Meller Blue light computerbril als fashion accessoire tegen overbelaste ogen

Meller Blue light brillen

Zit je vaak 8 uur per dag achter je computer en kijk je vervolgens uit naar je favoriete show op Netflix? Velen van ons hebben deze levensstijl. Wist je echter dat het voortdurend staren naar de computer niet alleen vierkante ogen veroorzaakt, maar zelfs schadelijk kan zijn?

Ja, je hebt het goed gehoord. Het blauwe licht dat door veel elektronische apparaten wordt uitgestraald kan enorme schade toebrengen aan onze ogen, ons concentratievermogen en zelfs onze slaap.

Meller, bekend om zijn trendy maar betaalbare brillen en zonnebrillen, heeft nu de oplossing gelanceerd om vermoeide ogen en gespannen ogen veroorzaakt door blauw licht te voorkomen: de Meller Blue light collectie. Lees verder om erachter te komen waarom deze computerbril de perfecte oplossing is als je op kantoor werkt, tv kijkt of Instagram bekijkt, maar er ook nog eens perfect gestyled uitziet.Hoe werkt een blauwe licht filter bril?

Om een blauw lichtbril te begrijpen, moeten we eerst uitleggen wat blauw licht eigenlijk is en waarom het schadelijk kan zijn.

Blauw licht, ook wel bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht (HEV), is een type licht met korte golflengten dat meer energie uitstraalt. Deze golven dringen diep in het oog en langdurige blootstelling kan ernstige schade veroorzaken aan het netvlies.

Het sleutelwoord is blauw-lichtblokkering. Blue-light blokkerende glazen hebben filters in hun lenzen die het blauwe licht, en in sommige gevallen zelfs UV-licht, blokkeren of absorberen van het doordringen. Het dragen van een blauw licht blokkeringsbril van Meller als je naar een scherm kijkt, vooral als het donker is, helpt dus om de blootstelling aan blauwe lichtgolven die ernstige effecten op je lichaam kunnen hebben, te verminderen.


Op welke manier schaadt blauw licht ons lichaam?

Hoewel blauw licht kan helpen om onze alertheid, geheugen en cognitieve functie te versterken, is er bezorgdheid over de langetermijneffecten van de blootstelling aan het scherm. Dat komt door de de korte afstand tot de schermen en de tijdsduur dat er naar gekeken wordt. Maar omdat we ons tegenwoordig niet meer kunnen en willen afsluiten voor onze mobiele telefoons, tablets en computers, is het onvermijdelijk dat we enkele uren per dag voor het scherm doorbrengen. Zo worden de meesten van ons blootgesteld aan permanente blauwe lichtstraling.

Wat gebeurt er dan als er blauw licht in onze ogen komt? Bijna al het zichtbare blauwe licht gaat door het hoornvlies en lens en bereikt dan het netvlies. Dit licht kan ons zicht beïnvloeden en de ogen voortijdig verouderen. Onderzoek heeft aangetoond dat de blootstelling aan blauw licht van vandaag de dag kan leiden tot:

  • Digitale oogvermoeidheid: Blauw licht van computerschermen kan leiden tot digitale oogvermoeidheid, uitputting en droge ogen. Symptomen zijn pijnlijke of geïrriteerde ogen en moeite met het scherpstellen van je zicht.
  • Moeilijk slapen: Studies hebben aangetoond dat blootstelling aan blauw licht de totale slaapduur kan verkorten, onze melatonineproductie aanzienlijk kan onderdrukken en de slaapkwaliteit kan verminderen doordat je 's nachts vaker wakker wordt.
  • Netvlies beschadiging: Langdurige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot beschadigde netvliescellen en daarmee tot visuele problemen zoals het leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie.

Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen het schadelijke effect van blauw licht?

Allereerst is het aan te raden om de dagelijkse tijd voor de computer te verkorten. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld een paar korte pauzes te nemen van het studeren of werken. Je kunt ook proberen om 's avonds minder voor de tv of op je smartphone te zitten. Dit geeft de ogen meer gelegenheid om te ontspannen en zich voor te bereiden op een rustgevende slaap.

Daarnaast raden onze opticiens de Blue light collectie van Meller aan. De innovatieve collectie vermindert de vermoeidheid van de ogen, verbetert de slaap en voorkomt oogziekten. En dat is nog niet alles.

Bekijk alle voordelen van de Meller Blue light eyewear collectie:

Het belangrijkste is dat Meller blue light brillen helpen het blauwe licht te onderdrukken om vermoeidheid en visuele stress en alle gerelateerde oogaandoeningen te voorkomen. Ze verminderen ook de intensiteit om zo ons zicht comfortabeler te maken en de contrasten te verduidelijken. Hierdoor kunnen we meer natuurlijke kleuren zien.

Maar wat net zo belangrijk is, is de unieke stijl van deze nieuwe brillencollectie. De brilmodellen zijn niet alleen super modieus, maar ook representatief voor de jaren 2020. Nooit eerder heeft de wereld zoveel tijd doorgebracht voor computers en mobiele telefoons als in dit decennium. Tegelijkertijd spelen uiterlijk en mode een steeds belangrijkere rol voor het overgrote deel van de bevolking.

De ontwerpers van het in Barcelona gevestigde merk hebben daarom hun eigen urban en speelse blue-light collectie gelanceerd die je ogen kunnen beschermen!

Neem een kijkje bij de prachtige blue light computerbrillen van Meller!

Meller blue light