Bestaande klant?

Meller Bio-based: zonnebrillen in harmonie met de natuur

Meller Bio-based

Fast fashion bepaalt onze kledingkasten en accessoireladen. Wat een maand geleden nog modern was, is nu al vervangen door een nieuwe trend. De productie van accessoire- en fashion items genereert echter een immense hoeveelheid aan vervuiling, uitstoot en kunststoffen.

Het in Barcelona gevestigde brillenmerk Meller heeft nu een concept gevonden om deze vervuiling tegen te gaan: de nieuw gelanceerde Meller Bio-based zonnebrillen zijn gemaakt van 45% hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor ontstaat er minder afval en minder uitstoot. Maar alsof dat nog niet genoeg is, staat de collectie milieuvriendelijke brillen ook bekend om de urban look en het zelfvertrouwen.

Lees meer over de brilleninnovatie van 2020!


Wat zijn bio-based brillen?

We horen voortdurend over milieuvriendelijke en biogebaseerde producten, maar wat betekenen deze termen eigenlijk? En in hoeverre zijn ze „beter“ dan conventionele producten en materialen?

Het beantwoorden van deze vragen is niet eenvoudig. Vrijwel elk merk heeft namelijk zijn eigen definitie van „milieuvriendelijk“. Ze hebben echter allemaal gemeen dat ze een alternatieve aanpak van de productie hebben. Voor bio-based brillen worden minder milieubelastende materialen (zoals plastic) gebruikt. Ze worden vervangen door duurzame, natuurlijke of gerecyclede alternatieven. Dit betekent dat het niet nodig is om onduurzaam, nieuw framemateriaal te produceren dat tijdens de productie veel energie vergt en veel afval zou opleveren aan het einde van de bril zijn leven.wat zijn bio-based brillen?


Waarom moeten we overstappen op milieuvriendelijke brillen?

Conventionele brillen en zonnebrillen worden meestal gemaakt van een combinatie van materialen zoals plastic, metaal en verf. Dat maakt de meeste brillen zeer moeilijk te recyclen, waardoor ze meestal op de vuilnisbelt terechtkomen.

En omdat ze meestal gemaakt zijn van niet-afbreekbaar plastic, zullen ze daar honderden of zelfs duizenden jaren blijven liggen – waarbij ze gaandeweg giftige chemicaliën in ons milieu vrijgeven.

Het is dan ook aan de brillenindustrie om brillen en zonnebrillen te lanceren die gemaakt zijn van duurzame materialen. Enkele merken hebben al gehoor gegeven aan de vraag van veel consumenten en activisten. Een van hen: Meller.

Wat maakt de Meller Bio-based collectie eco-friendly?

De nieuwe bio-based lijn van Meller biedt een milieuvriendelijker alternatief voor vele brillencollecties, waarbij het gebruik van niet-duurzame kunststoffen wordt verminderd. De monturen zijn gemaakt van 45% natuurlijke materialen, wat het gebruik van fossiele materialen en de uitstoot van koolstof vermindert. Meller Bio-based brillen:

  • worden geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen
  • besparen 30% energie tijdens de productie
  • zijn „groene“ producten
  • en bevorderen duurzame ontwikkeling

Wat maakt de Meller Bio-based collectie eco-friendly?

Zijn Meller's milieuvriendelijke brillen ook trendy en fashionable?

Meller staat bekend om zijn stedelijke en jonge stijlen. Dit concept is ook terug te vinden in de Bio-based collectie. Van trendy transparante monturen tot cheeky cat-eye brillen, je zult veel trendy ontwerpen vinden – of je nu je bril op kantoor wilt dragen of een zonnebril in het park.


Kortom: Meller bio-based brillen staan voor moderniteit en vooruitgang. Niet alleen door hun slimme, duurzame materialen, maar ook door hun stijlvolle combinatie van urban design en jeugdige speelsheid.

Last but not least: zijn gerecyclede brillen überhaupt veilig?

Goede vraag. Kunnen gerecyclede of op de natuur gebaseerde monturen net zo sterk en stevig zijn als andere materialen?

Gelukkig is het antwoord ja. Met gerecyclede brillen kan je alles doen wat je met je vorige bril hebt gedaan zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Concreet betekent dit dat je je Meller Bio-based bril zonder problemen kunt dragen tijdens het rijden in de auto, met het sporten of voor de computer en de televisie.

Tip: Als je vele uren per dag voor een scherm zit, word je blootgesteld aan een grote hoeveelheid schadelijk blauw licht. Kijk eens naar de Meller Blue light collectie en bescherm je ogen met stijl en modieuze modellen.