voorzorgsmaatregelen“. En je hebt gelijk. Maar het is beter om wat voorzorgsmaatregelen te nemen, in plaats van je Halloween-feestje te verpesten, of erger nog, zoals hierboven vermeld, op de eerste hulp te belanden.

Nu we klaar zijn met de don'ts, hier is het leuke gedeelte. Laten we eens kijken wat we eigenlijk kunnen doen met contactlenzen.

Do's:

 • Kies geweldige motieven of kleurlenzen met of zonder voorschrift/sterkte.
 • Maak een geweldige indruk en draag een fantastisch kostuum. Hier zijn enkele kostuum en make-up inspiraties om je te helpen.
 • Denk aan het belang van knipperen. Regelmatig en goed knipperen helpt je om de lens vochtig en schoon te houden. 2
 • Doe altijd de lenzen in voordat je make-up aanbrengt en verwijder deze voordat je het er af haalt.
 • Verwijder onmiddellijk als je ogen geïrriteerd raken en je ongemak of pijn voelt.

 

 

Referenties
1 — Centra voor ziektebestrijding en -preventie
2 — Universiteit van Iowa Ziekenhuizen en Klinieken
 

 

 

Lees meer